KUBA \"ESPECIAL\" ZA POZNAVALCE

16 dni
28.04.2024
AMERIKA
od

4490 €

OD PINAR DEL RIA DO BARACOE

Isla Grande, kot jo imenujejo, je največji otok v Karibih. Nedvomno tudi najlepši in najzanimivejši. V dveh tednih vam bomo predstavili najlepše in najbolj znane pa tudi najbolj skrite kotičke te karibske lepotice. To je program za vse, ki znajo uživati v dobrih in skrbno pripravljenih programih. Če ste ljubitelji belih peščenih plaž, tropskih temperatur, starih ameriških avtomobilov, odličnih koktejlov in najbolj ritmične glasbe na svetu, potem je to program za vas. Nekoč je nekdo dejal, da predstavlja kubanska glasba ljubezensko afero med špansko kitaro in afriškim bobnom ... Kubanska revolucija je pretresla Kubo, a njena glasba ves svet. Tokrat boste prespali v lepih kolonialnih mestih, tri dni preživeli na najlepšem, rajskem otočku Cayo Coco, ter v skrivnostni Baracoi na skrajnem vzhodu otoka. Obiskali bomo tudi slavni Guantanamo, seveda kubanski del. Ogledali si boste tudi pokrajino Viñales, na zahodu otoka, med skrivnostnimi planinami »mogotes« in polji najboljšega tobaka na svetu. Hemingway je že vedel zakaj je na Kubi preživel 20 let svojega življenja! Spoznajte jo še vi!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

28.04.2024

Rok za prijavo

do 31.1.2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

transfer iz Maribora, Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj, letalsko karto Benetke-Madrid–Havana in nazaj, vse letališke, varnostne in RSF takse, (ki na dan 30.7.2023 znašajo 452 EUR), bivanje v hotelih 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 490 EUR), vse obroke po programu (dva polpenziona, ostalo so polni penzioni ter »all inclusive« na otoku Cayo Coco in v Trinidadu), vstopnine in oglede po programu, avtobusne prevoze na Kubi, lokalnega vodnika ves čas potovanja, slovenskega vodnika, stroške pridobitve kubanske turistične vize, nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje

napitnin za voznika in lokalnega vodnika.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.590 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 4.690 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 4.890 EUR.

1.  DAN: MARIBOR - LJUBLJANA – BENETKE – MADRID - HAVANA

Prevoz iz Maribora, Ljubljane do letališča v Benetkah, od koder bomo poleteli proti Madridu in dalje proti Havani. Obroki na letalu. Prihod v Havano večernih urah in prevoz do hotela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (V).

2.  DAN: HAVANA - CIENAGA DE ZAPATA – CIENFUEGOS - TRINIDAD

Po zajtrku vožnja proti Trinidadu. Med potjo postanek v enem najzanimivejših delov Kube – na polotoku Zapata. Ogled krokodilje farme. Kosilo v restavraciji. Po kosilu vožnja z ladjo do vasi prvotnih prebivalcev Kube - Taino indijancev. Ogled vasi, v kateri se nahaja 32 skulptur, ki prikazujejo dnevna opravila prebivalcev Kube pred prihodom Špancev. Popoldne postanek v prelepem mestu Cienfuegos, ki se nahaja na južni strani otoka in ogled mesta. Sprehodili se bomo po središču mesta mimo mestne hiše in gledališča do osrednje avenije v mestu Malecon ter postanek pri palači Palacio del Valle. Popoldne nadaljevanje vožnje proti Trinidadu po obalni cesti na karibski strani otoka. Nastanitev v hotelu »all inclusive«, večerja in nočitev (Z,K,V).

3.  DAN: TRINIDAD

Po zajtrku ogled mesta, ki velja za eno najbolje ohranjenih kolonialnih mest v Karibski Ameriki in je pod zaščito Unesca. Mesto so zgradili Španci v 16. stoletju. Sprehod po mestnem središču okrog osrednjega trga Plaza Mayor in obisk cerkve Sv. Trojice ter muzeja. Še postanek v lokalnem baru, kjer bomo poskusili tradicionalno pijačo canchancharo. Po kosilu se bomo odpeljali do doline »Valle de los Ingenios«, ki je od nekdaj slovela po sladkornih mlinih in plantažah sladkornega trsta. Povzpeli se bomo na stolp Iznaga, od koder je prekrasen pogled nad dolino. Popoldne vrnitev v Ancon, prosto popoldne na plaži ali v hotelu. Večerja in nočitev v istem hotelu »all inclusive« (Z,K,V).

4.  DAN:  TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS - CAMAGUEY

Po zajtrku bomo pot nadaljevali do mesta Sancti Spiritus, ki predstavlja geografsko središče Kube. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1514 na bregovih reke Tiunicu in je najstarejše kubansko mesto v notranjosti otoka. Krajši ogled mesta, nato kosilo. Popoldne bomo pot nadaljevali do Camagueya, ki je tretje največje mesto na Kubi in največje v notranjosti otoka. Bogata zgodovina mesta se je pričela že v začetku 16. stoletja. Danes je v mestu veliko prekrasnih, belih zgradb, ki spominjajo na bogate, stare, kolonialne čase. Nastanitev v hotelu. Sprehod po starem delu mesta in ogled. Večerja in nočitev (Z,K,V).

5.  CAMAGUEY – BAYAMO – EL COBRE – SANTIAGO DE CUBA

Po zajtrku ogled mesta; sprehodili se bomo po »Delavskem trgu«, kjer se nahaja rojstna hiša Ignacija Agramonta, enega prvih borcev za neodvisnost Kube izpod španske oblasti. Postanek bo na lokalni tržnici nato pa bomo pot nadaljevali do mesta Bayamo, glavnega mesta province Granma. Bayamo je ustanovil Diego Velazquez že leta 1513 in je drugo najstarejše mesto na Kubi. Po kosilu in ogledu mesta bomo pot nadaljevali proti Santiagu. Krajši postanek bo v kraju El Cobre, ki velja v deželi komunizma za največji romarski kraj. Vse skupaj se je pričelo leta 1606, ko je neki ribič našel v zalivu  Nipe na vodi plavajočo podobo Matere Božje. Od takrat pa vse do danes se v El Cobre zgrinjajo množice vernih Kubancev. 10. maja 1916 je papež Benedikt XV. podobo Matere Božje preimenoval v zaščitnico Kube. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V)

6.  DAN: SANTIAGO DE CUBA

Ves dan bomo namenili ogledu drugega najpomembnejšega mesta na »Velikem otoku«. Mesto ima izjemno lepo kolonialno jedro in je tekmec Havani v literaturi, glasbi in politiki. Leži ob vznožju Sierre Maestre, na koncu zaliva, zaradi katerega je že pet stoletij mesto eno najpomembnejših pristanišč na Karibih. Ogled mesta bomo pričeli na osrednjem trgu Cespedes, kjer se nahaja ena najstarejših zgradb na Kubi, hiša Diega Velazqueza iz leta 1522. Ogledali si bomo muzej Moncada in še pokopališče Santa Ifigenia. Popoldne bomo obiskali še trdnjavo Morro, ki je ena najlepših trdnjav na Kubi in je zaradi edinstvene vojaške arhitekture pod zaščito UNESCA kot del svetovne kulturne dediščine. Po ogledu prosto v središču mesta. Nočitev (Z,K).

7.  DAN:  SANTIAGO – GUANTANAMO - BARACOA

Po kosilu bomo pot nadaljevali po skrajnem vzhodnem delu Velikega otoka in občudovali prelepo, nenaseljeno  pokrajino. Ustavili se bomo v kubanskem mestu Guantanamo in se sprehodili po mestnem središču. Mesto je nastalo relativno pozno, šele leta 1797 in ime Guantanamo v jeziku Taino pomeni »ozemlje med dvema rekama«. Mesto ima danes približno 250.000 prebivalcev in velja za enega najlepših kolonialnih mest na Kubi. Po svetu pa je zaslovelo predvsem po zloglasni ameriški vojaški bazi, ki se nahaja približno 15 km iz mesta v istoimenskem zalivu. Guantanamo Bay. Američani so jo vzeli Kubancem v vojni leta 1898, ko so v tamkajšnji bitki premagali špansko floto in bazo imajo na lizingu od leta 1903. V mestu bo kosilo in popoldne bomo pot nadaljevali preko znanega prelaza La Farola do mesta Baracoa. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

8.  DAN: BARACOA

Dopoldan se bomo sprehodili po mestu, ki je bilo prva prestolnica otoka, a le za kratek čas. Mesto je bilo zaradi svoje izoliranosti od preostalega dela otoka dolgo popolnoma odrezano od dogajanja na otoku. Obdaja ga prekrasna tropska pokrajina in bujno zelenje. Sprehodili se bomo po obalni cesti Malecon, ki povezuje trdnjavi Matachin in La Punta, do cerkve Nuestra senora de la Asuncion. Nato bomo pot nadaljevali do naselja Villa Maguana in se ustavili na posesti Rancho Toa, kjer si bomo ogledali farmo kakava in izvedeli kaj vse in kako ga pridelujejo domačini. Popoldne vrnitev v Baracoo in prost preostanek dneva. Večerja v hotelu in nočitev (Z,V).

9.  DAN: BARACOA - CAMAGUEY

Po zajtrku se bomo vrnili v mesto Camaguey po severni strani otoka. Ta del je precej neturističen in morda najslabše razviti del otoka. Tod se je v vasici Biran leta 1926 rodil dolgoletni voditelj kubanske revolucije Fidel Castro. Z nekaj vmesnimi postanki bomo popoldne prispeli v Camaguey, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

10.  DAN: CAMAGUEY -  CAYO COCO

Po zajtrku bomo pot nadaljevali do turističnega otočka Cayo Coco, ki se nahaja na severni obali Kube. Od leta 1988 je otok povezan s kontinentalnim delom Kube z mostom-nasipom in od tedaj se je na otoku pričel hiter razvoj turizma. Ima površino 380 km²in je znan po prekrasnih dolgih peščenih plažah in lepih turističnih hotelskih kompleksih. Nastanili se bomo v enem boljših hotelov na obali s 5***** in v njem preživeli 3 noči ter uživali v ponudbi »all inclusive« (Z,K,V).

11.  in 12. DAN: CAYO COCO

Oba dneva bomo izkoristili za pravi karibski dopust na eni najlepših plaž na otoku in seveda v odličnih kubanskih koktejlih. Bivanje na osnovi »all inclusive« (Z,K,V).

13.  DAN: CAYO COCO – SANTA CLARA – HAVANA

Zjutraj se bomo poslovili od otoka Cayo Coco in se podali na kubanski »kontinent«. Dopoldne bomo prispeli v legendarno kubansko mesto Santa Clara, ki se nahaja približno na polovici, oziroma sredini Velikega otoka. Mesto je danes na petem mestu po številu prebivalcev, ki jih je približno 250.000. Nastalo je leta 1689, ko se je sem priselilo 37 prebivalcev obalnega mesta San Juan de los Remedios in si izbralo kraj v notranjosti, kjer so se počutili varnejše pred napadi morskih gusarjev in piratov. Sprehodili se bomo po kolonialnem, starem delu mesta in si ogledali tudi mavzolej-muzej posvečen enemu najbolj slavnih kubanskih sinov (čeprav po rodu iz Argentine), Che Guevari. Popoldne bomo pot nadaljevali proti Havani. Nastanitev v hotelu s 5***** v središču starega dela mesta. Večerja in nočitev (Z,K,V).

14.  DAN: HAVANA – VIŇALES - HAVANA

Zjutraj se bomo podali proti zahodnemu delu otoka, v pokrajino, kjer raste najboljši tobak na svetu. Z glavne ceste bomo zavili v pogorje Guaniguanico in se ustavili v naravnem parku, kjer bomo z malo sreče lahko videli v naravi kubansko nacionalno ptico tocorroro. Po kosilu bomo pot nadaljevali proti mestecu Viñales, ki leži sredi čudovite doline, obkrožene z »mogotes« – kopastimi skalami v obliki stoječih valjev, za katere menijo, da so najstarejše kamenine na Kubi. Ogledali si bomo moderne poslikave, ki prikazuje razvoj človeške ter živalskih vrst od prazgodovine do danes in jamo »Cueva del Indio«, po kateri se bomo popeljali s čolni. Popoldne vrnitev v Havano, večerja in nočitev.

15.  DAN: HAVANA - MADRID

Po zajtrku panoramski ogled moderne Havane. Ogled Trga revolucije, Rampe in Malecona. Nato sprehod skozi stari del kolonialnega mesta, ki je pod zaščito Unesca. Sprehodili se bomo po sloviti ulici Calle de los Oficios do trga Plaza de Armas in po ulici Calle Mercaderes do Starega trga (Plaza Vieja)  in do trga San Francisco de Asis. Postanek pri najbolj priljubljenih kotičkih ameriškega pisatelja Ernesta Hemingwaya: hotel Ambos Mundos, v katerem je nekaj časa prebival, in bar Bodeguita  del Medio. Po kosilu še nekaj prostega časa v stari Havani in nato prevoz na mednarodno letališče Jose Marti in večerni polet letala proti Evropi (Z,K).

16.  DAN: MADRID- BENETKE – LJUBLJANA – MARIBOR

Samo še let do Benetk in prevoz do Ljubljane in Maribora.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava