JAPONSKA V CVETJU

13 dni
12.04.2024
AZIJA
od

4590 €

POMLAD V DEŽELI VZHAJAJOČEGA SONCA NA OTOKIH HONŠU IN ŠIKOKU

Dežela vzhajajočega sonca preseneča na vsakem koraku. Dežela in njeni ljudje: mirni, vljudni, prijazni, diskretni. Od nekdaj so na Japonskem častili in spoštovali naravo. Tudi danes ni nič drugače. Z izjemno natančnostjo in skrbnostjo urejajo svoje vrtove, ki so včasih lahko povsem majhni vrtički na pločniku velemesta ali pa prekrasni urejeni parki, v katerih uživajo vsak prosti trenutek. Nekoč so častili celo tišino in v glavnem mestu, kljub temu, da je velemesto, ne boste zaznali avtomobilskega hrupa in tudi kakšnih posebnih gneč ne boste opazili. Spomladi bodo cvetele češnje in azaleje, ki nam bodo delale družbo na vsakem koraku. Uživali bomo v razkošju odličnih hotelov, med drugim tudi v tradicionalnem japonskem hotelu -  Riokanu in uživali tipično japonsko hrano. Obiskali bomo nekaj tradicionalnih vasi, v katerih se zdi, da se je čas ustavil v obdobju šogunov. Vozili se bomo z bliskovitim šinkansenom, uživali v dosežkih moderne tehnologije, občudovali luksuzne železniške postaje in nakupovalna središča in se sprehajali po starih ulicah Kjota, njihove nekdanje prestolnice. Japonsko je treba videti, doživeti in začutiti. Prepričani smo, da vas bo dežela presenetila, prevzela in spremenila vaš pogled na svet.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

12.04.2024

Rok za prijavo

najmanj 2 meseca pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

povratno letalsko karto na relaciji Benetke-Tokio-Benetke, letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 14. 7. 2023 znašajo 419,15 EUR, 11 nočitev v dobrih hotelih* 4**** na osnovi penzionov po programu (11 zajtrkov, 8 kosil in 5 večerij) v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 650 EUR), vse prevoze z avtobusi in vlaki, hitrimi vlaki (šinkansen) ter z avtobusom ali s podzemno železnico v Tokiu, prevoz in prenos prtljage na delu potovanja, vse oglede in vstopnine po programu, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovensko vodstvo, napitnine za voznike, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in DDV.  

Cena ne vključuje

napitnin za lokalnega vodnika.

Dodatne informacije

CENA pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.790 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 4.990 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 5.290 EUR.   Hoteli na Japonskem nimajo uradne kategorizacije, vendar ustrezajo našim dobrim 4****.   Cene so preračunane po tečaju JPY – EUR na dan 14. 7. 2023.   Morda bo kak ogled dan prej ali kasneje, vsekakor pa boste videli vse, kar je v programu zapisano.

1. DAN: MARIBOR - LJUBLJANA – BENETKE – ZÜRICH - TOKIO
Prevoz iz Maribora, Celja, Ljubljane na letališče v Benetkah in polet proti Zürichu in dalje dnevno-nočni let proti glavnemu mestu Japonske, Tokiu, tretjemu največjemu mestu na svetu in največjemu gospodarskemu ter izobraževalnemu središču Japonske.

2. DAN: TOKIO
Jutranji prihod v Tokio in po opravljenih formalnostih na letališču bo sledil voden ogled Tokia. Ogledali si bomo mešanico modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjeno tradicionalno arhitekturo na drugi strani. Med drugim si bomo ogledali vrtove cesarjeve palače, kjer prebiva cesarjeva družina. Kosilo v japonski restavraciji. Popoldne si bomo ogledali še Asakusa Kannon, najstarejši tempelj Tokia, zgrajen leta 645, in ulico Nakamise, ki je ena najstarejših nakupovalnih ulic Tokia. Obiskali bomo narodni muzej in se peljali skozi elitno mestno četrt Ginza. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

3. DAN: TOKIO – KAMAKURA – HAKONE – JEZERO ASHINOKO
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Kamakuri, kjer si bomo ogledali tempelj Tsurugaoka Hachimangu, ki je eden najpopularnejših v regiji Kanto. Ogledali si bomo tudi kip Velikega Bude. Kosilo. V opoldanskem času se bomo odpravili v narodni park Hakone, priljubljeno izletniško destinacijo, ki slovi po izjemni naravi, bogati z mineralnimi in termalnimi izviri. Z ladjico se bomo peljali po jezeru Ashinoko. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

4. DAN: JEZERO KAWAGUCHI – MATSUMOTO - TAKAYAMA
Zajtrk v hotelu, nato se bomo ustavili na obali jezera Kawaguchi, od koder je prekrasen pogled na goro Fuji. Pot bomo nadaljevali do kraja Matsumoto in si ogledali grad, ki velja za enega najlepših na Japonskem. Zgrajen je bil v 16. stoletju sredi ravnice in je obdan z obzidjem in sistemom vodnih jarkov. Po ogledu kosilo v lokalni restavraciji, kjer bomo lahko poskusili lokalne specialitete. Po kosilu bomo pot nadaljevali do Takayame, kjer se bomo ustavili pri stavbi Takayama Jinya iz obdobja samurajev in se nato sprehodili po starem delu mesta. Po ogledih nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V). 

5. DAN: TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA
Po zajtrku se bomo sprehodili po tržnici Takayama, ki je odprta samo v dopoldanskih urah. Po ogledu se bomo odpeljali proti Shirakawagu, ki je od leta 1995 zaščiten kot svetovna kulturna dediščina (UNESCO). Tukaj bomo doživeli lepoto tradicionalne Japonske z riževimi polji in s slamo kritimi hišami. Prosto za kosilo, sprehode in nakupe. Popoldne prihod v mesto Kanazawa. Kolikor bo čas dopuščal, še sprehod po tipičnih četrtih mesta. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

6. DAN: KANAZAWA – HIROŠIMA
Po zajtrku si bomo ogledali samurajski del mesta, imenovan Buke Yashiki, v katerem se nahajajo številne hiše samurajev. Mesto je poznano predvsem po japonskem vrtu/parku Kenrokuen, ki velja za enega izmed treh najlepših vrtov na Japonskem. Nato se bomo odpeljali do Osake in dalje pot nadaljevali s hitrim vlakom šinkansenom do Hirošime. Nastanitev v hotelu. Večerja tudi tokrat japonska, tipična za Hirošimo: okonomiyaki. Nočitev v hotelu (Z,V).

7. DAN: HIROŠIMA – MIYAJIMA – KURASHIKI/OKAYAMA
Po zajtrku se bomo z ladjico odpeljali do Miyajima, ki je otok deviškega japonskega gozda, kjer si bomo ogledali svetišče Itsukushima, ki svojo svetost ohranja s plavajočimi torii. Vrnitev v Hirošimo, kjer bomo obiskali spominski park miru in muzej katastrofe prve atomske bombe, ki pripoveduje svojo zgodbo skozi oči prebivalcev Hirošime. Popoldne nadaljevanje vožnje do mesta Kurashiki, ki je eno najlepših in najbolj tradicionalnih japonskih mest, kjer se bomo sprehodili po njegovem starem delu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V). 

8. DAN: KURASHIKI – TAKAMATSU
Po zajtrku se bomo odpravili z otoka Honšu na Šikoku, ki ju povezuje most Seto-Ohashi. Kosilo. Najprej se bomo ustavili v svetišču Kotohira, ki je eno najpomembnejših na otoku. Povzpeli se bomo na vrh hriba, od koder je prekrasen razgled nad okolico. V mestu se nahaja tudi star japonski most Saya, ki velja za izjemen primer tradicionalne japonske arhitekture. Nadaljevali bomo do Takamatsuja. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K).

9. DAN: TAKAMATSU – KOTOHIRA - KJOTO
Po zajtrku si bomo najprej ogledali park Ritsurin, ki je še en čudovit primer japonskih vrtov, znan predvsem po izjemno lepo oblikovanih borovcih, jezercih, kanalih in mostičkih. Nadaljujemo proti Narutu in na otok Awaji. Popoldne se bomo preko mostu Akashikaikyo vrnili na otok Honšu in nadaljevali proti mestu Kjotu, ki velja za najlepše mesto na Japonskem. Mesto templjev, palač in bogate zgodovine. Takoj po prihodu v mesto bomo pričeli z ogledi, in sicer si bomo popoldan ogledali tempelj Fushimi Inari in se za zaključek dneva še sprehodili po četrti Gion, kjer boste na ulicah zagotovo zagledali kakšno tradicionalno oblečeno gejšo.  Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

10. DAN: KJOTO
Po zajtrku bo sledil ogled Kjota, preko tisoč let stare prestolnice in najpomembnejšega verskega centra države, ki ima okoli 1600 šintoističnih in 400 budističnih templjev. Izbira je sila težka. Izmed njih si bomo mi ogledali  Kinkakuji ali Zlati paviljon in Ryoanji ali Paviljon mirnega zmaja. Med svetovne znamenitosti sodi tudi grad Nijo, ki slovi po arhitekturni lepoti in je bil stoletja sedež samurajev in šogunov. Po kosilu še ogled razgibanega svetišča Kiyomizudera. Nočitev (Z,K).

11. DAN: KJOTO – NARA – OSAKA -TOKIO
Po zajtrku se bomo odpeljali proti nekdanji prestolnici Nara in si ogledali tempelj Todaiji, v katerem najdemo enega največjih bronastih kipov Bude na svetu, ki je bil narejen v 8. stoletju. Če bo čas dopuščal, si bomo ogledali še svetišče Kasuga, ki je okrašeno s tri tisoč laternami, ki so jih včasih prižigali dnevno, danes pa le dvakrat letno ob prazniku luči. Kosilo in nato prevoz do železniške postaje in vožnja s hitrim vlakom šinkansen do Tokia, kamor bomo prispeli po nekaj uricah prijetne vožnje. Nočitev (Z,K).

12. DAN: TOKIO
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi velemesta Tokia, ki je prepoln turističnih zanimivosti za zahodnjaške turiste. Poskušali bomo ujeti japonski vsakdanjik. Odkrivali bomo zanimive četrti Tokia in ena od teh je zagotovo četrt Shibuya, ki ima toliko prebivalcev kot naše glavno mesto in kjer je gostota prebivalstva ena največjih na svetu: 16.140 /km². Shibuya je poznana kot eno najbolj živahnih delov mesta in kot njegovo modno središče ter je priljubljena zlasti med mladimi. Kosilo. Sledil bo ogled templja Meiji, ki je posvečen prednikom vladarja Meiji in njegove žene. Sprehodili se bomo po razigrani ulici Harajuku Takeshita in elegantni aleji Omotesando, ki se senči pod japonskimi zelkovami in velja za japonske Elizejske poljane. Četrt Shinjuku pa je četrt okoli najbolj oblegane železniške/metro postaje na svetu. Posejana z nebotičniki, velja za trgovski in upravni center velemesta.  Nočitev v hotelu (Z,K).

13. DAN: TOKIO – BENETKE – LJUBLJANA - MARIBOR

Zjutraj se bomo z avtobusom odpeljali proti mednarodnemu letališču v Tokiu ter se prijavili za let proti Evropi. V Benetkah bomo pristali v večernih urah istega dne.  Samo še prevoz do Ljubljane in Maribora.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava