KRIŽARJENJE PO JUŽNEM KARIBSKEM MORJU

14 dni
25.02.2023
AMERIKA
od

2790 €

MIAMI-FLORIDA in POSTANKI na BAHAMIH, ST. THOMASU, DOMINIKI, GRENADI, BONAIRU in na ARUBI

Ste željni sonca in poletnih temperatur v zimskih mesecih? KARIBSKO morje je med ljubitelji križarjenj najbolj priljubljeno! Za vas smo pripravili to izjemno zanimivo križarjenje po Karibih, kjer boste v 10 dneh obiskali kar šest držav oziroma državic. Tokrat smo se odločili za deset dnevno križarjenje. Potovanje bomo pričeli v enem najlepših in najbolj priljubljenih severnoameriških mest, v Miamiju. Tukaj se bo naše križarjenje pričelo in končalo. In potem krenemo na pot. Karibi so pozimi najlepši. Na poti se bo naša luksuzna in nova ladja ENCHANTED PRINCESS, ki velja za eno najsodobnejših in najlepših ladij na svetu, ustavila na najlepših otokih Malih Antilov ter na dveh otokih skupine ABC. Križarjenje je priložnost, da državice, ki jih sicer redkeje obiščemo, spoznamo na izletih, ki jih bomo organizirali z ladje. Izjemno potovanje za ljubitelje križarjenj! Naša ladja je nekoliko posebna, saj ima zgolj notranje kabine in tiste z balkoni. Le-te vam toplo priporočamo! Ogrejte se sredi zime v posebni atmosferi in v tropskem vzdušju. Pred vami so užitki in popoln odklop na KARIBIH …

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

25.02.2023

Rok za prijavo

Ker je število kabin na ladji in sedežev na letalu omejeno, priporočamo, da se prijavite ČIM PREJ ali najkasneje do 25.12.2022 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko karto na relaciji Ljubljana-Miami in nazaj, vse letališke in TSC takse, ki na dan 15.6.22 znašajo 502 EUR, vse prevoze in oglede v Miamiju po programu, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4**** v Miamiju v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 350 EUR), celodnevni izlet po Miamiju, bivanje (deset nočitev) na ladji v dvoposteljni notranji kabini (doplačilo za kabino z balkonom 590 EUR po osebi), vse ladijske in pristaniške takse, ki znašajo 450 EUR, storitve polnega penziona na ladji, vse prireditve na ladji, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Cena ne vključuje

ESTE (oziroma vize) za ZDA (22 USD), napitnin in izletov na ladji in ostalega, kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 2.890 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 2.990 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 3.190 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – MIAMI

Zbirališče na letališču JP Ljubljana dve uri in pol pred poletom letala preko enega od evropskih letališč proti Miamiju, kjer bomo pristali proti večeru po lokalnem času. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: MIAMI

Današnji dan bo prosto za počitek v hotelskem kompleksu. Morda se boste podali na plažo v Miami South Beachu ali pa na organizirani izlet na KEY WEST, najjužnejšo točko kontinentalnega dela ZDA. Bivanje v hotelu na osnovi nočitve z zajtrkom.

3. DAN: MIAMI – FORT LAUDERDALE - VKRCANJE NA LADJO

Po zajtrku prosto do prevoza v pristanišče v Fort Lauderdalu, kjer se bomo vkrcali na našo luksuzno ladjo ENCHANTED PRINCESS, ki bo popoldne izplula iz pristanišča.

4. DAN: BAHAMI

Naša ladja bo danes zasidrana na Bahamskih otokih, majhni neodvisni karibski državi, ki jo sestavlja preko 700 otokov in čeri. Dan bo prvenstveno namenjen užitkom na plaži, da se ogrejemo in pripravimo za avanture, ki so pred nami.

5. DAN: NA MORJU – ATLANTIKU IN KARIBIH

Ta dan bomo križarili po Atlantiku in Karibskem morju ter uživali v vsem udobju, ki nam ga bo nudila naša luksuzna ladja. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Zabava, sončenje in popolne počitnice!

6. DAN: ST. THOMAS – DEVIŠKI OTOKI

Dopoldne bomo pristali na otoku St. Thomas, ki pripada Ameriškim Deviškim otokom, poleg otokov: Saint John, Water, Hassel in Saint Croix. Otoki predstavljajo enakovredno okrožje in neinkorporirano ozemlje Združenih držav Amerike. Glavno mesto je Charlotte Amalie in na otoku s površino 83 km² živi približno 52.000 prebivalcev. Na otoku so pred prihodom Špancev živeli domačini Ciboney, Arawaki in Karibi. Krištof Kolumb je na otoku pristal leta 1493, ko je bil na svojem drugem potovanju v Novi svet. Kasneje je otok postal predmet evropskih kolonialnih apetitov, najprej nizozemskih, nato danskih, dokler leta 1917 ZDA otoka niso odkupile, skupaj s Saint Johnom in Saint Croix-jem za vsega 25 milijonov dolarjev. Dan na otoku boste lahko preživeli na različne načine. Morda se boste odločili za izlet po otoku, morda za kopanje na eni od peščenih plaž ali pa se boste podali na šoping po številnih trgovinah in butikih, ki jih v Charlotte-Amalie ne manjka. Popoldne bo naša ladja izplula v smeri južnih Malih Antilov.

7. DAN: DOMINIKA

Ob 9. uri bomo pristali na otočku Dominica, ki velja za enega najlepših otokov v vzhodnih Karibih. Na otoku so nekoč živeli divji Karibi, ki so otok imenovali »Waitikubuli«, kar pomeni: »visoko je njeno telo«. Ko je Krištof Kolumb 3.11.1493 priplul na otok, je bila nedelja in je otok poimenoval Dominika. Oblast na otoku je šla od Francozov do Angležev, vse dokler Dominika leta 1978 ni postala neodvisna republika v sklopu Britanske skupnosti narodov. Otok je pretežno gorat, najvišji vrh Morne Diablotin je pravi magnet za dež in predstavlja rezervoar pitne vode ter izvor 200 rek, ki se po gorskih dolinah stekajo v morje. Ves dan bomo preživeli na otoku ali se udeležili katerega izmed organiziranih izletov. Ob 18. uri bo naša ladja izplula proti Grenadi.

8. DAN: GRENADA

Pred nami je še en zanimiv otok in še ena neodvisna državica, ki leži med Trinidadom, Venezuelo in Grenadini ter ima površino 348,5 km². Na otoku živi pisana druščina s 112.500 prebivalci. Glavno mesto, kjer bo zasidrana naša ladja, se imenuje St. George's. Otok je poznan tudi pod imenom otok začimb in je bil dolgo časa britanska kolonija, dokler leta 1974 ni postal neodvisen. Dan boste lahko preživeli v glavnem mestu ali na kateri od peščenih plaž oziroma se odločili za katerega od fakultativnih izletov. Popoldne bo ladja izplula proti jugozahodnemu delu Karibskega morja.

9. DAN: BONAIRE

Točno opoldne bomo pristali na otoku Bonaire, ki je bil do nedavnega sestavni otok Nizozemskih Antilov. Nahaja se na južnem delu Karibskega morja, v neposredni bližini venezuelske obale. Skupaj z Arubo in otokom Curaçao formira skupino t.i. ABC otokov. Na otoku, ki ima 288 km² in meri v dolžino 36 km, v širino pa med 5 in 8 km, živi približno 20.000 prebivalcev. Ves popoldan boste lahko preživeli na eni izmed prelepih plaž na otoku, ali pa se podali na izlet v Narodni park oziroma čas preživeli v glavnem mestu. Zvečer bo naša ladja izplula v smeri Arube.

10. DAN: ARUBA

Ves dan bomo preživeli na otočku Aruba, ki je ena od štirih dežel, ki sestavljajo kraljevino Nizozemsko, skupaj z otoki Curaçao, Sint Maarten in Nizozemsko. Aruba je relativno gosto naseljen otok in vseh 116.600 prebivalcev, ki živi na 179 km², so državljani Nizozemske in Evropske unije. Glavno mesto otoka je Oranjestad in tukaj bo zasidrana naša ladja. Na otoku vlada suha klima, zato je pokrajina porasla s kaktusi in nad otokom vedro modro nebo skozi vse leto. Morda se boste podali na izlet po otoku, ali pa se sprehodili do prve plaže oziroma uživali v središču glavnega mesta s pridihom Nizozemske. Popoldne bomo izpluli v smeri severa.

11. in 12. DAN: NA MORJU

Dva dneva bosta ravno dovolj, da uredimo vtise in se dodobra ogrejemo preden se bomo vrnili v našo zimo. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov in z bogatim spremljajočim programom.

13.DAN: FORT LAUDERDALE - MIAMI, FLORIDA – EVROPA

Naša ladja bo zjutraj priplula v pristanišče v Fort Lauderdale. Dopoldan se bomo izkrcali in se podali na celodnevni ogled mesta Miami. Popeljali se bomo po središču starega dela Miami Beacha, ki se ponaša s prekrasno arhitekturo Art Deco. Ustavili se bomo tudi v središču mesta, ki je poznan pod imenom »Little Havana« in kjer živi kubanska manjšina. Popoldne bomo imeli nekaj časa prosto v središču mesta vse do prevoza na letališče. Nočni let proti Evropi.

14. DAN: ŠE LET DO LJUBLJANE

Samo še let do Ljubljane.  

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava