MOJE IZKUŠNJE Z VAN GOGHOM

Nekateri potujejo najraje sami. Jaz ne. Sem čredni človek. Lepo mi je, če logistiko prepustim profiju in lahko popolnoma uživam v novih krajih, ljudeh, običajih! In sopotnikih.

Potovala sem z raznimi agencijami. Bile so dovolj solidne, le jaz sem bila prezahtevna. Nekatere so imele sprejemljive cene in nesprejemljive hotelske storitve, druge so imele zdolgočasene vodiče, tretje so  te gnale kot hudič grešno dušo v želji, da ti pokažejo vsak kamen, na katerega je stopila prednikova noga. Še Štajerce sprobam, sem si rekla, in prvič šla na potovanje z Van Goghom.

Bilo mi je všeč in od takrat potujem z njimi. Cena je višja kot drugje, program vreden cene, hotelske storitve bistveno boljše kot pri ostalih. In vodiči? Veliko znajo,  če je le mogoče, prisluhnejo željam potnikov, ne kažejo naveličanosti in ne utrujenosti. Z večino  še dolgo po povratku s potovanja piješ kavico v kakem lokalu in čutiš, da imaš novega prijatelja. In sopotniki?  To je pa skriti adut Agencije Van Gogh!

Ivo  zna spraviti skupaj ljudi tako, da se znova in znova srečujejo na njegovih potovanjih kot stari znanci in prijatelji. V njegovih skupinah ne more biti nihče osamljen. Nihče se ne more dolgočasiti. V njegovih skupinah ni ljudi, ki ne bi imeli smisla za humor, če pa ga nimajo, ga dobijo. 

Pri Van Goghu ni vedno vse idealno. Van Gogh ima visoke kriterije in nas je razvadil. Če je kaj drugače od pričakovanj, se jezimo na direktorja. On stoično prenese kritike, se mogoče jezi na nergača, a zagotovo upošteva pripombe svojih potnikov in se z  ekipo potrudi, da smo zadovoljni.

Pravkar smo končali eno potovanje in že si pošiljamo maile in si telefoniramo, kam bi šli naslednjič. Z Van Goghom, seveda!

Dragica I.C.