Cenjeni gostje, prijatelji Agencije Van Gogh,

Rad bi vas pozdravil v imenu naše celotne ekipe in vam zaželel mirne in lepe prvomajske praznike.  Tokrat jih bomo preživeli v domačih krajih. Danes zjutraj sem obujal spomine na dežele, kjer smo v bili v zadnjih 30-ih letih prav čez prvomajske praznike, ki so in ostajajo eden priljubljenejših terminov za počitnice. Kje vse nismo bili? In povsod je bilo lepo. A nekako so se mi najbolj vtisnili v spomin prvi maji, ki smo jih doživeli na Kubi. Tam jih še vedno praznujejo v stilu! Tokrat pa bom prvomajske preživel tam, kjer jih nisem še nikoli doslej: v karanteni. Po skoraj sedmih tednih samoizolacije moram po vrnitvi v domovino potrpeti še en teden v karanteni. Nesmiselno, a kaj je en teden proti večnosti?

Hotel sem vam sporočiti samo to, da je naša celotna ekipa do 31.5. na čakanju in da se vsi veselimo snidenja 1.6. Lepo od naše države, da vsem turističnim podjetjem, ki nam je promet upadel, ne za 10%, ampak za 100%, pomaga na tak način. Kakorkoli, moji sodelavci niso pozabili na vas in se veselijo dneva, ko vas bodo spet lahko slišali ali videli. In to bo kmalu. Smo v sedmem tednu in pravijo da virus lahko preživi 10 tednov. Zelo sem se razveselil, ko sem slišal, da so v Novi Zelandiji razglasili, da je virus pri njih premagan. Prepričan sem, da bomo odslej vsak dan sprejeli kako podobno, veselo in vzpodbudno novičko. Tudi v Sloveniji ni daleč ta dan.

Kar se naših potovanj tiče, smo aprilske odhode na JAPONSKO in v EKVADOR prestavili na isti termin 2021. Prvomajsko BOSNO bomo izvedli takoj v začetku oktobra letos. Naš sindikalni izlet v LIBANON je s 16.5. prestavljen na 12.9. Spomladansko UKRAJINO in AZORE bomo prestavili na enak termin, samo v 2021. Križarjenje po VOLGI pa smo z meseca junija prestavili na zgodnji september letos. Prekrasno potovanje s TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO, ki je predvideno za 15.7. je za zdaj še pod vprašajem. Morda ga bomo morali, glede na trenutne razmere v Rusiji, prestaviti na mesec avgust. Prepričan sem in upam, da bodo potovanja od avgusta dalje potekala v predvidenih datumih.

Verjamem, da nam vsem, in to vsak dan bolj, manjka svoboda gibanja in da ostaja želja po potovanjih enako močna, če ne morda še bolj kot prej.

Lepe prvomajske praznike in ostanite zdravi!

V imenu Agencije Van Gogh,

dr. Ivo Mulec

Direktor