Z LADJO PO REKI REN - PRESTAVLJENO V LETO 2022

8 dni
EVROPA
od

1990 €

OD AMSTERDAMA DO MAINZA

Ren velja za eno najpriljubljenejših rek za rečna križarjenja in ji ni para v svetu. Čarobnost ter romantika, ki jo doživi popotnik na rečnih križarjenjih, je nekaj posebnega. Teden dni boste nastanjeni na ladji »CRUCEVITA« s 5***** in uživali v vsem, kar nudijo luksuzne rečne ladje. Tokrat bomo križarjenje pričeli v Amsterdamu, kjer se bomo vkrcali na ladjo, ki bo naš plavajoči dom za teden dni in se osmi dan izkrcali v Mainzu. Nizozemska, Francija, in Nemčija so dežele skozi katere bomo pluli in uživali v udobju, ki ga nudi naša ladja ter z ladijske palube občudovali lepo urejene rečne bregove in uživali v romantičnih mestecih, kjer se bo ladja ustavila. Prav zaradi tega vam na rečni ladji niti za minutko ne bo dolgčas.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz do letališča v Gradcu in nazaj, letalsko karto na relaciji Gradec - Amsterdam in Frankfurt - Gradec, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.3.2021 znašajo 135 EUR, križarjenje z rečno ladjo s 5***** in nastanitvijo v dvoposteljnih zunanjih standardnih kabinah na osnovi polnih penzionov (doplačilo za kabino s francoskim balkonom je 380 EUR po osebi), ladijske in pristaniške pristojbine (35 EUR), prevoze od letališča do pristanišča prvi dan in od pristanišča do letališča zadnji dan, vodene sprehode po mestih, kjer bo ladja pristala, prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV. 

Cena ne vključuje

dodatnih fakultativnih izletov ter napitnin za osebje na ladji.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 2.090 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 2.190 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 2.290 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – GRADEC  – AMSTERDAM

Prevoz iz Ljubljane do Maribora in Gradca, od koder bomo poleteli proti  Amsterdamu, kjer bomo pristali v dopoldanskih urah. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih se bomo odpeljali do pristanišča, kjer bo zasidrana naša ladja. Vkrcanje na ladjo in nastanitev v ustrezne kabine. Popoldne sprehod po središču mesta Amsterdam. Večerja in nočitev na ladji. (V)

 

2. DAN: AMSTERDAM

Amsterdam je bil vse do konca 12. stoletja majhna ribiška naselbina, nato je sledila zlata doba Nizozemske in mesto je postalo eno najpomembnejših pristanišč na svetu, predvsem po zaslugi razvoja trgovine. Tedaj je postalo svetovno središče financ in diamantov. Glavne znamenitosti Amsterdama so poleg kanalov še muzeja Rijks in Van Gogh, hiša Ane Frank, sloveča Rdeča četrt ter številne kavarnice in pubi, ki vsako leto v mesto zvabijo na milijone turistov. Dan boste lahko izkoristili za sprehode po mestu, se morda podali na vožnjo po kanalih ali oglede muzejev, ki jih je v tem prekrasnem mestu veliko. Ob 23. uri bo ladja izplula iz pristanišča. Vsi obroki na ladji. (Z,K,V)

 

3. DAN: ARNHEM (NIZOZEMSKA)

Zjutraj se bo ladja zasidrala v pristanišču v mestu Arnhem in tukaj ostala do popoldneva. Mesto leži v JV delu Nizozemske na bregovih rek Nederrijn in Sint-Jansbeek in ima približno 160.000 prebivalcev. Postanek v tem zanimivem nizozemskem mestu boste lahko izkoristili za sprehod po mestu ali obisk znanega muzeja na prostem ali morda narodnega parka Hoge Veluwe. Ob 14. uri bo ladja izplula proti jugu (Z,K,V).

 

4. DAN: KÖLN

Zjutraj se boste lahko sprehodili do znane katedrale ali pa se podali na fakultativen izlet v Aachen, ki slovi po izjemno lepi katedrali. Köln se nahaja na bregovih reke Ren in mesto je poznano tudi po eni najstarejših in največjih univerz v Evropi. Mesto so ustanovili Rimljani v 1. st.n.št. in ga imenovali Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Mesto je bilo glavno mesto rimske province Germania Inferior in sedež vojaške oblasti vse do zasedbe Frankov leta 462. V srednjem veku je mesto postalo eno pomembnejših trgovskih središč in mest Hanzeatske lige. Danes je kulturna prestolnica Porenja in eno najlepših mest v Nemčiji. Zvečer bo ladja izplula v smeri Koblenza. (Z,K,V)

 

5. DAN: KOBLENZ in RUDESHEIM

Zjutraj bo ladja pristala v pristanišču mesta Koblenz, enega lepših romantičnih nemških mestec. Koblenz so ustanovili stari Rimljani leta 8 pr.n.št in ime mesta izvira iz latinske besede Confluentes, saj se nahaja na sotočju rek. Čas za sprehode in samostojno odkrivanje mesteca. Ob 13. uri bo ladja izplula v smeri Rudesheima. S palube ladje boste lahko občudovali reko Ren in njen kanjon, vinograde nad reko, ki tvorijo edinstveno turistično celoto, ki je pod zaščito UNESCA. Uživali boste lahko v križarjenju po najlepšem delu reke Ren pri kraju Lorely.  Ladja bo popoldne pristala v mestu Rüdesheim, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Nemčiji. Kraj so najprej naselili Kelti, sledila so številna ljudstva, med katerimi so najpomembnejši Rimljani in Franki. Večerni sprehod po mestu in nočitev na ladji. (Z,K,V)

 

6. DAN: RUDESHEIM in MANNHEIM

Nekaj po polnoči bo ladja izplula in se podala v smeri Mannheima, kamor bo priplula ob 11.30. Mesto Mannheim, drugo največje mesto v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, leži med Stuttgartom in Frankfurtom na Majni, ob izlivu reke Neckar v Ren. Mesto je danes ekonomsko in kulturno središče evropske metropolske regije »Ren-Neckar« in ga od sosednjega mesta Ludwigshafen ločuje prav reka Ren. Naša ladja bo v pristanišču zasidrana do 18. ure, kar bo ravno dovolj, da si mesto tudi ogledamo. Nato bo ladja izplula proti Franciji. Vsi obroki na ladji (Z,K,V).

 

7. DAN: STRASBOURG

Ves dan bo naša ladja zasidrana v mestu Strasbourg. Tako bo ves dopoldan namenjen odkrivanju mesta, kjer je sedež številnih evropskih institucij, kot so evropski parlament, Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in še mnoge druge. Dan boste lahko namenili ogledu in sprehodom po starem delu mesta, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA. Popoldne pa se boste lahko podali na katerega od izletov, ki jih nudi ladjar. Večerja in nočitev na ladji. (Z,K,V)

 

8 DAN: MAINZ

Zjutraj bo ladja priplula v mesto Mainz, kjer se bomo izkrcali in se odpeljali do letališča v Frankfurtu. Sledil bo kratek let do Gradca in prevoz do Maribora in Ljubljane.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava