INDONEZIJA - prestavljeno v leto 2022

15 dni
AZIJA
od

2790 €

JAVA, CELEBES (SULAVEZI) IN BALI

Indonezija je nenavadna, tropska, otoška država JV Azije. Sestavlja jo več kot 17 000 otokov, na katerih živi preko 220 milijonov ljudi in več kot 300 različnih etničnih skupin, ki govorijo preko 250 različnih dialektov. Indonezija velja tudi za najštevilčnejšo muslimansko državo na svetu. Potovanje bomo pričeli na Javi, ki je središče naravne in kulturne dediščine dežele in hkrati najbolj gosto naseljeni otok v deželi. Obiskali bomo osrednji del otoka. Tukaj bomo odkrivali stare templje, spoznavali kulturo ter opazovali vulkane. Na otoku Celebes bomo spoznavali stare kulture in navade domačinov, ki še živijo vedno na svoj tradicionalen način. Za konec potovanja smo prihranili najbolj znani indonezijski otok BALI, ki si ga bomo ogledali in se zadnji dan oddahnili na najbolj znanem, turističnem delu otočka Balija, v mestu Kuti. Ne pozabite: v našem poletju je v Indoneziji, ki leži pod ekvatorjem, sušno obdobje, torej veliko sonca in nič dežja! 

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

do zapolnitve prostih mest oziroma najkasneje 3 mesece pred odhodom.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko karto na relaciji Ljubljana -Džakarta in Bali-Ljubljana, notranje lete na relacijah: Džakarta-Jogyakarta, Surabaya-Makassar, Makassar-Bali, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 10.11.2019 znašajo 388 EUR), vse prevoze z avtobusi po programu v Indoneziji, karto prvega razreda za vožnjo z vlakom na relaciji Yogyakarta-Mojokerto, nastanitve v hotelih s 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 550 EUR), obroke po programu (12 zajtrkov, 3 kosila in 6 večerij), oglede in vstopnine po programu za muzeje, nacionalne parke, vožnje s terenskimi vozili in jezdenje konjev na vulkanu Bromo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Cena ne vključuje

morebitnih napitnin za voznike in lokalne vodnike.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 2.890 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 2.990 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 3.190 EUR.  Državljani Slovenije za turistična potovanja do 30 dni ne potrebujejo vizuma za vstop v Indonezijo. 

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL

Zbirališče potnikov na letališču JP pri Ljubljani dve uri pred poletom letala proti Istanbulu in dalje proti Džakarti. Nočni let. 

2. DAN: ISTANBUL – DŽAKARTA

Pristanek v Džakarti popoldne. Po opravljenih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Džakarta je velemesto v jugovzhodni Aziji, glavno mesto Indonezije in hkrati največje mesto v državi. Leži na severozahodnem delu Jave, ima površino 661,52 km² in približno deset milijonov prebivalcev in je enajsto največje mesto na svetu. Je ekonomsko, politično, prometno in kulturno središče države. Večerja in nočitev. (V)

3. DAN: DŽAKARTA - YOGYAKARTA

Dopoldne si bomo indonezijsko glavno mesto tudi ogledali. Ustavili se bomo pri nacionalnem spomeniku, ki so ga postavili leta 1975 in je postal zaščitni znak mesta. Ob vznožju spomenika se nahaja nacionalni muzej zgodovine, kjer je predstavljen boj Indonezijcev za neodvisnost dežele. Sledil bo ogled nacionalnega muzeja, ki se nahaja sredi trga Merdeka in velja za enega najboljših v JV Aziji in v katerem so predstavljene različne etnične skupine in njihove kulture. Za konec se bomo popeljali in se sprehodili po starem delu mesta imenovanem Batavia. Nekaj prostega časa nato pa prevoz na letališče in let v Yogyakarto. Mesto se nahaja v osrednjem delu Jave in čeprav je relativno mlado, ustanovljeno šele leta 1755, se nahaja na območju Mataram, kjer so od nekdaj cvetele bogate kulture. Nastanitev in večerja v hotelu. Nočitev. (Z,V)

4. DAN: YOGYAKARTA – BOROBODUR - YOGYAKARTA

Po zajtrku bomo pričeli z ogledom Yogyakarte. Z rikšami se bomo popeljali po mestu do sultanove palače »Kraton« in vodnega gradu, Tamansarija. Postaviti ga je dal sultan Hamengkubuwono I. kot poletno rezidenco za svoj dvor. Ogledali si bomo proizvodnjo javanskega batika in delavnico s srebrom, kjer bomo izvedeli kako domači obrtniki izdelujejo številne spominke. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne se bomo odpeljali do tempeljskega kompleksa Borobodur. Ta velika stupa je največji budistični spomenik na svetu, zgrajen nekje med leti 778 in 856 našega štetja. Približno sto let po izgradnji so bili Borobodur in ostali kraji na osrednji Javi skrivnostno zapuščeni. Malo zatem je izbruhnil bližnji vulkan Gunung Merapi in prekril Borobodur z vulkanskim peskom vse do leta 1815, ko so ga ponovno odkrili. Restavracijska dela so bila dokončana pred nedavnim in tempelj je danes pod zaščito UNESCA kot del svetovne kulturne dediščine. Vrnitev v hotel, nočitev. (Z,K)

5. DAN: YOGYAKARTA – MOJOKERTO - TOSARI

Zjutraj se bomo odpeljali do železniške postaje in se vkrcali na vlak ter se odpeljali skozi izjemno lepo pokrajino med riževimi polji in skozi vasi do mesteca Mojokerto (vožnja traja približno 4 h). Tukaj nas bo čakal naš avtobus in odpeljali se bomo proti vasi Tosari. Približali se bomo gori Bromo, ki je sestavni del  vulkanskega masiva Tenger na vzhodu Jave in pripada skupaj z goro Semeru nacionalnemu parku Bromo-Tengger-Semeru. To območje je domovina etnije Tengger, ki tu prebiva več stoletij. To je še edina hindujska skupina na otoku. Proti večeru prihod v vas Tosari, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,V)

6. DAN: BROMO – SURABAYA - MAKASSAR

Vstali bomo zgodaj zjutraj, še pred sončnim vzhodom in se podali na izlet na Bromo. Z roba kaldere bomo opazovali sončni vzhod in se nato z džipi podali do samega kraterja, ki spominja na lunino pokrajino. S konji se bomo podali do dela kraterja Broma, ki je še vedno aktiven. Vrnitev v naš hotel na zajtrk in nekaj prostega časa za počitek, nato pa se bomo odpeljali do letališča v mestu Surabaya, ki je prestolnica Vzhodne Jave. Polet na otok Celebes in pristanek v mestu Makassar. Prevoz do mesta in če bo čas morda še ogled stare nizozemske trdnjave Fort Rotterdam. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,V)

7. DAN: MAKASSAR – TANA TORAJA

Po zajtrku se bomo podali po izjemno zanimivi poti, ki spremlja obale pri kraju Pare Pare, dokler se pot ne prične vzpenjati proti višavju, kjer živijo mnoga izolirana plemena, znana pod skupnim imenom Torajci. Legenda pravi, da so prišli sem z otoka Pongko, se naselili in stoletja gojili riž in zelenjavo. Trgovci in tujci so sicer prišli v stik z njimi, vendar so uspeli zadržali svojo tradicijo in navade. Še vedno živijo v tradicionalnih vaseh in tudi njihova arhitektura je edinstvena. Krajši postanek bo v kraju Puncak Lakawang, kjer bomo uživali v doma pridelani kavi in prekrasnem razgledu in pa v kraju Enrekangu, kjer se nahaja znana Erotična gora. Šele pozno popoldne bomo prispeli na cilj; nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,V)

8. DAN: TANA TORAJA

Tana Toraja je zaspano podeželsko območje za gojenje riža, kakava, kave, nageljnove žbice. Ves dan bomo odkrivali višavje Torajo (Torajaland) – obiskali njihove vasi, spoznavali njihove prebivalce, kjer bomo izvedeli več o njihovem animističnem verovanju aluk-to-dolo in nenavadnih pogrebnih navadah, obiskali bomo njihove tradicionalne hiše tongkonane. Pravi dan za ljubitelje etnologije, kajti Toraja velja za enega od zadnjih izgubljenih krajev, kamor civilizacija še ni uspela prodreti. Ustavili se bomo v vaseh Lemo, Londa in pa Ke'te Kesu, ki je stara več kot 300 let in je pod zaščito UNESCA. Popoldne vrnitev v naš hotel, večerja in nočitev. (Z,V)

9. DAN: TANA TORAJA – MAKASSAR - BALI

Po zajtrku se bomo spustili z višavja in se po isti poti vrnili v Makassar. Kosilo bo v kraju Pare Pare in nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpeljali do letališča v Makassarju, od koder bomo zvečer poleteli na Bali. Po pristanku na Baliju prevoz do hotela, nastanitev in nočitev. (Z,K)

10. DAN: BALI

Po zajtrku v hotelu se bomo podali na celodnevni izlet, kjer bomo odkrili najlepše dele otoka. Najprej se bomo ustavili v mestu Bedugul, kjer si bomo ogledali plavajoči tempelj Ulun Danu na mirnih vodah jezera Beratan. Nato se bomo odpeljali do najlepših riževih teras na otoku. Čas za krajši sprehod med terasami, ki se potegujejo, da postanejo del UNESCO-vih zaščitenih območij. Kosilo bo v lokalni restavraciji. Sledil bo ogled Opičjega gozda v vasi Padangtegal, majhnega naravnega rezervata, v katerem se nahaja kompleks hindujskih templjev. Zadnji postanek bo pri templju Tanah Lot s pogledam na Indijski ocean. Proti večeru vrnitev v hotel in nočitev. (Z,K)

11., 12. in 13. DAN: BALI

Tri dni prosto za tropske užitke na plaži ali v hotelskem kompleksu. Morda se boste odločili za katerega od fakultativnih izletov; možnosti za izbiro je veliko in to za vsak okus. Bivanje na osnovi nočitev z zajtrkom. (3 x Z)

14. DAN: BALI – ISTANBUL

Morda boste zadnji dan izkoristili za nakupe spominkov ali morda česa drugega. Proti večeru prevoz na letališče in nočni let proti Istanbulu. (Z) 

15. DAN: ISTABUL – LJUBLJANA

Samo še let do Ljubljane.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava