KRIŽARJENJE PO SEVERNEM DELU VOLGE - prestavljeno v leto 2022

10 dni
RUSIJA
od

1790 €

Z LADJO OD SANKT PETERBURGA DO MOSKVE

Sankt Peterburg je mesto, kjer se prepletata čarobnost in romantika. Nekdanja ruska prestolnica ima veliko za pokazat in velja za eno najlepših mest na svetu. Z našo ladjo bomo počasi in brez naglice opazovali pomladno rusko podeželje in se ustavili v številnih zgodovinskih mestih ob reki Volgi ter tako od blizu spoznavali najpomembnejše kraje vezane za bogato in burno rusko zgodovino. Prepluli bomo največji evropski jezeri Ladoga in Onega ter po reki Volgi prispeli do Moskve, ki nas bo pričakala z vso svojo lepoto in bogato zgodovino.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

transfer od Ljubljane/Maribora do letališča v Gradcu in nazaj, letalsko karto na relaciji Gradec - Sankt Peterburg in Moskva - Gradec, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.2.2021 znašajo 148 EUR, križarjenje z ladjo Crucelake s 4**** in nastanitev v dvoposteljnih kabinah na spodnji palubi (doplačilo za kabino na glavni palubi je 290 EUR po osebi, za kabino na palubi »middle superior« 490 EUR, doplačilo za enoposteljno kabino na spodnji palubi znaša 540 EUR), bivanje na osnovi polnih penzionov, prevoze od letališča do pristanišča v Sankt Peterburgu in od pristanišča do letališča v Moskvi, oglede z vstopninami po programu, vse prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo, lokalne vodnike v angleškem jeziku, slovenskega vodnika, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

Cena ne vključuje

dodatnih fakultativnih izletov, stroškov pridobitve ruske vize, ki na dan 15.2.2021 znaša približno 70 EUR ter napitnin za osebje na ladji. OPOZORILO: Vsi izleti so v pristojnosti ladijskega prevoznika in vključujejo vse prevoze in oglede z vstopninami. V kolikor bi si gostje želeli ogledati več kot je v osnovnem programu, bodo lahko izbirali med dodatnimi fakultativnimi izleti.      

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 1.890 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih     znaša 1.990 EUR in cena pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 2.090 EUR.

 

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – GRADEC - FRANKFURT – SANKT PETERBURG

Prevoz od Ljubljane in Maribora do letališča v Gradcu, od koder bomo poleteli preko Frankfurta proti Sankt Peterburgu. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo MS Crucelake s 4**** ter se nastanili v izbranih kabinah. Prosto do večerje na ladji in nočitev (V).

 

2. DAN: SANKT PETERBURG

Po jutranjem bujenju in zajtrku se bomo podali na odkrivanje mesta prepredenega s številnimi vodnimi potmi, otočki ter 300 mostovi, zaradi katerih si je prislužilo ime severne Benetke. Njegove dolge avenije ter neoklasične graščine so mu prinesle ime vzhodni Pariz. Na našem ogledu se bomo peljali po glavni aveniji Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, cerkev Kristusa na preliti krvi in ladja Aurora (zunanji ogledi) … Občudovali bomo mostove na reki Nevi. Ogledali si bomo trdnjavo in cerkev Sv. Petra in Pavla, kjer so shranjeni posmrtni ostanki ruskih carjev, tudi zadnje družine Romanov, nesrečne družine carja Nikolaja II. Kosilo. Po kosilu ogled muzeja Ermitaž, ki je eden najznamenitejših in največjih na svetu. Nato se bomo vrnili na ladjo. Nočitev na ladji (Z,K,V).

 

3. DAN: SANKT PETERBURG

Za mesto Sankt Peterburg ni nikoli preveč časa. Današnji dan bo namenjen mestu in dvorcem v okolici mesta. Udeležili se boste lahko katerega od predlaganih izletov, ki jih nudi ladjar (Z,K,V).

 

4. DAN: MANDROGI

Po prijetnem jutranjem razgibavanju ter zajtrku bomo lahko opazovali rastlinski in živalski svet prelepe, neokrnjene narave obrežij dveh največjih jezer v Evropi: Ladogi in Onegi. Postanek v slikoviti vasici Mandrogi, ki je pravi muzej na prostem in prikazuje način življenja v ruski preteklosti. Kosilo. Popoldne vrnitev na ladjo in nadaljevanje plovbe proti otoku Kiži. Osebje na ladji nam bo pripravilo pester program spoznavanja ruske kulture, jezika, pesmi in plesa. Pri večerji nam bodo postregli s tipičnimi ruskimi jedmi, uživali pa bomo tudi ob opazovanju folklorne predstave (Z,K,V).

 

5. DAN: OTOK KIŽI

Po zajtrku bomo obiskali otoček Kiži, ki je pod zaščito UNESCA in na katerem se nahaja prekrasen muzej na prostem, v katerem so predstavljeni nekateri najlepši primerki tradicionalne lesene, ruske arhitekture. Zanimivost te arhitekture je, da ni bil uporabljen niti en sam žebelj, edino orodje pa je bila sekira. Rekonstruirana vas na tem otoku predstavlja tradicionalne obrti in naloge kmečkega življenja karelijske regije. Seveda pa na otoku obstaja tudi originalna kižiska vas, katero še vedno naseljujejo domačini. Popoldne bo ladja nadaljevala pot proti Volgi. Po kosilu bo ladijsko osebje za nas imelo ponovno pripravljen pester animacijski program. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

 

6. DAN: GORČIJ

Po jutranjem bujenju ter zajtrku se bomo lahko udeležili raznih delavnic, katere je za nas pripravilo ladijsko osebje ali pa bomo preprosto uživali in se predajali lepotam narave. Po kosilu se bo ladja zasidrala v kraju Gorčij, ki leži na obali Belega jezera. Ob sprehodu skozi Gorčij bomo spoznali vsakdanje življenje ruskih prebivalcev ter obiskali samostan Sv. Cirila in Muzej ikon. Popoldne se bomo ponovno vkrcali na ladjo, ki bo nadaljevala svojo pot proti Jaroslavlu, mi pa se bomo še naprej zabavali ob spoznavanju ruske kulture in pestri animaciji. Večerja in nočitev na ladji (Z,K,V).

 

7. DAN: UGLIČ

Po zajtrku ogled Ugliča, ki velja za enega najlepših staroruskih mest. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali nekdanji kremelj, cerkev Sv. Dmitrija na krvi ter katedralo. Mesto, ki ima danes približno 40.000 prebivalcev, je staro več kot tisoč let, saj njegovi začetki segajo v 10. stoletje. Opoldne plovba proti Moskvi. Obroki in nočitev na ladji (Z,K,V).

             

8. DAN: MOSKVA

Dopoldan bo ladja priplula v Moskvo. Po kosilu se bomo podali na ogled glavnega mesta. V panoramski vožnji z avtobusom bomo spoznavali njene znamenitosti: Rdeči trg, stavbo KGB, znane moskovske avenije in ulice, trgovski center GUM …. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev (Z,K,V).

 

9. DAN: MOSKVA

Ves dan bo namenjen raziskovanju in samostojnim ogledom ruske prestolnice. Morda se boste udeležili katerega od organiziranih izletov, ki jih pripravlja ladjar. Nočitev na ladji (Z,K,V).

 

10.  DAN: MOSKVA – DUNAJ – GRADEC – MARIBOR - LJUBLJANA

Dopoldne se bomo izkrcali in sledil bo prevoz na letališče in polet proti Dunaju in Gradcu. Sledil bo še prevoz do Maribora in Ljubljane (Z).

 

 

 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava