TRST

1 dni
10.10.2020
ITALIJA
od

93 €

OKTOBRSKI DAN NA ZAMEJSKEM PRIMORSKEM

Zagotovo ste vsi že bili v Trstu. Morda v 70-ih letih, ko je bila nakupovalna »Meka« ne zgolj za nas, ampak za cel Balkan. Morda ste bili v njem pred kratkim, morda pa ga sploh še niste videli. Trst je mesto s pečatom iz avstrijskega obdobja. Dejali bi, iz zlatih časov Avstro-ogrske, ko je bil najpomembnejše pristaniško mesto tedanje monarhije, ki ima obiskovalcu veliko za pokazat in prepričani smo, da vas bo ob primernem vodstvu mesto (ponovno) popolnoma prevzelo. Seveda ne bomo preskočili slikoviti grad Miramare, v katerem je tako rad prebival avstrijski vojvoda Maksimilijan, ki se je v zgodovino zapisal kot imperator Mehike. A si predstavljate, kako bi mesto zgledalo danes, če bi Trst ostal naš?

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

10.10.2020

Rok za prijavo

10 dni pred odhodom oziroma do zasedbe prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane ter nazaj, slovenskega spremljevalca ter lokalnega vodnika v primorskem dialektu, vstopnine v muzeja v gradu Miramare in vrtove ter kosilo na turistični kmetiji.

Cena ne vključuje

stroška prijavnine, vstopnine za vzpon na stolp v katedrali svetega Justa (2 EUR) ter pijače pri kosilu. 

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 potnikih znaša 99  EUR.   Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa COVID-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli navodila oziroma priporočila za zagotavljanje varnosti potovanja.

Odhod z dogovorjenega mesta v Mariboru ob 6. uri zjutraj. Gostje se nam bodo priključili tudi v Celju in Ljubljani, nakar bomo pot nadaljevali po primorski avtocesti, z vmesnim postankom, do Trsta. Po prihod v Trst si bomo najprej ogledali Narodni dom, ki se počasi vrača v roke Slovencem. Sledil bo postanek na trgu »Piazza Oberdan« - Oberdankov trg, kjer je postaja znanega tramvaja, ki vozi vse od Opčin. Sledil bo zunanji ogled sinagoge, ene največjih v Evropi. Judovska skupnost živi v Trstu že od leta 1236. Po izgonu Židov iz Maribora konec 15. stoletja, se je večina »Marpurgov« naselila prav v Trstu. Nadaljevali bomo do Trga sv. Antona mimo njemu posvečene cerkve in mimo pravoslavne cerkve sv. Spiridiona - sv. Dušana. Vstopili bomo v kar je ostalo od rimskega mesta Tergeste in njihovega gledališča. Od tu po stopnicah do Cerkve Santa Maria Maggiore. Kratek vzpon do vrha griča, kjer so cerkev sv. Justa, grad sv. Justa ter ostanki rimskega mesta. Nato se bomo spustili pod Rihardovim slavolokom do Cavane in Jožefinske četrti – Borgo Giuseppino, ter naprej do Piazza dell'unita d'Italia – po slovensko Veliki trg, ki ga obdajajo same lepe, pomembne palače … kot je palača občine Trst z Mihcem in Jakcem, ki na vrhu štejeta ure, palača Stratti, Vladna in Deželna palača ... Vodnjak štirih celin in kip Karla VI., molo san Carlo, ki velja za najlepši in najpomembnejši pomol v Trstu, še posebno ko piha burja. Trst ima še en lep trg: Piazza Verdi in gledališče Verdi. Nato bomo naredili še par korakov do Piazza della borsa – Borzni trg in hiša Bartoli, Neptunov vodnjak in kip Leopolda I. Naredili bomo krajši premor za kavo in morda kakšno malico, nakar se bomo podali ob obali do pravljičnega gradu Miramare, ki si ga bomo ogledali in se za konec sprehodili še po prelepih vrtovih. Popoldne se bomo odpeljali do turistične kmetije, na kateri bomo zaključili izlet z okusnim kosilom. Vrnitev v Ljubljano, Celje in Maribor v večernih urah.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava