KENIJA

12 dni
31.10.2023
AFRIKA
od

3690 €

NAJLEPŠI AFRIŠKI SAFARIJI IN ODDIH NA BELIH, PEŠČENIH PLAŽAH INDIJSKEGA OCEANA

Kenija velja za afriško deželo, ki je Evropejcem in celemu svetu predstavila užitke, ki jih še danes vedno znova občutimo, ko opazujemo divje živali v njihovem naravnem okolju. Safari v jeziku Svahili, ki se govori na vzhodnem delu Afrike, pomeni potovanje in tokrat vas vabimo na posebno potovanje: SAFARI v najstarejšo safari destinacijo na svetu: Kenijo. Kljub razvoju so v Keniji storili veliko za ohranjanje divjih živali in njihovo zaščito ter bivanje v naravnem okolju. Kenija ima veliko zaščitenih območij in nacionalnih parkov in mi bomo obiskali pet najbolj zanimivih in najbolj znanih. Pri tem da je vsak poseben in drugačen od prejšnjega. In ne glede na to koliko levov, slonov ali žiraf bomo videli, vzhičenje bo vedno znova ogromno. Safari ni klasično potovanje z avtobusom. Tukaj potujemo s terenci, kjer ima vsak gost svoje okno in vozila streho, ki se lahko dvigne in bodo posnetki živali toliko lepši. Vozniki, ki so hkrati tudi vodniki, običajno vedo kje se zadržujejo živali in bodo o njih tudi veliko znali povedati. Izbrali smo lepe hotele, oziroma lodže, ki so prav tako vsak drugačen od prejšnjega, večina pa ima bazene, ki pa bodo v vročih opoldnevih še kako prav prišli. Tako bo bivanje v njih poseben užitek in doživetje. In za konec safarija še dva popolnoma prosta dneva na južni obali Mombase, na plaži Diani, ki je od mesta in pristanišča oddaljena 50 km. Letos smo vožnji s terenskimi vozili dodali še vožnjo z vlakom, v prvem razredu, kajti potovati z vlakom po Afriki je zagotovo posebno doživetje. Dva dni za urejanje vtisov in počitek, kopanje in sončenje, preden se vrnemo domov, v našo pozno jesen.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

31.10.2023

Rok za prijavo

do 31.8.2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

povratno letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Istanbul-Nairobi in nazaj, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 13.1.2023 znašajo 336 EUR, vse prevoze v Keniji s terenskimi vozili (za 6 oz. 7 oseb) po programu, nastanitev v hotelih oziroma lodžih s 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 750 EUR) na osnovi polnih penzionov, vse izlete, vse vstopnine v nacionalne parke (ki znašajo približno 570 USD) ter oglede po programu, lokalno vodenje v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje

napitnin za lokalne vodnike in voznike, ki niso obvezne, a so pričakovane, ter stroška pridobitve elektronske vize, ki znaša približno 50 EUR.

Dodatne informacije

CENA pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 3.790 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 3.890 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 4.090 EUR.

1.   DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL - NAIROBI

Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku, od koder bomo poleteli do Istanbula in dalje proti glavnemu mestu Kenije, Nairobiju, kamor bomo prispeli nekaj čez polnoč.

2.   DAN: NAIROBI

Po prihodu na letališče v Nairobiju in opravljenih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev ter nočitev. Nekoliko kasnejši zajtrk v hotelu. Nato se bomo podali na ogled glavnega mesta. Obiskali bomo rehabilitacijski center in fondacijo za divje živali Daphne Sheldrick, ustanovljeno leta 1977 ter center za ohranjanje žiraf v vzhodnem delu Afrike. Kosilo in popoldne obisk muzeja Karen Blixen, ki se nahaja v zgradbi, ki sta jo leta 1917 kupila Karen Blixen in njen mož baron Bror von Blixen. Karen je tukaj živela vse do leta 1931, ko se je dokončno vrnila v rodno Dansko. Svoja doživetja v Keniji je opisala v knjigi: Spomin na Afriko, po kateri je bila posneta tudi filmska uspešnica »Moja Afrika«. Večerja v poznani lokalni restavraciji v glavnem mestu in nočitev v hotelu (Z,K,V).

3.   DAN: NAIROBI – NARODNI PARK MASAI MARA

Zjutraj bomo zapustili glavno mesto in se podali proti zahodu in najbolj znanem narodnem parku v Keniji, Masai Mara. Poimenovan je v čast ljudstvu Masai, ki so na tem območju živeli od nekdaj in so se sem priselili iz porečja Nila. V jeziku Masajev Mara pomeni »pikčast« in to zaradi številnih kratkih grmastih dreves, ki so posejana po pokrajini. Masai Mara je eno najbolj znanih območij za ohranjanje divjih živali in divjine v Afriki. Park je svetovno znan po izjemnih populacijah levov, afriškega leoparda, južnoafriškega geparda in afriškega savanskega slona. Prav tako gosti veliko selitev, ki je eno od sedmih naravnih čudes Afrike. V Maro bomo prispeli okrog kosila. Nastanitev v hotelu-lodžu, kosilo in čas za počitek. Popoldne se bomo podali na prvi safari v pričakovanju »big five«. Proti večeru vrnitev v naš lodž, večerja in nočitev (Z,K,V).

4. DAN: NARODNI PARK MASAI MARA

Dan bo namenjen dvema safarijema: jutranjem in popoldanskem. Morda se boste odločili za fakultativni, jutranji polet z balonom? Zagotovo bo to nepozabno in enkratno doživetje. Vmes se bomo vrnili v naš lodž in uživali v prekrasnem afriškem ambientu. Čas za kosilo in počitek ob bazenu. Vsi obroki v našem lodžu (Z,K,V).

5. DAN: MASAI MARA – NARODNI PARK JEZERO NAKURU

Po zajtrku bomo zapustili Masai Maro in se odpeljali proti drugemu nacionalnemu parku Jezero Nakuru, kamor bomo prispeli za časa kosila. Nastanitev v lodžu in kosilo ter krajši počitek. Popoldne se bomo podali na safari znotraj nacionalnega parka, ustanovljenega že leta 1961. Nakuru v masajskem jeziku pomeni »prah« oziroma »prašen kraj«. Jezero je eno od številnih jezer, ki se nahajajo v vzhodno-afriškem tetonskem jarku. Nakuru leži na nadmorski višini 1754 m. Ob rečnih bregovih je veliko alg, ki privlačijo plamence in ostale ptice ter sesalce. Najpomembnejša predstavnika velikih divjih živali sta beli in črni nosorog. V naprezanju, da jih v fotoaparate ujamemo čim več in uživamo v njihovi bližini, bo minilo popoldne znotraj nacionalnega parka. Proti večeru vrnitev v naš lodž, večerja in nočitev (Z,K,V).

6. DAN: JEZERO NAKURU – REZERVAT OL PEJETA

Po zajtrku bomo zapustili naš lodž in nacionalni park Jezero Nakuru ter se podali proti naravnemu rezervatu Ol Pejeta, zaščitenem območju, ki se razprostira na 360 km² in leži ob vznožju planin Aberdares in Mount Kenya. V tem rezervatu je veliko število velikih opic; to je edini kraj v Keniji, kjer lahko opazujete šimpanze. Znotraj rezervata pa lahko z malo sreče ujamete »big five«, pet velikih: leva, leoparda, črnega nosoroga, slona in afriškega bivola. Ves popoldan bomo uživali v terenskih vozilih v prelepi naravi in čudovitem safariju. Proti večeru vrnitev v naš lodž, večerja in nočitev (Z,K,V).

7. DAN: OL PEJETA – NARODNI PARK AMBOSELI

Zjutraj se bomo odpeljali proti nacionalnemu parku Amboseli, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Nastanitev v lodžu ter kosilo. Amboseli velja za enega najbolj priljubljenih in tudi najbolj obiskanih parkov v Keniji tudi zaradi izjemnega pogleda na najvišjo planino v Afriki, Kilimanjaro. Nacionalni park se razprostira na 392 km² in leži tik ob meji s Tanzanijo. Tod živijo pretežno Masaji, ki so se sem priselili tudi iz drugih koncev Kenije. Znotraj zaščitenega območja se nahaja precej močvirnatih območij. To so ostanki jezera iz časa pleistocena. Zaščiteno območje so razglasili za nacionalni park že leta 1974 in od leta 1991 je pod zaščito UNESCA. Zaradi močvirnatih območij je park raj za ornitologe, saj tukaj živi preko 400 vrst ptic. Popoldanski safari do sončnega zahoda in nato vrnitev v naš lodž, večerja in nočitev (Z,K,V).

8. DAN: AMBOSELI – MOMBASA

Po zajtrku bo prevoz do železniške postaje in ob 9.31 bo vlak odpeljal proti vzhodni obali Kenije. Ob 14. uri bomo prispeli na železniško postajo v Mombasi, nakar bo sledil prevoz do hotela, ki se nahaja približno 50 km južno od Mombase na območju imenovanem Diani Beach. Tukaj bomo nastanjeni tri noči. Vsi obroki in nacionalne pijače so vključene v ponudbo.

9. in 10. DAN: OBALA INDIJSKEGA OCEANA

Dva dni boste lahko uživali v hotelskem kompleksu, ki se nahaja neposredno na peščeni obali toplega Indijskega oceana. Bivanje v hotelu na osnovi »All inclusive«.

11. DAN: OBALA INDIJSKEGA OCEANA – MOMBASA – NAIROBI

Dopoldne bo prosto za užitke na plaži. Popoldne bo sledil prevoz do Mombase kjer bo lahko kosilo in nekaj prostega časa, nato pa prevoz na železniško postajo in ob 15. uri bo vlak odpeljal proti glavnemu mestu. V Nairobi bomo prispeli ob 20.20. Prevoz do hotela in nastanitev. Večerja in nočitev v hotelu (Z,K,V).

12. DAN: NAIROBI – ISTANBUL – LJUBLJANA

Jutranji prevoz na letališče v Nairobiju in let preko Istanbula do Ljubljane, kjer bomo pristali proti večeru.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava