ATLANTSKA KANADA IN VZHODNI DEL ZDA - prestavljeno v leto 2022

15 dni
SEVERNA AMERIKA
od

3790 €

KRIŽARJENJE OD MESTA QUEBEC DO NEW YORKA

Atlantska Kanada, kamor spadajo geografska imena kot so: Nova Fundlandija, Labrador, Nova Škotska, zaliv Sv. Lovrenca, otok princa Edvarda, je del te ogromne severnoameriške dežele, kamor zaide le redkokdo tudi zaradi tega, ker so ti deli Kanade težje dostopni in zato precej dražji. Najlepše in najelegantnejše si bomo ta del Kanade ogledali z ladjo, na križarjenju, ki se bo pričelo v najlepšem kanadskem mestu Quebec in potem po reki Sv. Lovrenca vse do istoimenskega zaliva. Nato pa postanki v mestih in pristaniščih, od koder se bomo podajali na izlete v bližnjo in daljno okolico. Iz Atlantske severne Kanade bomo pot nadaljevali do najlepših severnoameriških mest na vzhodni obali kot so: Portland, Boston in zagotovo si marsikdo želi pripluti v New York, kjer vse, ki tja prihajajo z ladjo, že 133 let pozdravlja simbol New Yorka, kip svobode. Potovanje bomo začeli v francosko govorečem delu Kanade, v prelepem mestu Montreal in ga zaključili z večnim New Yorkom. Pred vami je prijetno, lahkotno in zanimivo križarjenje, primerno za mlade in vse, po srcu mlade. 

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najkasneje do 4.5.2020 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko vozovnico Ljubljana–Montreal in New York-Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, (ki na dan 15.11.2019 znašajo 392 EUR), 3 nočitve z zajtrkom v hotelu s 4**** v Montrealu v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 320 EUR), nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (doplačilo za dvoposteljno zunanjo kabino znaša 595 EUR po osebi in za zunanjo dvoposteljno kabino z balkonom znaša 980 EUR po osebi), vse pristaniške in ladijske pristojbine (449 EUR), polne penzione na ladji in križarjenje od mesta Quebec do New Yorka po programu, avtobusne prevoze in oglede po programu v Montrealu in New Yorku, vstopnino v katedralo v Montrealu, prevoz od Montreala do mesta Quebec, lokalne vodnike v Montrealu in New Yorku v angleškem jeziku, slovenskega spremljevalca, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje

dovoljenja za vstop v ZDA (22 USD) in Kanado (15 EUR), fakultativnih izletov z ladje, ki so v pristojnosti ladjarja in napitnin za osebje na ladji ter za lokalne vodnike in voznike.

Dodatne informacije

Pri najmanj 20 plačanih potnikih je cena 3.890 EUR, pri 15 plačanih potnikih 4.090 EUR in pri 10 plačanih potnikih 4.290 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA - MONTREAL

Zbor potnikov na letališču Brnik in popoldanski let preko enega od evropskih mest proti Montrealu, kjer bomo pristali v večernih urah po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih na letališču prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.   

2. DAN: MONTREAL

Po zajtrku bo sledil poldnevni ogled mesta Montreal, največjega mesta v kanadski provinci Quebec. Najprej se je mesto imenovalo Ville Marie, a je kasneje prevzelo ime po hribu sredi mesta, Mount Royal. Samo mesto ima skoraj dva milijona prebivalcev, z okoliškimi naselji pa šteje skoraj štiri milijone. Francoščina je uradni jezik v mestu in govori ga večina prebivalcev. Montreal je drugo največje francosko govoreče mesto na svetu, takoj za Parizom. Nekoč je bil Montreal gospodarsko središče Kanade, a ga je že v 70-ih letih prehitel Toronto. Nedvomno je Montreal danes eno najlepših in najkvalitetnejših mest za bivanje na svetu. Ogled mesta bomo pričeli na vzpetini, po kateri je mesto dobilo ime in od koder se vidi skoraj celo mesto, nato pa se bomo spustili v središče mesta in si ogledali prelepo katedralo, zgrajeno v neo-gotskem slogu leta 1859. Ogled mesta bomo končali v središču mesta. Preostanek dneva bo prost za samostojne oglede, sprehode in ostale mestne užitke. Nočitev v hotelu (Z).  

3. DAN: MONTREAL

Današnji dan bo prost za samostojno odkrivanja prelepega Montreala. Morda se boste podali do katerega od muzejev, morda pa se boste odločili za celodnevni fakultativni izlet do glavnega mesta Ottawe. Nočitev (Z).  

4. DAN: MONTREAL – QUEBEC CITY – VKRCANJE NA LADJO

Po zajtrku se bomo vkrcali na avtobus ter se podali do 250 km oddaljenega mesta Quebec, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Odpeljali se bomo v pristanišče in se vkrcali na ladjo. Popoldne prosto za sprehode po središču mesta. Od vkrcanja na ladjo boste lahko koristili vse obroke na ladji. Večerja in nočitev na ladji.   

5. DAN: QUEBEC CITY 

Današnji dan bo namenjen sprehodu po središču mesta Quebec, ki velja za najlepšega na vzhodnem delu Kanade, s približno pol milijona prebivalci. Mesto je leta 1608 ustanovil francoski raziskovalec Samuel de Champlain in velja za eno najstarejših mest v Amerikah. Deli starega mestnega obzidja so vidni še danes in zgodovinski del mesta je že od leta 1985 pod zaščito UNESCA. Nad starim delom mesta se dviga dvorec Frontenac, ki je postal zaščitni znak mesta. Sprehod po mestu bomo končali okrog poldneva, nakar se boste lahko vrnili na ladjo ali pa še uživali v mestu. Ladja bo ob 17. uri izplula iz pristanišča.   

6. DAN: SAGUENAY - QUEBEC

Zjutraj bo naša ladja priplula v mesto Saguenay, ki se nahaja približno 200 m severno od mesta Quebec v istoimenski provinci, ob reki Saguenay. Mesto je nastalo z združitvijo starega mesta Chicoutimi, ki so ga ustanovili francoski raziskovalci leta 1676, in mesta La Baie. Ves dan bo na razpolago za sprehode po mestu ali pa se boste morda podali na katerega od fakultativnih izletov. Naša ladja bo ob 18. uri izplula iz pristanišča in nadaljevala pot proti reki Sv.  Lovrenca.   

7. DAN: PO REKI in ZALIVU SV. LOVRENCA

Današnji dan bomo pluli po reki Sv. Lovrenca, ki se izliva v zaliv Sv. Lovrenca, ki je del Atlantika in meji na Labrador in Novo Fundlandijo na severu in SV, na New Brunswick na jugu, na otok Princa Edvarda in Novo Škotsko. Vsi ti kraji so poznani kot Atlantska Kanada in veljajo za najlepše destinacije te velike severnoameriške dežele. Ves dan boste lahko uživali v vsem, kar nam bo nudila ta prekrasna ladja.   

8. DAN: CHARLOTTETOWN – OTOK PRINCA EDVARDA

Zjutraj bo naša ladja priplula v glavno mesto kanadske province Otok princa Edvarda, ustanovljeno leta 1855. Mesto je ime dobilo po kraljici Charlotti, ženi britanskega kralja Jurija III. Mesto ima danes 36.000 prebivalcev. Dan boste lahko preživeli v tem prikupnem mestu ali pa se podali na katerega od fakultativnih izletov po Otoku princa Edvarda. Ob 17. uri bo naša ladja izplula iz pristanišča.  

9. DAN: SYDNEY – NOVA ŠKOTSKA

Danes bo ladja zasidrana v pristanišču mesta Sydney na Novi Škotski, oziroma natančneje na vzhodni strani otoka Cape Breton. Mesto so leta 1785 ustanovili Angleži in je bilo glavno mesto britanske kolonije Cape Breton do leta 1820, ko so glavno mesto prenesli v Halifax. Dan boste lahko preživeli na sprehodih po mestu ali pa se podali na katerega izmed fakultativnih izletov. Ob 16. uri bomo izpluli v smeri Halifaxa.   

10. DAN: HALIFAX – NOVA ŠKOTSKA

Halifax je glavno mesto kanadske province Nova Škotska in ima danes preko 400.000 prebivalcev. Mesto se ponaša z ustreznimi vladnimi službami ter izjemno močno razvitim privatnim sektorjem. Tukaj je sedež mornarice, mesto je univerzitetno središče Atlantske Kanade, tukaj so pomembne ladjedelnice … Poljedelstvo, ribolov, rudarstvo in naravni plin predstavljajo hrbtenico lokalnega gospodarstva. Od 7. do 16. bo dovolj časa za ogled mesta ali za izlet po okolici. Po SZ Atlantiku bomo pluli proti Portlandu.  

11. DAN : BAR HARBOR – MAINE - ZDA

Ob 7. uri zjutraj bo naša ladja pristala v pristanišču v Bar Harbor, na ameriškem otoku Mount Desert. Kraj je priljubljena počitniška destinacija za bogatejše prebivalce vzhodne obale in izhodiščna točka za izlete v narodni park Acadia. Tukaj bomo preživeli dan ali pa se podali na katerega od ponujenih fakultativnih izletov. Ob 19. uri bo ladja izplula proti jugu.  

12. DAN: BOSTON - MASSACHUSETTS

Že ob 7. uri zjutraj bomo tokrat pristali v pristanišču v Bostonu in ladja bo ostala zasidrana tukaj vse do 22. ure, kar pomeni, da bo dovolj časa za ogled prelepega Bostona in morda celo za kak izlet v okolico mesta. Mesto, ki ima danes približno 700.000 prebivalcev, velja za eno najstarejših mest v ZDA. Ustanovili so ga puritanski priseljenci iz Anglije leta 1630 in v vsej dolgi zgodovini se je v mestu odvilo nekaj pomembnih zgodovinskih trenutkov v vojni za neodvisnost, kot so na primer Bostonski masaker, bitka na bunkerskem griču … Danes je mesto znano predvsem po visokošolskih institucijah svetovnega slovesa. Mesto velja za eno lepših, dražjih in najbolj priljubljenih za življenje v celotnih ZDA. Sprehod po mestu boste lahko dopolnili z izleti v okolico ali na slavni polotok Cape Cod, ki velja za najbolj priljubljeno destinacijo za domačine. Ob 22. uri se bo naša ladja podala proti jugu.  

13. DAN: NA MORJU

Zadnji dan na morju, ko bo naša ladja plula po zahodnem delu Atlantika. Čas za urejanje spominov in užitke, ki jih nudi naša luksuzna ladja.   

14. DAN: NEW YORK – NOČNI LET PROTI EVROPI     

Danes se bo splačalo zgodaj vstati in z ladijske palube opazovati priplutje ladje v pristanišče v New Yorku. Zagotovo bo edinstven občutek pozdraviti Kip svobode, ki že 133 let pozdravlja vse, ki prihajajo v New York po morski poti. Po izkrcanju, ki bo sledilo, se bomo podali na celodnevni izlet Velikega jabolka, kot mesto tudi imenujejo. Največ časa bomo preživeli na legendarnem Manhattnu, se peljali mimo kitajske četrti, italijanske četrti do kraja, kjer sta do 11.9.2001 stala legendarna njujorška dvojčka in kraj danes imenujejo Ground Zero. Zagotovo se bomo popeljali po Peti Aveniji vse do centralnega parka in imeli nekaj prostega časa na slavnem trgu Times. Proti večeru bo sledil prevoz na letališče, ki nosi ime po ameriškem predsedniku Kennedyju, od koder bomo zvečer poleteli proti Evropi.  

15. DAN: LET DO LJUBLJANE

Pristanek v enem od evropskih mest in nadaljevanje poleta proti Ljubljani, kjer bomo pristali v popoldanskih urah. 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava