KRIŽARJENJE SKOZI PANAMSKI KANAL - prestavljeno v leto 2022

od

3490 €

KALIFORNIJA, MEHIKA, GVATEMALA, NIKARAGVA, KOSTARIKA, PANAMA, KOLUMBIJA in FLORIDA

Ste željni sonca in poletnih temperatur v poznih jesenskih mesecih? Nič lepšega kot skočiti kam na toplo, v tropske kraje. Za vas smo pripravili to izjemno zanimivo križarjenje po Tihem oceanu in Karibih, kjer boste v 14 dneh obiskali kar sedem držav. Na poti se bo naša ladja NORWEGIAN SUN ustavila v zanimivih pristaniščih ob ameriški zahodni obali mirnega Tihega oceana in spoznali bomo kar 4 zanimive latinskoameriške države: Mehiko, Gvatemalo, Nikaragvo in Kostariko. Zagotovo bo največje doživetje plovba skozi legendarni Panamski kanal, ki povezuje Tihi ocean in Atlantik. Ko so ga odprli za promet leta 1914 je to tedaj pomenilo pravo revolucijo v pomorskem prometu. In še danes, po več kot sto letih, popotnike navdušuje kot eno od svetovnih tehnoloških čudes. V Karibskem morju, ki je za ljubitelje križarjenj najbolj priljubljeno, bomo obiskali še Kolumbijo in našo pravljico zaključili na Floridi v Port Canaveralu. Izjemno potovanje za ljubitelje križarjenj!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najmanj tri mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko vozovnico na relaciji Ljubljana-Frankfurt-San Francisco-San Diego ter Orlando-Chicago-Frankfurt-Ljubljana, vse letališke in TSC takse, vse prevoze ter oglede po programu, eno nočitev z zajtrkom v hotelu v San Diegu v dvoposteljnih sobah, bivanje na osnovi polnega penziona na ladji v dvoposteljni notranji kabini (doplačilo za zunanjo kabino znaša 290 EUR po osebi), vse ladijske in pristaniške takse, vse prireditve na ladji, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Cena ne vključuje

ESTE za ZDA (22 USD), napitnin in izletov na ladji in ostalega, kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 3.590 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša  3.690 EUR in cena pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 3.890 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – FRANKFURT – SAN FRANCISCO – SAN DIEGO

Zbirališče na brniškem letališču, polet preko Frankfurta in San Francisca do San Diega. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: SAN DIEGO - VKRCANJE NA LADJO

Po zajtrku prosto do prevoza v pristanišče v San Diegu, kjer se bomo vkrcali na našo ladjo Norwegian Sun, ki bo popoldne izplula iz pristanišča.

3. DAN: NA MORJU

Ta dan bomo križarili po Tihem oceanu in dojeli njegove razsežnosti in lepote, tako mamljive za nas Evropejce v času naše zime. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov.

4. DAN: CABO SAN LUCAS, MEHIKA

Južna Kalifornija sodi pri ljubiteljih narave med najlepše dele Mehike. Dovolj časa bo za sprehod ob prekrasni obali ali za ogled svetovno znanega naravnega loka (El Arco), kamnite formacije, ki se nahaja na koncu Rta svetega Luke.

5. in 6. DAN: NA MORJU

Uživali bomo v vsem udobju, ki nam ga bo nudila naša ladja. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Zabava, sončenje, skratka popolne počitnice!

7. DAN: PUERTO QUETZAL, GVATEMALA

Še ena od lepših držav srednje Amerike. Maji še danes dajejo deželi živopisan značaj. V devetih urah postanka se lahko podate do glavnega mesta ali pa do prekrasnega kolonialnega mesta Antigua, ki se nahaja pod vznožjem vulkana.

8. DAN: CORINTO, NIKARAGVA

Corinto je največje pristanišče v Nikaragvi, deželi, ki se lahko pobaha z dolgimi, lepimi, peščenimi plažami. Lahko bomo obiskali bližnje mesto Leon in si ogledali vse znamenitosti ter kolonialne zgradbe in se podali do ruševin enega najstarejših španskih naselij, ki je danes tudi pod UNESCOVO zaščito.

9. DAN: PUNTARENAS, KOSTARIKA

Današnji dan bo namenjen Kostariki. Naša ladja bo pristala v pristanišču v Puntarenasu, na zahodu dežele in ves dan bo čas za katerega od ponujenih izletov. Zagotovo se bo splačalo podati do glavnega mesta San Jose ali si ogledati tropski deževni gozd, ki se lahko pohvali z eksotično floro in favno.

10. DAN: NA PACIFIKU

Medtem ko bomo v vodah srednje Amerike, boste lahko čas preživljali v fitnesu, v in ob bazenu, morda v knjižnici ali v kakšnem barčku. Ne pozabimo, na križarkah nikoli ni dolgčas!

11. DAN: PLOVBA SKOZI PANAMSKI KANAL

Pred nami bo izjemen dan: z balkona lastne kabine ali z ene od palub ladje bomo lahko opazovali prehod skozi najožji del srednje Amerike in plovbo skozi kanal, ki je v začetku 20. stoletja veljal za pravo čudo tehnike in inženirstva. Zjutraj bomo zapustili Tihi ocean in ves dan pluli po jezeru Gatun in kanalu v smeri Karibskega morja. Vmes pa zanimive zapornice, spuščanje in dviganje ladje ter seveda tropska, panamska pokrajina na obeh straneh.

12. DAN: CARTAGENA, KOLUMBIJA

Zjutraj bo naša ladja priplula v vode Južne Amerike in se ob 9. uri zasidrala v pristanišču  enega najlepših mest Latinske Amerike, Cartageni. Do 18. ure bomo imeli čas odkrivati to prekrasno staro špansko kolonialno mesto, ki odraža burno zgodovino konkvistadorjev in gusarjev.

13. DAN: SANTA MARTA, KOLUMBIJA

Ob 7. uri bomo pripluli v Santa Marto, ki velja za eno najstarejših kolumbijskih mest.  Občudovali bomo osupljive zalive tega mesteca ali se sprehodili po najlepših ter najbolj priljubljenih plažah.  Podali se bomo do katedrale in občudovali njeno čudovito ter edinstveno arhitekturo in spoznali njeno zgodovino.

14. in 15. DAN: PO KARIBSKEM MORJU

Zadnja dva dneva plujemo po Karibskem morju. Ti dnevi na morju niso nič manj zanimivi od tistih, ko pristanemo v kakem novem pristanišču. To je čas za počitek in zabavo, dobro hrano in seveda prijetno družbo. Izjemno zanimivo križarjenje se približuje h koncu.

16. DAN: ORLANDO – CHICAGO

Zjutraj se bomo izkrcali v pristanišču v Port Canaveralu. Transfer do letališča in polet preko Chicaga proti Evropi.

17. DAN: FRANKFURT - LJUBLJANA

Polet preko Frankfurta in dopoldanski pristanek na ljubljanskem letališču.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava