KRIŽARJENJE PO SEVERNEM MORJU - prestavljeno v leto 2022

16 dni
EVROPA
od

3990 €

AMSTERDAM, NORVEŠKI FJORDI, ISLANDIJA, ŠETLANDI IN ŠKOTSKA

Severno morje je zagotovo eno od bolj priljubljenih morij za križarjenja. Čarobnost ter romantika, ki jo doživi popotnik na križarjenjih, je nekaj posebnega. Ko spimo potujemo in se vsak dan zbudimo na drugem mestu. Poleg tega ladja predstavlja izjemno razkošno zatočišče, kjer se ne samo dobro jé, ampak tudi zabava. Tokrat vam predstavljamo pot, na katero se je težko podati brez ladje in kjer boste v dveh tednih obiskali najzanimivejše kraje in otoke, ki pripadajo štirim državam. Tokrat je priložnost, da jih obiščete in spoznate v enem samem, udobnem in luksuznem potovanju-križarjenju in to v času, ko bodo dnevi na severu zelo dolgi … vse to bo doprineslo k romantični podobi, ki jo o teh krajih imamo. Če sploh imamo kako predstavo o njih? Poleg tega pa si bomo pred vkrcanjem in po izkrcanju z ladje ogledali še nekaj zanimivih krajev na Nizozemskem. Skratka, pred vami je križarjenje, ki bi ga lahko poimenovali Severno morje med Norveško in Islandijo. Ne zamudite priložnosti in podajte se na to pot!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najkasneje do 15.5.2020 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

Cena vključuje

prevoz iz Ljubljane, Maribora do letališča v Grazu in nazaj, letalsko vozovnico Graz-Amsterdam-Graz, vse letališke, varnostne in RSF takse, (ki na dan 15.11.2019 znašajo 92 EUR), eno nočitev z zajtrkom v hotelu s 4**** v Amsterdamu v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 110 EUR), nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (doplačilo za dvoposteljno zunanjo kabino znaša 590 EUR po osebi in za zunanjo dvoposteljno kabino z balkonom znaša 1.100 EUR po osebi), vse pristaniške in ladijske pristojbine (577 EUR), polne penzione na ladji in križarjenje po programu, avtobusne prevoze in oglede po programu na Nizozemskem, slovenskega spremljevalca, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje

fakultativnih izletov z ladje, ki so v pristojnosti ladjarja in napitnin za osebje na ladji ter za lokalne vodnike in voznike.  

Dodatne informacije

Pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša cena 4.140 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 4.290 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 4.440 EUR.

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – GRAZ – FRANKFURT – AMSTERDAM

Transfer iz Ljubljane, Maribora do letališča v Grazu, od koder bomo v dopoldanskih urah poleteli preko Frankfurta do Amsterdama, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Prevoz od letališča do hotela in preostanek dneva bo prosto. Nočitev. 

2. DAN: AMSTERDAM – VKRCANJE NA LADJO

Po zajtrku bo sledil prevoz od hotela do pristanišča in vkrcanje na ladjo ter nastanitev v izbranih kabinah. Ob 17. uri bo naša ladja izplula proti severu. 

3. DAN: NA SEVERNEM MORJU

Ves dan bo na voljo za odkrivanje naše ladje in vsega kar ponuja. Plovba po Severnem morju je običajno mirna. Tako se boste lahko prepustili vsem užitkom križarjenja. 

4. DAN: HAUGESUND - NORVEŠKA

Zjutraj se bo naša ladja zasidrala v pristanišču v mestu Haugesund, ki se nahaja v fjordu na JZ Norveške. Lahko se boste podali na sprehod po lepem pristaniškem mestu ali pa si izbrali katerega od ponujenih fakultativnih izletov, ki jih bomo za vas organizirali. Popoldne bo ladja izplula v smeri severa. 

5. DAN: ALESUND - NORVEŠKA

Današnji dan bo namenjen sprehodu in ogledu tega prelepega norveškega mesta. Alesund je nastal v 11. stoletju, a največji razvoj je mesto doseglo v 19. stoletju. Leta 104. je v mestu izbruhnil požar, ki je v eni sami noči popolnoma uničil stare, lesene zgradbe. Mesto so obnovili v starem stilu, le da hiše niso več lesene, temveč zidane. Ob 17. uri bo naša ladja izplula proti zahodu.

6. DAN: NA SEVERNEM MORJU

Ves dan bomo pluli po mirnem Severnem morju in uživali v razkošju velike križarke ter v vsem, kar bo za nas pripravilo prijazno osebje ladje. 

7. DAN: AKUREYRI - ISLANDIJA

Ladja bo ves dan zasidrana v pristanišču mesta Akureyri, drugega največjega mesta na Islandiji, ki ga imenujejo tudi glavno mesto severne Islandije. Kraj je bil naseljen že v 9. stoletju, a status mesta je dobil šele leta 1786. Lahko se boste podali na ogled mesta ali pa se odločili za katerega od ponujenih fakultativnih izletov. Ob 19. uri bo ladja izplula iz pristanišča in ker bodo dnevi dolgi, boste lahko z ladijske palube še pozno v noč opazovali prelepi fjord Eyjafjordur.

8. DAN: ISAFJORDUR - ISLANDIJA

Ves dan bo ladja zasidrana na zahodu Islandije v kraju Isafjordur, kar bi v prevodu pomenilo ledeni fjord. Čas boste lahko izkoristili v sprehodih po mestu in bližnji okolici, ali pa se podali na katerega od ponujenih fakultativnih izletov. Ob 17. uri bo ladja izplula v smeri Reykjavika in s palube ladje bo pravi užitek opazovati prelepe zahodne fjorde Islandije.

9. DAN: REYKJAVIK

Dan in pol bo ladja zasidrana v pristanišču v Reykjaviku, kar bo dovolj časa, da si bomo lahko ogledali prelepo glavno mesto dežele in se podali na enega ali dva fakultativna izleta, kjer bomo videli vse najlepše, kar dežela ponuja: od vulkanov, slapov in termalnih vrelcev. 

10. DAN: REYKJAVIK

Dopoldne bo še čas za odkrivanje zanimivih muzejev v mestu in sprehode. Ob 15. uri bo ladja izplula proti jugu.

11. DAN : NA SEVERNEM MORJU

Po nekaj intenzivnih dnevih se bo dan na morju prav zagotovo prilegel. Pravi dopust na luksuzni ladji, ki nas bo vozila proti Šetlandom.

12. DAN: LERWICK - ŠETLANDI

Ves dan bo naša ladja zasidrana v Lerwicku, glavnem pristanišču Šetlandskih otokov, subarktičnem arhipelagu, ki se nahaja SV od Škotske. Največji otok domačini imenujejo kar »kontinent«, saj ima površine 967 km². Od nekdaj so se domačini ukvarjali z ribolovom. Njihov gospodarski vzpon pa se je začel v 70. letih prejšnjega stoletja, z izkoriščanjem podmorskih zalog nafte v Severnem morju. Otoki so znani tudi po šetlandskem poniju in še bolj znanih šetlandskih ovcah. Dan boste lahko preživeli v mestu Lerwick ali pa se podali na enega od izletov in tako spoznali in izvedeli več o tem izjemnem arhipelagu. Ob 18. uri bo ladja odplula proti SZ. 

13. DAN: INVERGORDON (INVERNESS) – ŠKOTSKO VIŠAVJE

Zjutraj se bomo izkrcali v mestu Invergordon na severovzhodni obali Škotske. Nekoč pomembno pristaniško mesto, ki se vse bolj pretvarja v mesto kulture in je znano po stenskih muralih, ki so jih po praznih zidovih in stenah zgradb naslikali lokalni umetniki in prikazujejo zgodbe o lokalnem prebivalstvu. Kraj pa je vse bolj priljubljen med križarkami, saj je pomembno izhodišče za številne izlete po škotskem višavju. Morda se boste odločili za izlet na legendarni Loch Ness ali pa obisk katere od slavnih destilarn viskija. Časa za to bo dovolj, saj bo naša ladja izplula iz pristanišča šele ob 18. uri.

14. DAN: EDINBURGH - ŠKOTSKA

Zjutraj bo naša ladja pristala v Newhavenu, pristaniškem delu Edinburgha, ki velja za najlepšega na Škotskem. Mesto je kulturno in izobraževalno središče Škotske, predvsem na področjih medicine, prava in znanosti. Hkrati je drugo najpomembnejše finančno središče v Združenem kraljestvu, takoj za Londonom, in zaradi številnih turističnih atrakcij tudi drugo najbolj obiskano mesto v deželi. Stari del mesta je na UNESCO-vi listi svetovne kulturne dediščine. V mestu bomo imeli dovolj časa za oglede in vse užitke, ki si jih boste hoteli privoščiti. Nekaj po polnoči bo ladja izplula proti jugu.

15. DAN: NA SEVERNEM MORJU

Zadnji dan na ladji za počitek, urejanje spominov in seveda uživanje v vsem, kar nam nudi naša ladja.

16. DAN: AMSTERDAM – DUNAJ – GRAZ – MARIBOR – LJUBLJANA

Zjutraj se bomo izkrcali in se podali na celodnevni izlet po Nizozemski. Najprej si bomo ogledali vasico Zaanse Schans iz 18. stoletja z majhnimi hiškami, obdanimi s kanali. Nekaj prostega časa bo za sprehode in nato se bomo podali do sirarne in si jo ogledali. Za konec se bomo ustavili še v mestu Volendam, ki leži ob morju in je nekoč služil kot pristanišče za mesto Edam. Kasneje so do mesta Edam zgradili širok kanal in mesto Volendam je izgubilo svoj pomen. Po končanem ogledu prevoz na letališče v Amsterdamu in polet preko Dunaja do Graza. Sledil bo samo še prevoz do Maribora in Ljubljane. 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava