KRIŽARJENJE PO VODAH JUŽNE AMERIKE, PO JUŽNEM ATLANTIKU IN PACIFIKU MED ARGENTINO, URUGVAJEM, FALKLANDI, ČILOM IN ANTARKTIKO

27 dni
15.12.2023
JUŽNA AMERIKA, ANTARKTIKA
od

6690 €

Določene kraje lahko vidimo le z ladje. Na primer Falklande in Rt Horn. Tudi južne čilske fjorde se da videti le z ladje … Poseben užitek je pluti na veliki ladji po vodah južnega Atlantika in južnega Pacifika, po Drakovem prelivu, ter opazovati nedostopne in redko naseljene obale južne Patagonije in Ognjene zemlje. Sama zveneča geografska imena, ki jih bomo v 24 dneh križarjenja doživeli na razkošni, veliki in luksuzni ladji, ki nam seveda zraven ugodja nudi veliko zabave in dobre hrane. Torej prave počitnice na južni polobli in to v času njihovega poletja, kar pomeni, da bodo dnevi okrog novega leta izjemno dolgi. Za začetek in konec boste lahko uživali v dveh najlepših in najbolj evropskih mestih v Latinski Ameriki, v Buenos Airesu in na koncu še v Santiagu de Chile, ki ima za ozadje eno najlepših kulis na svetu: gorsko verigo Ande. V Parizu južne Amerike, Buenos Airesu se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo dobre tri tedne gostila in vozila od pristanišča do pristanišča, skozi prelepe, a zelo težko dostopne predele našega planeta. Ustavili se bomo v najzanimivejših pristaniščih argentinske in čilske Patagonije, en dan preživeli na Falklandih in štiri dni opazovali ledeni kontinent iz udobja luksuzne ladje. Izvedeli bomo zakaj so se mornarji od nekdaj tako zelo bali Drakove ožine, v fotoaparate ujeli enega najbolj skrivnostnih rtov na svetu: Horn in odkrivali lepote Ognjene zemlje … S težkim srcem se bomo poslovili od južne Amerike … Vabimo vas da božič 2023 preživite na južnem Atlantiku in v novo leto vstopite na Ognjeni zemlji!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

15.12.2023

Rok za prijavo

najkasneje do 15.9.2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Maribora, Ljubljane do beneškega letališča in nazaj, letalsko karto na relaciji Benetke-Madrid-Buenos Aires in Santiago de Chile Madrid-Benetke, vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.3.2023 znašajo 691 EUR), 23-dnevno križarjenje (22 noči) v ustreznih dvoposteljnih notranjih kabinah (doplačilo za zunanjo kabino znaša 390 EUR po osebi in doplačilo za kabino z balkonom znaša 1.190 EUR po osebi), polne penzione na ladji, vse predstave na ladji, pristaniške in ladijske takse (ki znašajo 887 EUR), avtobusne prevoze in oglede po programu z lokalnim vodnikom v Buenos Airesu in Santiagu de Chile ter bivanje v hotelih s 4**** v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo v Buenos Airesu in Santiagu znaša 290 EUR) na osnovi polpenzionov (obroki po programu), vse prevoze v Argentini in Čilu, slovenskega spremljevalca, nezgodno zavarovanje potnikov in organizacijo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje

fakultativnih izletov na križarjenju in napitnin.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 6.790 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 6.890 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 6.990 EUR.

1. DAN: MARIBOR - LJUBLJANA – BENETKE – MADRID – BUENOS AIRES

Jutranji prevoz do letališča v Benetkah in preko Madrida dnevni let proti Buenos Airesu, kamor bomo prispeli v večernih urah po lokalnem času. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela in nočitev.

2. DAN: BUENOS AIRES – VKRCANJE NA LADJO

Po zajtrku bo sledil poldnevni ogled mesta. Ustavili se bomo na Majskem trgu, kjer se nahajajo najpomembnejše zgradbe v mestu: slavna predsedniška palača – legendarna Casa Rosada, kolonialna zgradba Cabilda in katedrala. Nato se bomo odpeljali v četrt mesta, znano la Boco, slikovito četrt, kjer živijo umetniki. Tukaj je doma tango, ples, ki je osvojil svet. Sprehodili se bomo po Recoleti, elitnem pokopališču, ki je eno najbolj poznanih na svetu. Po končanem ogledu mesta se bomo vkrcali na ladjo, nastanili v ustreznih kabinah in imeli kosilo. Popoldne bo prosto za odkrivanje ladje ali pa se boste lahko podali na sprehod po mestu, saj je pristanišče čisto v bližini središča mesta, kamor se da priti peš. Vsi obroki odslej na ladji. Zvečer predlagamo izjemno predstavo tanga v enem najboljših in najbolj znanih nočnih lokalov.

3. DAN: BUENOS AIRES -  IZPLUTJE

Ladja bo še ves dan zasidrana v pristanišču v Buenos Airesu, tako da boste dan lahko izkoristili na sprehodih po mestu ali pa se odločili za kak fakultativni izlet v okolico Buenos Airesa. Ob 19. uri bo ladja izplula iz Buenos Airesa.

4. DAN: MONTEVIDEO – URUGVAJ

Naša ladja bo ves dan zasidrana v pristanišču glavnega mesta Urugvaja, v Montevideu. Mesto ima bogato kulturno in zgodovinsko tradicijo, ki je predstavljena v številnih muzejih in spomenikih, zgradbah in trgih. Mesto je znano tudi po svojih plažah in omogoča svojim prebivalcem izjemno visok standard bivanja, ki sodi med najvišje v Latinski Ameriki. Montevideo je majhno, a zelo prijetno gaučevsko mesto z latino šarmom. Izbirali boste lahko med ogledom mesta, obiskom ene od znanih estancij ali pa se morda celo okopali na obalah Srebrne reke. Ladja bo iz Montevidea izplula šele ob 23. uri.

5. DAN: PUNTA DEL ESTE – URUGVAJ

Danes bomo spoznali najpomembnejšo turistično destinacijo v Urugvaju, Punta del Este. Mesta se je prijelo kar nekaj vzdevkov, kot na primer: Monako juga, Biser Atlantika, Miami Beach in St. Tropez južne Amerike. Poleg filmskih festivalov, bogate gastronomije in vrhunskih hotelov se mesto lahko pohvali z nekaj zanimivimi naravnimi rezervati, ki se nahajajo v mestu in okolici. Kljub temu, da ima mesto zgolj 12.400 stalnih prebivalcev, pa lahko število obiskovalcev v poletnih mesecih doseže tudi 450.000 in več. Ves dan bo na razpolago za raziskovanje tega mesta oziroma se boste podali na kak izlet v okolico. Ob 16. uri bo ladja izplula v smeri južnega Atlantika.

6. DAN: NA ATLANTIKU

Ves dan bomo pluli v vodah južnega Atlantika in uživali v razkošju velike ladje. Polni penzioni.

7. DAN: PUERTO MADRYN – ARGENTINA

Zjutraj bomo pristali v pristanišču Puerto Madryn na jugu Argentine, v Patagoniji in ves dan preživeli na izletih ali v mestu. Puerto Madryn se nahaja v bližini znanega polotoka Valdes, ki je eden od najbolj poznanih rezervatov morskih živali: morskih levov, kitov in Magelanskih pingvinov. Lahko boste izbirali med številnimi izleti, ki jih ladjar nudi potnikom. Popoldne izplutje ladje – smer Falklandi!

8. DAN: NA MORJU – JUŽNEM ATLANTIKU

Dan za oddih na morju in uživanje v sprostitvenih programih, ki jih organizirajo ladijski animatorji. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov

9. DAN: FALKLANDSKI OTOKI

Ves dan bomo zasidrani v pristanišču v Port Stanleyu. Falklandi, ali Islas Malvinas po argentinsko, so izjemno zanimiva otoška skupina, ki pripada Veliki Britaniji in za katero se je bila vojna leta 1981. Lahko se boste sprehodili po mestecu in si ogledali zanimiv muzej ali pa se podali na kak daljši izlet. Če ga doslej še niste poznali, tedaj ga boste tukaj zagotovo dobili: občutek, da ste na koncu sveta! Popoldne izplutje, smer Antarktika!

10. DAN: NA MORJU – JUŽNEM ATLANTIKU

Naša ladja bo ves dan plula proti jugu. Dnevi bodo vse daljši in na palubi bo postajalo vse hladneje. Božični večer bomo tokrat praznovali na morju in se približevali zadnjemu kontinentu: Antarktiki!

11., 12., 13. in 14. DAN: KRIŽARJENJE V VODAH ANTARKTIKE

Naslednje štiri dni bomo pluli v vodah Antarktike in z varne razdalje in toplega ambienta naše križarke opazovali obrise ledenega kontinenta ter z malo sreče tudi morsko favno južnega Atlantika. Načrt križarjenja se bo prilagajal vremenskim razmeram, ki znajo v tem odmaknjenem delu sveta biti včasih težko predvidljive.

15. DAN: DRAKOV PRELIV

Poslovili se bomo od zadnjega kontinenta in se ponovno podali proti južni Ameriki, od katere nas loči približno dva dni plovbe skozi Drakov preliv, ki je med mornarji nekoč veljal za najbolj vetrovnega in najbolj razburkanega.

16. DAN: RT HORN

Naša ladja se bo danes približala še eni magični točki našega planeta: legendarnemu Rtu Horn, ki ga bomo obpluli in občudovali z ladijske palube. Počasi se bo naša ladja poslovila od Atlantika in zaplula v mirnejše vode zalivov Ognjene zemlje.

17. DAN: USHUAIA – ARGENTINA

Zadnji dan v letu 2023 bomo preživeli na Ognjeni zemlji. Ladja bo dopoldne zasidrana v lepem, najjužnejšem mestu Argentine, v Ushuai. Lahko boste uživali v sprehodu po zanimivem mestu, ki spominja na mesta ameriškega divjega zahoda, ali pa se podali na izlet v Nacionalni Park Tierra del Fuego. Popoldne pa boste lahko uživali na ladji in z vašega balkona ali z ladijske palube spremljali križarjenje po t.i. Aleji ledenikov in se pripravili za najdaljšo noč v letu! Silvestrovanje na ladji.

18. DAN: PUNTA ARENAS – ČILE

Prvi dan v novem letu bomo preživeli v najjužnejšem mestu Čila, Punta Arenasu. Mesto se da prehoditi peš in lahko se pohvali z izjemno zanimivim starim delom mesta. Naša ladja bo v mestu zasidrana vse do 22. ure.

19. DAN: KRIŽARJENJE SKOZI KANAL SARMIENTO IN KRIŽARJENJE MIMO LEDENIKOV AMALIA in BRUJO

Sledilo bo nekaj izjemnih dni na ladji, ko bomo križarili po najbolj slikovitih delih Čila, ki so dostopni in vidni zgolj z ladje. Prvi bo na vrsti kanal Sarmiento … Popoldne bomo pluli mimo najlepših ledenikov v deželi. Večina dogajanja bo z ladijske palube …

20. DAN: KRIŽARJENJE PO ČILSKIH FJORDIH

Danes bomo spoznali zakaj Čile velikokrat primerjajo z Norveško … S fotoaparatom v roki, ali pa morda kozarčkom šampanjca in križarjenje bo postalo potovanje, ki se ga boste spominjali še dolgo let …

21. DAN: PUERTO CHACABUCO – ČILE

Dan za izkrcanje in izlet. Zjutraj bomo pristali v pristanišču Chacabuco na jugu Čila in dan boste lahko preživeli na enem od ponujenih izletov ali v mestu. Popoldne izplutje ladje v smeri severa.

22. DAN: PUERTO MONTT – ČILE

Ladja  se bo zjutraj zasidrala v pristanišču Puerto Montt in dan boste lahko preživeli na enem izmed organiziranih izletov ali v mestu. V bližini mesta je del Čila, ki je poznan pod imenom jezerska četrt. Tukaj je več mest, kjer je večinsko prebivalstvo nemškega porekla in kraji spominjajo na manjša švicarska mesta. Največja naravna znamenitost je zagotovo koničast vulkan Osorno. Popoldne izplutje proti osrednjemu delu Čila.

23. DAN: NA MORJU – JUŽNEM PACIFIKU

Ves dan bomo pluli po mirnem Pacifiku in ugotovili zakaj se ta ocean imenuje Tihi …

24. DAN: IZKRCANJE: SAN ANTONIO –  VALPARAISO - SANTIAGO DE CHILE

Dan slovesa. Zjutraj se bomo izkrcali v pristaniškem mestu San Antonio in se z avtobusom podali na celodnevni izlet, ki se bo končal v čilskem glavnem mestu. Najprej se bomo ustavili v pristaniškem mestu Valparaiso, ki velja za enega najpomembnejših pristanišč v južnem Tihem Oceanu. Mesto je bilo izjemno pomembno v 19. stoletju in glavno postajališče za ladje, ki so prečkale Magellanov preliv in tedaj je bilo mesto pravi magnet za priseljence in mnogi so ga imenovali kar Dragulj Pacifika. Leta 2003 je bila zgodovinska četrt Valparaisa razglašena za svetovno dediščino UNESCA. Sledil bo ogled sosednjega mesta Viña del Mar, ki velja za najbolj turistično destinacijo na obali Pacifika v Čilu. Sledil bo obisk vinske kleti v dolini Casablanca. Tukaj bomo imeli kosilo, nato pa degustacijo odličnih čilskih vin v vinski kleti. Proti večeru prihod v glavno mesto. Nastanitev in nočitev (Z,K).

25. DAN: SANTIAGO DE CHILE

Danes bo poldnevni ogled čilske prestolnice. Ogled bomo pričeli pri predsedniški palači La Moneda, sledil bo trg »Plaza de Armas«, katedrala ... Povzpeli se bomo na grič San Cristobal, od koder je prelep razgled na mesto in Ande v ozadju. Sprehodili se bomo tudi po boemski četrti Bellavista, kjer bo nekaj časa prostega za kosilo, sprehode ali nakupe. Po končanem ogledu prevoz do hotela in kosilo. Preostanek dneva prost za počitek. Nočitev (Z,K).

26. DAN: SANTIAGO DE CHILE – MADRID

Po zajtrku v hotelu bo prevoz na letališče in zgodaj popoldne polet proti Evropi. Nočni let (Z).

27. DAN: MADRID – BENETKE – LJUBLJANA – MARIBOR

Jutranji prilet v Madrid in nadaljevanje leta do Benetk. Sledil bo samo še prevoz do Ljubljane in Maribora.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava