JUŽNA KOREJA IN TAJVAN

16 dni
18.04.2024
AZIJA
od

4490 €

V POMLADNIH BARVAH

Pred vami je zanimiva kombinacija dveh dežel Daljnega vzhoda, ki sta za mnoge še vedno velika neznanka. Za začetek bomo teden dni odkrivali kulturne in naravne znamenitosti Južne Koreje. Potovanje bomo pričeli v velemestu in glavnem mestu Južne Koreje, Seulu in se nato spustili po zahodni strani korejskega polotoka do najlepših zgodovinskim mest na polotoku, kot sta mesti Jeonju in Gyeongju, imenovanem tudi mesto muzej. V nacionalnem parku Gayasan bomo obiskali skrivnostni budistični tempelj in potovanje med številnimi UNESCO znamenitostmi Južne Koreje končali v obalnem mestu Busan, od koder bomo poleteli na otok Tajvan, nekoč znan pod imenom Formosa. Tako so otok poimenovali Portugalci, ki so jih navdušile naravne lepote otoka. Za začetek bomo obiskali glavno mesto Tajpej in enega najzanimivejših in najbogatejših muzejev na svetu: nacionalni muzej. V njem hranijo vsa bogastva bogate stare kitajske kulture. Že samo zaradi tega muzeja se splača podati na pot! In potem vse ostalo, ki je tako zelo blizu in vendar tako zelo drugače od sosednje, komunistične Kitajske. Od glavnega mesta se bomo spustili po zahodni obali do skrajnega juga in se vmes ustavljali v tradicionalnih mestih in vaseh, da bi se nato povzpeli po prelepi vzhodni obali in se vrnili v Tajpej. V tednu dni bomo odkrili vse velike in majhne skrivnosti kapitalistične Kitajske. Izjemna kombinacija dveh kapitalističnih dežel za ljubitelje kultur z Daljnega vzhoda.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

18.04.2024

Rok za prijavo

najkasneje do konca meseca januarja 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

povratno letalsko karto na relaciji Ljubljana-Istanbul-Seul, Busan-Tajpej in Tajpej-Istanbul-Ljubljana, letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 14.6.2023 znašajo 481 EUR, 13 nočitev v dobrih hotelih 4**** na osnovi polpenzionov po programu v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 890 EUR), vse prevoze z avtobusi, ladjicami, vse oglede in vstopnine po programu, lokalna vodnika v angleškem jeziku in slovensko vodstvo, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in DDV.  

Cena ne vključuje

napitnin za lokalna vodnika in voznika.

Dodatne informacije

CENA pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.590 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 4.790 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 4.990 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL
Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku tri ure pred večernim poletom proti Istanbulu in dalje nočno-dnevni let proti glavnemu mestu Južne Koreje, Seulu.

2. DAN: ISTANBUL - SEUL
Prihod v Seul v zgodnjih večernih urah po lokalnem času in po opravljenih formalnostih ob vstopu v državo prevoz do hotela v mestu, nastanitev in nočitev (obroki na letalu).

3. DAN: SEUL
Po zajtrku v hotelu se bomo podali na celodnevni ogled južnokorejskega glavnega mesta. Seul leži ob reki Han na severozahodu Južne Koreje in je od demilitarizirane cone na meji s Severno Korejo oddaljen zgolj 50 km. V velemestnem območju Seula živi približno 23 milijonov prebivalcev, kar uvršča Seul na drugo mesto najbolj naseljenih velemestnih območij na svetu, takoj za Tokiem. V Seulu živi skoraj polovica vseh prebivalcev Južne Koreje in mesto je politični, kulturni, socialni in ekonomski center države. Na panoramskem ogledu mesta bomo videli enega osrednjih trgov, Gwanghwamun Plaza, potoček Cheonggaechun, čigar bregovi so bili obnovljeni in danes predstavljajo zeleno območje brez motoriziranih vozil, Modro hišo, tempelj Joggesa. Nato bomo obiskali palačo Gyeongbok in muzej, ki se nahaja v Nacionalni palači. Nekaj prostega časa bo v ulici Insadong, ki je znana po antikvariatih in suvenirnicah. Kosilo bo v korejski restavraciji. Popoldne se bomo podali na izlet z ladjo po reki Han, od koder bomo lahko uro in pol opazovali in uživali v seulskih vedutah z rečne perspektive. Nočitev v hotelu (Z,K).

4. DAN: SEUL
Danes bomo nadaljevali z ogledom Seula in bližnje okolice. Dopoldne si bomo ogledali trdnjavo Suwon Hwaseong, ki je zaradi svoje celovite podobe, arhitekture in umeščenosti v prostor pod zaščito UNESCA. Trdnjava obdaja središče mesta Suwon in je bila zgrajena konec 18. stoletja ter se nahaja približno 30 km južno od glavnega mesta. Zgraditi jo je dal kralj Jeongjo iz dinastije Joseon v čast svojemu očetu, princu Sadu. Danes bo tipično korejsko kosilo hanjeogsik. Popoldne pa si bomo ogledali muzej na prostem, Korejsko vas, v kateri se nahaja 260 različnih hiš iz vseh provinc Južne Koreje. Poleg izjemno lepih zgradb bomo popoldne uživali tudi v predstavi kulturne skupine, ki nas bo popeljala v čase korejske dinastije Joseon. Popoldne vrnitev v glavno mesto, nočitev (Z,K).

5. DAN: SEUL – GONGJU - JEONJU
Zajtrk v hotelu, nato se bomo odpeljali do ure in pol oddaljenega kraja Gongju, kjer bomo obiskali grobnico kralja Muryeonga, ki je vladal korejski kraljevini Baekje med leti 501 – 523. Grobnica je pomembna za razumevanje te zgodnje korejske kraljevine in se nahaja na poskusni UNESCO listi. Za kosilo bo danes korejski bibimbab. Sledil bo ogled trdnjave Gongsanseong, ki je prav tako na UNESCOvi listi svetovne kulturne dediščine. Po ogledu se bomo odpeljali do eno uro oddaljenega mesta Jeonju in obiskali vas Hanok, v kateri se nahaja preko 800 lepo ohranjenih korejskih tradicionalnih zgradb. Vas je prava oaza sredi modernega mesta in je leta 2010 prejela naziv Slow City ter velja za eno glavnih turističnih znamenitosti v Južni Koreji. Sprehod skozi vas in nekaj prostega časa preden se bomo nastanili v hotelu. Nočitev (Z,K).

6. DAN: JEONJU – NP GAYASAN - GYEONGJU
Dopoldne bomo pot nadaljevali do nacionalnega parka Gayasan, ki se nahaja na vzhodnem delu Južne Koreje. Park je dobil ime po planini Gaya, ki ima dva vrhova visoka 1430 in 1433 m. Gayasan je postal nacionalni park leta 1972. Razprostira se na površini 160 km²in glavna znamenitost parka je tempelj Haeinsa, ki velja za enega najpomembnejših v redu Jogye znotraj korejskega budizma in je znan po stoječem budinem kipu, vklesanem v živo skalo. Haensa tempelj je dal postaviti korejski kralj Ae Jang iz dinastije Shilla leta 802. V njem se nahaja prava kulturna zakladnica, Tripitaka Koreana, vsa budistična modrost vklesana v 81.350 lesenih tablic, ki se v templju nahajajo vse od leta 1398. Današnje kosilo bo znotraj templja. Popoldne se bomo odpeljali do dve uri oddaljenega mesta Gyeongju. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

7. DAN: GYEONGJU
Po zajtrku si bomo ogledali mesto Gyeongju, znano pod imenom muzej na prostem, oziroma muzej brez obzidja. V času ko je Julij Cezar osvajal Galijo je Gyeongju postalo glavno mesto stare kraljevine Silla (57 pr.n.št. – 935 n.št), ki je skoraj tisoč let vladala dvema tretjinama korejskega polotoka. V mestu se danes nahajajo številni kulturno zgodovinski spomeniki in nekatere si bomo ogledali, kot na primer stari astronomski observatorij, jamo Seokguram, tempelj Bulguksa, in ki so del UNESCOVE svetovne kulturne dediščine. Zaradi vseh teh znamenitosti je mesto Gyeongju eno najlepših mest in danes ena najbolj obiskanih turističnih destinacij v Južni Koreji. Kosilo danes bo ssam bab, riž z zelenjavo in govedino. Popoldne nekaj prostega časa in nočitev v istem hotelu (Z,K).

8. DAN: GYEONGJU - BUSAN
Po zajtrku se bomo odpeljali do uro in pol oddaljenega obmorskega mesta Busan, ki leži na obali južnega japonskega morja. Busan ima danes tri in pol milijone prebivalcev in je gospodarsko in kulturno središče jugovzhodnega dela Južne Koreje. Ima največje pristanišče v deželi in je poznano kot filmsko mesto. UNESCO je Busan uvrstil v mrežo kreativnih mest. Poleg tega je mesto znano po peščenih plažah, izvrstni morski hrani in številnih dogodkih in festivalih. Ogledali si bomo kulturno vas Gamcheon, ki se je je prijel vzdevek Machu Picchu Busana, največjo ribjo tržnico v deželi in se po cesti Dalmaji-gil popeljali do templja Yonggungsa. Pot nas bo vodila skozi gozd kamelij in borovcev do znane peščene plaže Haeundae, dolge kilometer in pol in najbolj priljubljene v mestu. Za spremembo bo danes kosilo z italijanskim priokusom. Po končanih ogledih nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

9. DAN: BUSAN - TAJPEJ
Jutranji prevoz na letališče in polet proti Tajpeju.  Po pristanku vožnja proti središču mesta in sledil bo ogled glavnega mesta, ki ga bomo pričeli pri C.K.S. Memorial Hall, spomeniku, ki je postal primarna turistična atrakcija v mestu in je posvečena generalu Chiang Kai-sheku, bivšemu predsedniku Kitajske. Spomenik stoji sredi parka. Dvorana je bela, osmerokotna streha je prekrita z modrimi ploščicami. Okrog zgradbe so nasadi rož: rdeča, bela in modra so barve prejšnje kitajske zastave, številka osem pa pomeni srečo in izobilje. Na severu in jugu se nahajata narodno gledališče in narodna koncertna dvorana in malce naprej je predsedniška palača. Naš naslednji postanek bo v nacionalnem muzeju, v katerem je predstavljena bogata 5000 let dolga kitajska zgodovina. Praktično se tukaj nahaja vse, kar je bilo predtem v prepovedanem mestu v Pekingu in je zato ta muzej eden najbogatejših na svetu. Ustavili se bomo še pri spomeniku nacionalnih herojev in mučenikov ter se nato povzpeli na znani stolp 101, najvišjo in najbolj impresivno zgradbo v mestu. S svojimi 509 m višine je bil do leta 2010 najvišja zgradba na svetu. Z vrha je prekrasen pogled na cel Tajpej. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

10. DAN: TAJPEJ - TAICHUNG
Dopoldne se bomo podali proti mestu Taichung in se na poti ustavili pri dvorcu družine Lin iz 19. stoletja. Tedaj je na Tajvanu vladalo pet močnih družin in družina Lin je bila ena njih. Dvorec je dokaz njihovega neizmernega bogastva, ki se je kopičilo skozi desetletja. Ko se je leta 1949 KMT, Kuomintang ali Ljudska narodna stranka in Čankajškovi pristaši, po zmagi komunistov v državljanski vojni umaknila na Tajvan, je družina Lin ostala politično vplivna in gospodarsko še močnejša. Zgodbo o družini Lin bomo izvedeli na sprehodu skozi dvorec in park, ki ga obdaja. Popoldne se bomo ustavili v kleti Wufeng, kjer proizvajajo odličen sake ter vina iz ličija in riža, kar je posebnost Tajvana. Za konec zanimivega dne si bomo ogledali še mokrišče Gaomei, ki se razteza na 300 ha površine ob ustju reke Dajia. Tod prezimijo številne vrste migratornih vrst ptic z azijskega severa. Pozno popoldne prihod v Taichung, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

11. DAN: TAICHUNG – JEZERO SUN MOON
Dopoldne se bomo ustavili v japonskem muzeju črnega čaja in izvedeli več o kulturi pitja črnega čaja, ki so jo na Tajvan prinesli Japonci. Nato si bomo ogledali slovito jezero Sun Moon, ki se nahaja na nadmorski višini 748 m in je obdano z gorami. To je edino večje naravno jezero na Tajvanu. Južni del obale jezera ima obliko meseca, severni pa sonca in od tod ime jezera. Nato se bomo odpeljali okrog jezera Sun Moon in se ustavili na najlepših razglednih točkah kot so: Ita Thao in otok Lalu, templja Xuanzang in Wenwu ter pagoda Ci-en. Na območju jezera živi avtohtona etnična skupina Thao, ki ima na otočku Lalu svoj tempelj. Nastanitev v hotelu na obali jezera, prosto do večerje in nočitev (Z,V).

12. DAN: JEZERO SUN MOON – TAINAN - KAOHSIUNG
Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Tainan, ki je bilo nekoč glavno mesto Tajvana in se nahaja na JZ delu otoka. Zaradi izjemne lege ima prijetno toplo klimo skozi vse leto. Mesto je najstarejše na otoku in danes četrto po velikosti. Zaradi bogate zgodovine ima mesto veliko kulturnih znamenitosti in nekaj od teh si bomo ogledali: Anping Tree House, oziroma nekdanje skladišče družbe Tait & Co, se sprehodili po ulici Anping, ki velja za najstarejšo na Tajvanu in do trdnjave Anping, nekdanje trdnjave Zeelandia, kjer je bila nekoč holandska naselbina na otoku. Ustavili se bomo pri »urnem stolpu« in uživali v umetniških kreacijah na Hai'an ulici. Popoldne bo namenjeno ogledu samostana Fo Guang Shan, v katerem se nahaja 120 m visok kip Bude. Glavno strukturo sestavljajo štirje templji in vse naokrog je na tisoče kipov Bude. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

13. DAN: KAOHSIUNG – KENTING - TAITUNG
Dopoldne si bomo ogledali zanimivo obnovljeno bivšo vojaško bazo, ki so jo leta 2010 spremenili v Victory Star village. Sledil bo ogled najstarejše cerkve na otoku, bazilike matere božje iz Wanjina. Cerkev se nahaja v vasi Wanjin in ustanovil jo je španski duhovnik za časa dinastije Qing. Popoldan bo ogled nacionalnega parka Kenting, ki se nahaja na skrajnem jugu otoka in ima prekrasen koralni greben, dolg 37 milj, ki obdaja polotok s treh strani. To je edini nacionalni park na Tajvanu, ki se nahaja v tropskem pasu in ustanovljen je bil leta 1982. Koralni greben in prekrasna obala sta glavna zanimivost tega priljubljenega nacionalnega parka. Po vzhodni obali se bomo odpeljali po cesti Southern Link Highway do mesta Taitung, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

14. DAN: TAITUNG – VZHODNA OBALA - HUALIEN
Po zajtrku se bomo popeljali po izjemno lepi panoramski vzhodni obalni poti, ki vodi skozi najlepše in še neokrnjene predele Tajvana. Pot je dolga 170 km in pokrajina je zelo razgibana in slikovita. Na vzhodni strani je obala Tihega oceana s svojimi peščenimi in kamnitimi plažami, na zahodni strani pa se razteza obalna gorska veriga. Več postankov na razglednih točkah za najbolj navdušene fotografe pri krajih: Siaoyeliou, Sansientai, kamnitih stopnicah in pri številnih neobičajnih skalnatih formacijah … Popoldne ogled delavnice, kjer si bomo ogledali celoten proces izdelave najrazličnejših predmetov iz žada. Pozno popoldne bomo prispeli v Hualien, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

15. DAN: HUALIEN – NP TAROKO - TAJPEJ - ISTANBUL
Po zajtrku se bomo podali na izlet v nacionalni park Taroko, ki je znan po izjemno lepem kanjonu, ki ga je izoblikovala voda reke Liwu, ki teče skozi. V kanjonu so številne nenavadne oblike skalnih formacij in zeleni gozdovi visoko nad reko. Ustavili se bomo pri templju Xiangde in pri pagodi Tianfeng, pri visečem mostu,  spominskem parku Wen Tianxiang, slivovem vrtu in jami lastovk, se  podali skozi tunel z devetimi zavoji, preko marmornatega mostu do kraja Tienshiang. Postanek pri tovarnici, kjer izdelujejo najrazličnejše predmete iz marmorja. Po končanih ogledih se bomo odpeljali nazaj v Tajpej, kjer bomo imeli pozno kosilo in proti večeru se bomo zapeljali do letališča od koder bomo okrog 21. ure poleteli nazaj v Evropo. Nočni let (Z,V).

16. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA
Jutranji pristanek v Istanbulu in takoj nato še let dalje proti Ljubljani.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava