GRUZIJA

7 dni
27.12.2021
Evropa
od

1490 €

NOVO LETO V TBILISIJU

Ste razmišljali, da bi v novo leto vstopili nekje v povsem neobičajnem, manj znanem mestu? Predlagamo, da to storite v glavnem mestu Gruzije, večnem TBILISIJU, ki postaja zadnja leta vse bolj priljubljen prav v novoletnem, prazničnem času. Stari del mesta predstavlja mešanico različnih kultur in se ponaša s številnimi kulturnimi spomeniki kot so sinagoga, armenske in rimskokatoliške cerkve ter seveda tipične gruzijske cerkve. Mestne ulice v središču mesta krasijo stare, lesene in živopisne zgradbe z izrezljanimi, lesenimi balkoni, ki kar vabijo obiskovalce, da vstopijo. Središče mesta je v prazničnih dneh razsvetljeno kot novoletna jelka in veselje je na vsakem koraku. Zadnja leta je tod polno stojnic, kjer domačini prodajajo raznovrstne domače izdelke in spominke, kot to počno na božičnih sejmih v mnogih mestih po Evropi. In da boste vse to imeli v vaši neposredni bližini smo izbrali hotel s 5***** v samem mestnem središču, ki se ponaša tudi z bazenom in spa centrom. In ker je novoletni program zaradi krajših dni bolj lahkoten, boste imeli tudi dovolj časa, da se boste lahko v daljših, zimskih  večerih podali v eno od termalnih kopališč, po katerih je mesto znano od nekdaj. Poleg prestolnice vam bomo predstavili tudi vinorodno pokrajino Kakheti, kjer bomo obiskali eno najbolj znanih vinskih kleti in kjer boste lahko uživali v degustaciji odličnih gruzijskih vin. Predstavili vam bomo tudi nekdanjo prestolnico Mtskheto in rojstno mesto najbolj znanega in zloglasnega sovjetskega voditelja, Stalina. Vabljeni v novoletno GRUZIJO!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

27.12.2021

Rok za prijavo

najmanj 2 meseca pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko karto na relaciji Ljubljana-Istanbul-Tbilisi in Tbilisi-Istanbul-Dunaj, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.10.2021 znašajo 228 EUR), prevoz z letališča na Dunaju do Maribora, Celja in Ljubljane, vse prevoze po programu, nastanitev v hotelu s 5***** v središču mesta v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 390 EUR), obroke po programu, vse oglede in vstopnine, ogled vinske kleti z degustacijo gruzijskih vin, lokalne vodnike v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Cena ne vključuje

morebitnih napitnin za vodnike in voznike ter silvestrske večerje, ki jo bomo za naše goste po želji organizirali v hotelu ali lokalni restavraciji in bo stala predvidoma med 80-100 EUR.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 1.590 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 1.690 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 1.790 EUR.  

1.  DAN: 27.12.: LJUBLJANA – ISTANBUL - TBILISI

Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku in ob 19.45 let proti Istanbulu ter dobra povezava do Tbilisija.

2.  DAN: 28.12.: TBILISI

Jutranji prihod v Tbilisi in po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela v središču mesta, nastanitev in zajtrk. Tbilisi ima izjemno dolgo in bogato zgodovino. V 4. st. našega štetja je mesto ustanovil kralj Vakhtang Gorgasali in to na mestu, ki je bilo bogato s termalnimi vrelci. Do 12. stoletja se je mesto razvilo v eno pomembnejših gospodarskih, političnih in kulturnih središč na Bližnjem vzhodu. Temu se je imelo zahvaliti zaradi svoje strateške lege: nahajalo se je neposredno na svilni poti med Evropo in Azijo. Današnji dan bomo namenili spoznavanju zanimive gruzijske prestolnice. Ogledali si bomo cerkev Meteki, se povzpeli na trdnjavo Narikala, od koder je lep razgled na staro mestno jedro (odvisno od zimskih razmer). Pot nas bo vodila v četrt žveplenih kopeli in naprej do katedrale Sioni iz 11. stoletja in cerkve Anchiskhati iz 6. stoletja. Sprehodili se bomo tudi po Trgu svobode in znani aveniji Rustaveli. Večerja v restavraciji in nočitev (Z,V).

3.  DAN: 29.12.: TBILISI – KAKHETI - TBILISI

Po zajtrku v hotelu se bomo podali v pokrajino Kakheti, najbolj znano vinorodno pokrajino, ki je poznana po številnih vinogradih in lepih, gruzijskih cerkvah. Najprej se bomo ustavili v mestecu Sighnaghi, ki se nahaja na vrhu hriba, s katerega je prekrasen pogled na dolino Alazani in vzhodne kavkaške gore. Ustavili se bomo na posesti Tsinandali, ki je v 19. stoletju pripadala bogati vinogradniški, veleposestniški družini. Poskusili bomo nekaj najboljših gruzijskih vin in imeli okusno kosilo. Popoldne bomo obiskali še katedralo Alaverdi iz 11. stoletja, ki velja za eno lepših gruzijskih srednjeveških cerkva. Popoldne vrnitev v Tbilisi in prosto. Nočitev (Z,K).

4.  DAN: 30.12.: TBILISI – MTSKHETA – GORI – UPLISTSIKHE - TBILISI

Po zajtrku se bomo napotili proti bivši gruzijski prestolnici Mtskheti. Ogledali si bomo zgodnjo srednjeveško cerkev Jvari. Sledil bo ogled največje krščanske cerkve v Gruziji, Svetitskhoveli iz 11. stoletja in samostanskega kompleksa Samtavro; kraja, kjer so kronali in pokopavali gruzijske kralje. Kosilo. Sledila bo vožnja do Stalinovega rojstnega mesta Gori in ogled muzeja, ki govori o njegovem življenju in dejanjih. Popoldne bomo pot nadaljevali do zanimive antične naselbine, vklesane v živo skalo: Uplistsikhe (če bodo razmere dopuščale). Vrnitev v Tbilisi in nočitev (Z,K).

5.  DAN: 31.12.: TBILISI

Današnji dan bo prost za samostojne sprehode in oglede po središču mesta. Zanimiv je Nacionalni muzej, z izredno kakovostno zbirko zlatih predmetov in najstarejšim prebivalcem Homo ergaste, ki šteje častitljivih 1,8 milijona let. Mogoče stopite v Gruzijsko galerijo lepih umetnosti ali poiščete še zadnje darilo. Dan bo namenjen tudi počitku in pripravi na najkrajšo/najdaljšo noč. Fakultativna silvestrska večerja v lokalni restavraciji ali v hotelu s tradicionalno glasbo in nočitev (Z).

6.  DAN: 1.1.: TBILISI

Ves dan bo prosto za sprehode po okrašenem in prazničnem mestu. Morda se boste odločili in nekaj uric preživeli v enem od termalnih kopališč, ki se nahajajo zgolj lučaj od našega hotela. Vsekakor vam v Tbilisiju ne bo dolgčas. Večerja in nočitev (Z,V).

7.  DAN: 2.1.: TBILISI – ISTANBUL – DUNAJ – MARIBOR – LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz na letališče in ob 10. uri let proti Istanbulu in dalje proti Dunaju, kjer bomo pristali ob 18.45. Sledil bo prevoz do Maribora, Celja in Ljubljane (Z).

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava