DOLENJSKA

1 dni
26.09.2020
SLOVENIJA
od

89 €

VINSKI POSEBNEŽ, BOGATA KULTURNA DEDIŠČINA IN BAZA 20

Tokrat vas vabimo na Dolenjsko, pokrajino  katere  podoba  se ponaša z  obilo gričevji, poraslimi z gozdovi in vinogradi. Tukaj najdemo številne zidanice in cerkvice, ter posebno vino – evropski posebnež cviček. Dolenjci so veseli, gostoljubni in radodarni ljudje, zato je tam večkrat slišali pesem in glas harmonike. Ne smemo pozabiti tudi na bogato kulturno dediščino kot so: gradovi, galerije, samostani, muzeji, na čelu z arheološko zbirko Dolenjskega muzeja, ki sodi v sam evropski vrh.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

26.09.2020

Rok za prijavo

10 dni pred odhodom oziroma do zasedbe prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

Prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane ter nazaj, slovenskega spremljevalca ter lokalnega vodnika v Novem mestu, vstopnine v muzeje, kosilo, obisk Matjaževe domačije z degustacijo cvička.

Cena ne vključuje

Ostalih morebitnih vstopnin in stroškov, ki niso v cena vključuje.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 potnikih znaša 95 EUR.

Odhod z dogovorjenega mesta v Mariboru ob 6. uri zjutraj. Gostje se nam bodo priključili tudi v Celju in Ljubljani, ter nadaljevali pot po avtocesti proti Novemu mestu. Naš prvi postanek bo v Mirni Peči, kjer se bomo ustavili v muzeju harmonikarja Lojzeta Slaka in si ogledali bogato zbirko plošč, nagrad, fotografij in njegovega glasbenega ustvarjanja. Pot bomo nadaljevali proti glavnem mestu Dolenjske – Novem mestu. Najprej sledi ogled razstav v Dolenjskem muzeju, ki se ponaša z bogato arheološko dediščino iz starejše železne dobe, nato pa še obisk stolnice sv. Nikolaja z znamenito Tintorettijevo sliko, ter sprehod do Glavnega trga, ki ga krase znameniti arkadni hodniki, rotovž in Kettejev vodnjak. Sledi kosilo in ogled zidanice ter Matjaževe domačije, kjer nas bodo domačini prijazno sprejeli. Gospodinja nam bo razkazala 150 let staro domačijo, gospodar pa nas bo povabil v klet na kozarček cvička ob posebni cvičkovi zdravljici. Po ogledu multivizije »Zgodba o cvičku«, sledi še degustacija sestavin cvička in za konec seveda tudi kralja cvička – najboljši cviček sezone. Popoldne se bomo podali še na ogled Baze 20, najprej imenovane Točka 20, na kateri je bilo v letih 1943 in 1944 bivališče političnega vodstva slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja in je edini na tako skriven način zgrajen in ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi.  V poznih popoldanskih urah povratek proti Ljubljani, Celju in Mariboru.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava