ARGENTINA IN ČILE- prestavljeno v leto 2022

13 dni
JUŽNA AMERIKA
od

4590 €

PATAGONIJA in OGNJENA ZEMLJA

Argentina je zagotovo ena najlepših dežel na svetu. Enako bi lahko dejali tudi za Čile. Obe južnoameriški deželi sta tako veliki in raztegnjeni v dolžino, da lahko v enem samem potovanju vidimo le njun južni del. Tokrat vas vabimo na zanimivo in nenavadno Ognjeno zemljo in ogromno Patagonijo. Pred vami je potovanje na konec sveta: vsaj tako piše na tabli v nacionalnem parku Lapataia. Potovanje bomo pričeli in zaključili v enem najlepših mest na svetu, Buenos Airesu, ki je v svoji polpretekli zgodovini doživel številne vzpone in padce, a vedno znova zablestel kot feniks, ki očara vsakogar. Seveda brez najlepšega spektakla tanga ne moremo zapustiti mesta. Sledil bo ogled polotoka Valdez, ki ga nekateri imenujejo kar argentinski Galapagos. Tukaj bomo uživali v opazovanju izjemno bogate favne, ki živi v vodah južnega Atlantika in na njegovih patagonskih obalah. Sledil bo skok na skrajni jug dežele, na Ognjeno zemljo, ki jo bomo prečesali po dolgem in počez, tako z argentinske kot čilske strani. Obiskali bomo dve veliki mesti juga, se podali do enega najlepših nacionalnih parkov na svetu: slavnega Torres del Paine v Čilu, nato pa v deželo najlepših ledenikov na svetu, med katerimi prednjači slavni Perito Moreno. Potovanje bomo končali tam, kjer smo ga začeli, v prelepem Buenos Airesu. Vabljeni na skrajni jug Južne Amerike.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najmanj tri mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Ljubljane, Maribora do letališča v Gradcu in nazaj, letalsko karto na relaciji Gradec-Frankfurt-Buenos Aires in nazaj, tri lete po Argentini: Buenos Aires – Trelew, Trelew-Ushuaia in El Calafate-Buenos Aires, vse prevoze in oglede z vstopninami po programu, izlete z ladjicami na polotoku Valdes, v Ushuaii in v El Calafatu, vse obroke po programu, nastanitve v hotelih s 4**** (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 695 EUR), lokalno vodenje v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja in nezgodno zavarovanje ter DDV.  

Cena ne vključuje

napitnin za vodnike in voznike ter vsega ostalega, kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.690 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 4.790 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 4.990 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – GRADEC – FRANKFURT - BUENOS AIRES

Transfer potnikov iz Ljubljane na letališče v Gradcu in polet letala proti Frankfurtu ter dalje proti Buenos Airesu. Nočni let. Obroki na letalu.

2. DAN: BUENOS AIRES

Po prihodu na mednarodno letališče v Buenos Airesu in opravljenih obmejnih formalnostih bo sledila vožnja do mesta. Buenos Aires, glavno in največje mesto v Argentini, je znano kot »Pariz Južne Amerike«, mesto tanga, glasbe in govejih zrezkov. Ogledali si bomo umetniško četrt La Boca, četrt San Telmo, Palermo, pokopališče Recoleta ter grob Evite in Juana Perona, Majski trg in predsedniško palačo, znano »Caso Rosado«, Kongresni trg in Kongresno palačo. Nastanitev v hotelu. Popoldne bo nekaj časa prostega za počitek, zvečer bo ogled čudovite predstave tanga in večerja. Nočitev. (V)

3. DAN: BUENOS AIRES – TRELEW – PUNTA TOMBO – PUERTO MADRYN

Zjutraj prevoz do domačega letališča in polet letala proti mestu Trelew v argentinski Patagoniji. Po pristanku se bomo popeljali skozi tipično pokrajino v tem delu Patagonije do kraja imenovanega Punta Tombo, kjer živi velika kolonija Magelanovih pingvinov. Le-ti gnezdijo na obali Atlantika in se jim lahko povsem približamo. Piknik kosilo. Popoldne se bomo ustavili v mestecu Gaiman, ki je še vedno ohranilo vse značilnosti valežanskega podeželskega mesta. Po ogledu nastanitev v hotelu v mestu Puerto Madryn in nočitev. (Z,K)

4. DAN: PUERTO MADRYN – POLOTOK VALDES

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po polotoku Valdes, ki velja za enega najzanimivejših naravnih rezervatov v Južni Ameriki in kjer bomo opazovali kolonije morskih levov, Magelanovih pingvinov, galebov, kormoranov in čapelj. Kosilo v restavraciji. V času od junija do polovice decembra se v teh vodah da videti kite. Popoldne se bomo z ladjo podali po njihovih sledeh. Pozno popoldne vrnitev v Puerto Madryn in nočitev. (Z,K)

5. DAN: PUERTO MADRYN – TRELEW - USHUAIA

Dopoldne prosto za sprehode po mestu na obali južnega Atlantika, nato prevoz do letališča in polet letala proti skrajnemu jugu Argentine, mestu Ushuaii, najjužnejšem mestu na svetu. Mesto leži na obali in ga proti severu varuje ledeniško pogorje, visoko do 1500 m. Po pristanku se bomo podali na ogled mesta, ki je poznano tudi kot smučarsko središče. Ogledali si bomo muzej »Konec sveta« in imeli nekaj prostega časa v središču tega simpatičnega mesta. Nato se bomo odpeljali do hotela, nastanitev, večerja in nočitev. (Z,V)

6. DAN: USHUAIA – KRIŽARJENJE PO KANALU BEAGLE

Dopoldne se bomo podali na poldnevni izlet v nacionalni park Lapataio, ki leži na skrajnem koncu Ognjene zemlje. Tam se konča znana Panameriška cesta, ki poteka od Aljaske do sem in je dolga preko 17.000 km. Popoldne vrnitev v Ushuaio in kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu se bomo podali na popoldansko križarjenje po kanalu Beagle, ki se nahaja na skrajnem jugu Južne Amerike med Argentino in Čilom. Kanal loči glavni otok Ognjene zemlje od manjših otokov, kot so Picton, Lennox, Nueva in drugi. Kanal Beagle je poleg Magelanove in Drakove ožine plovna ožina okrog Južne Amerike med Pacifikom in Atlantikom. Na križarjenju bomo opazovali prekrasno naravo in favno, ki živi v teh vodah. Popoldne vrnitev v hotel in preostanek večera prosto. Nočitev. (Z,K)

7. DAN: USHUAIA – PUNTA ARENAS (ČILE)

Po zajtrku se bomo z avtobusom popeljali preko celotne Ognjene Zemlje, skozi pogorje Sierra de Beauvoir, mimo jezera Fagnano ter mesta Ria Grande do ožine, ki zapira vhod v Magellanov preliv, ga prečkali in pot nadaljevali do mesta Punta Arenas. Ognjena zemlja je bila vse od njenega odkritja »konec sveta«, kjer so živeli miroljubni domačini Ona, Haush, Yaghan in Alacaluf. Dolg, a izjemen dan! Popoldne prihod v Punta Arenas, nastanitev v hotelu, sprehod po središču tega zanimivega čilskega mesta. Večerja in nočitev. (Z,V)

8. DAN: PUNTA ARENAS – TORRES DEL PAINE

Zjutraj si bomo ogledali največje znamenitosti najjužnejšega čilskega mesta kot so: trg Muňoz Gomero, zgodovinske dvorce ter zgodovinsko pokopališče. Nekaj prostega časa, nato pa bomo pot nadaljevali do kraja Puerto Natales in nato dalje do Nacionalnega parka Torres del Paine, ki slovi kot najlepši v Čilu. Granitni »stolpi« (Torres) dominirajo nad pokrajino, kjer se nahajajo kristalno čista jezera, reke, potoki in slapovi. Nacionalni park je bil ustanovljen že leta 1959 in v njem živijo številne, sicer redke lame – guanaco. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,V)

9. DAN: TORRES DEL PAINE – EL CALAFATE (ARGENTINA)

Dopoldne bomo preživeli v Nacionalnem parku in si ogledovali jezera, slapove, prekrasno floro in seveda gore, ki so razpoznavne povsod po svetu. Z malo sreče in lepega vremena se bodo vršaci nastavljali fotoaparatom. Popoldne bomo pot nadaljevali proti argentinski meji in dalje proti mestu El Calafate. Krajši postanek v prikupnem mestecu na jugu Patagonije: Esperanza. Pozno popoldne prihod v hotel, nastanitev, večerja v hotelu in nočitev. (Z,V)

10. DAN: EL CALAFATE

Današnji dan bomo namenili celodnevnemu izletu po Nacionalnem parku Los Glaciares. Z avtobusom se bomo popeljali do pristanišča Punta Bandera na obali jezera, se vkrcali na ladjo in se odpeljali do ledenika Upsala, ki ima površino 955 km². Nato bomo nadaljevali do zaliva Onelly, ki je popolnoma prekrit z modrimi ledenimi gorami. Na ladji bo tudi piknik kosilo. Sledil bo še en ledenik: Spegazzini.  Popoldne vrnitev v Calafate in preostanek dneva prosto. Nočitev. (Z,K)

11. DAN: EL CALAFATE – PERITO MORENO – BUENOS AIRES

Po zajtrku se bomo podali do 80 km oddaljenega ledenika Perito Moreno, ki se nahaja znotraj nacionalnega parka Los Glaciares. Ledenik Moreno je nastal pred približno 30.000 leti in je visok 60 m. Ledenik, ki je v konstantnem gibanju, se nahaja na robu jezera Lago Argentino, ki je največje jezero v deželi. Sprehodili se bomo do vznožja ledenika. Kosilo. Po kosilu vrnitev v Calafate, prevoz do letališča in polet proti Trelewu. Sledila bo še vožnja do bližnjega Puerta Madryn, nastanitev v hotelu in nočitev. (Z,K)

12. DAN: BUENOS AIRES - FRANKFURT

Ves dan bo prosto za sprehode in samostojne oglede muzejev in ostalih turističnih znamenitosti velemesta. Morda se boste podali na fakultativni izlet na bližnjo estancijo? Pozno popoldne prevoz na letališče in zvečer polet proti Evropi. Nočni let.

13. DAN: FRANKFURT - GRADEC

Samo še let do Gradca in prevoz do Maribora in Ljubljane. 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava