LENDAVA, LENDAVSKE GORICE IN VSA TA RAVNICA

1 dni
12.09.2020
SLOVENIJA
od

89 €

CELODNEVNI IZLET V PREKMURJE

Tokrat vas vabimo v svet preko reke Mure, v najbolj odmaknjen del na severu vzhodu naše lepe domovine. To je ravninski svet, začetek ali konec velike Panonske ravnice, ki ga zapirata Goričko in Lendavske gorice. Del naše dežele, ki se nam je priključil pred sto leti. Zaradi bližine treh meja je ta svet povsem drugačen. In drugačni so ljudje ki govorijo v povsem svojstvenem dialektu. To je dežela Miška Kranjca in njegovih dobrih ljudi. Na današnjem celodnevnem izletu bomo spoznali njihovo kulturo, stare obrti, ki se počasi izgubljajo, a so tod še vedno žive. Obiskali bomo drugo največje mesto Prekmurja – Lendavo, ki jo imenujejo mesto tradicij in priložnosti, ter njene zanimive muzeje, imeli okusno in tipično prekmursko kosilo ter obiskali še nekaj znamenitosti, ki jih morda še ne poznate in jih še niste obiskali in vas bodo prav ti prepričali, da se nam priključite.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

12.09.2020

Rok za prijavo

10 dni pred odhodom oziroma do zasedbe prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Ljubljane, Celja in Maribora ter nazaj, slovenskega spremljevalca ter lokalnega vodnika v prekmurskem dialektu, vstopnine v muzeja v Lendavi ter v Dobrovniku, in Filovcih, vstopnine v Tropski vrt in Gozd energetskih točk ter bogato prekmursko kosilo v restavraciji.

Cena ne vključuje

stroška prijavnine, vstopnine na razgledni stolp v Lendavi, ki znaša 7 EUR. Obisk stolpa priporočamo v primeru lepega vremena in jasnega neba. 

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 potnikih znaša 95 EUR.   Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa COVID-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli navodila oziroma priporočila za zagotavljanje varnosti potovanja.

Odhod z dogovorjenega mesta v Ljubljani ob 6. uri zjutraj. Gostje se nam bodo priključili tudi v Celju in Mariboru, nakar bomo pot nadaljevali po Prekmurski avtocesti proti najbolj vzhodnem mestu v Sloveniji, Lendave. Mesto datira v 9. stoletje in tisočletna zgodovina je bila izjemno zanimiva. Ogled mesta bomo pričeli na lendavskem gradu iz 13. stoletja, ki je danes zanimiv muzej. Nato se bomo spustili do glavne ulice v mestu in obiskali muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva. Za konec pa bomo obiskali še sinagogo ki je danes prav tako muzej. Nato se bomo povzpeli na vrh lendavskih goric in se ustavili pri razglednem stolpu. V primeru lepega vremena vam priporočamo vzpon na vrh stolpa, od koder je prelep razgled na štiri dežele: Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. Sledilo bo kosilo tipično prekmursko kosilo. Popoldne se bomo ustavili v muzeju domačih obrti in Madžarov v kraju Dobrovnik. Sledil bo sprehod skozi bukov gozd pri Bukovniškem jezeru. V njem se nahaja 26 energijskih točk in kraj je znan preko domačih meja. Še nekaj zanimivosti ne smemo zamuditi: obisk muzeja na prostem v vasi Filovci kjer bomo izvedeli vse o zgodovini lončarstva v Prekmurju. Za konec se bomo ustavili še v tropskem vrtu, ki je znan predvsem po domačih, slovenskih orhidejah. Strokovno osebje nam bo razložilo, kako jih pridelujejo in kako jih moramo vzdrževati pri nas doma. Po sprehodu skozi tropski vrt, v katerem raste veliko nam znanih tropskih rastlin, bo tudi možnost nakupa orhidej in to po »tovarniških« cenah. Počasi se bomo poslovili od Prekmurja in se vrnili proti Mariboru, Celju in Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava