Včasih kar težko verjamemo kako hitro mineva čas in bežijo leta. Sam ne morem verjeti da bo 15. oktobra letos minilo 30 let našega obstoja in delovanja. 15. oktober 1990 kot da je bil včeraj … A se še spominjate kaj ste počeli in kakšni ste bili vi pred 30 leti? Mi smo bili tedaj zelo mladi in še neizkušeni, a polni entuziazma in mladostne energije, ki se ni ustrašila nobene prepreke in novih izzivov: pred nami je bil širok svet, ki nas je vabil, da ga raziščemo. Ko bi se dalo čas zavrteti nazaj in bi se znašel pred tistim razpotjem iz leta 1990, bi zagotovo izbral isto pot: Agencijo Van Gogh. Tudi mi smo, kot slikar v 19. stoletju, ne le sledili trendom v svetu, temveč velikokrat postavljali svoje lastne, ki so jim sledili mnogi drugi.

Velikokrat smo bili med prvimi, ki smo neko novo destinacijo našim gostom predstavili prvič, ali jo potegnili iz pozabe. Kot na primer Korziko, v začetku 90–ih. Med prvimi smo lansirali klasično Mehiko in še zelo socialistično Kubo, prav tako v 90-ih letih. Podobno je bilo z Alžirijo in še mnogimi drugimi destinacijami. V treh desetletjih smo prepotovali, prekrižarili in prevozili svet po dolgem in počez ter si nabrali neverjetnih izkušenj. In prav te izkušnje so naša največja dodana vrednost, kajti informacije iz »prve roke« imajo resnično pravo težo. Koliko lepih potovanj v številne destinacije sveta je za nami! In po vseh teh potovanjih še vedno ne znamo odgovoriti na vprašanje: »Kje je bilo najlepše?«

Dejal bi, da so bila vsa naša potovanja doslej skrbno pripravljena. Programov nismo želeli prepisovati. Hoteli smo biti drugačni, svoji. Poskrbeli smo za detajle in bili kreativni pri dizajnu itinerarjev, ki smo jih vedno znova poskušali oblikovati tako da bodo naši gostje videli vse najlepše destinacije v deželah, kamor smo jih vodili in jih doživeli na čimbolj izviren in kvaliteten način. Če je bilo potrebno narediti povsem nov program, nam nobena pot ni bila predaleč, kajti potovanja so naša strast ki se je prelevila v naš način življenja.

Svet, ki nas je vabil, da ga raziščemo, smo vedno želeli predstaviti v najlepši luči. In naša največja želja je, da ga tudi naši gostje tako vidijo in doživijo. Vedno smo dajali prednost kvaliteti pred kvantiteto in verjamemo, da so se tudi naši gostje doslej že sami prepričali, da ima potovanje z renomirano agencijo velike prednosti.
V naslednjih desetih letih, ki so pred nami, vam bomo, poleg že »odkritih« dežel zagotovo predstavili še preostale, ki nam »manjkajo« na seznamu destinacij, ki jih želimo obiskati!

V kolikor vas bo navdušilo kakšno potovanje iz naše aktualne ponudbe vam svetujemo, da se pred prijavo posvetujte še z našimi kolegicami. Zagotovo vam bodo dale vse potrebne informacije, ki so pomembne za vašo pravo odločitev in prijavo. 

Veselimo se vaše družbe na našem potovanju!

Dr. Ivo Mulec, direktor

agencija-van-gogh-.png