Cenjeni gostje, dragi prijatelji,

 

Vstopamo v drugi teden, odkar smo se pri Agenciji Van Gogh odločili za samo izolacijo, oziroma delo od doma. Razumeli smo, kako velika odgovornost je na vseh nas, da to storimo. Da se izoliramo in tako preprečimo in zaustavimo širjenje virusa. Tako kot so to naredili na Kitajskem pred dvema mescema. Na njihovem primeru se lahko in moramo učiti in pozitivno pri tem je, da je Kitajcem, zaradi stroge discipline, virus uspelo zaustaviti.  Če spremljamo razvoj bolezni na Kitajskem, predvidevam da je pred nami še kar nekaj tednov izolacije. Koliko, tega ta trenutek ne ve nihče. Jaz močno upam, da drži tisto, kar je zapisal avtor Dean Koontz leta 1981, v svoji knjigi »The eyes of Darkness«, da je pri tem virusu najbolj skrivnostno to, da bo nenadoma izginil, tako iznenada kot se je pojavil. Močno se veselim tega trenutka.

Po dolgih letih mi te dni ostaja veliko časa, časa za branje in za razmislek. Za socialne stike s prijatelji in znanci preko telefona ali skypea. Ostaja pa tudi čas za obujanje spominov. In koliko lepih spominov se je nabralo v minulih 30-ih letih! Že Dante je dejal, da ni težjega v življenju kot se v težkih časih spominjati lepih trenutkov. Morda res, a pri meni to le deloma drži. Namreč ti lepi spomini, vezani za mnoga potovanja in prelepe trenutke, doživete na različnih koncih sveta, me trenutno grejejo. Morda zato, ker vem, ker sem prepričan, da se bodo kmalu vrnili lepi časi. Da bo tudi ta izolacija in bolezen kmalu minila in spet bo prišel čas, ko bomo, najbrž z veliko večjo željo kot kadarkoli doslej krenili na pot. In prepričan sem, da bomo tudi na samem potovanju znali veliko bolj uživati, ker bomo veliko bolj kot doslej cenili svobodo gibanja in možnosti potovanja. Že zdaj se veselim mnogih potovanj, ki so pred nami. Nekoč, na nekem potovanju, sem izgovoril misel, ki je izzvenela lepo in je bila tako odzivna pri naših potnikih, da jo vedno znova in znova rad ponavljam: to da je »Vse najlepše še pred nami«. In ko o tem  stavku malo bolje razmislim, mi ni težko sedeti doma, pa čeprav me pomlad vabi na plano vsak dan bolj.

Naša ekipa je zdrava in držimo se navodil vezanih za zdravstveno preventivo. Upam, da je tako tudi z vami, da ostajate doma in ste zdravi. Naj tako ostane tudi v prihodnje. Razmišljajte pozitivno. Poskrbite za visoko moralo, ostanite strpni in naredite cel kup lepih načrtov za prihodnje. Razmišljate o krajih in deželah, o katerih ste sanjali od nekdaj in ki vam bodo v kratkem spet dostopni in dosegljivi.

 

V imenu celotne ekipe Agencije Van Gogh vam želim vse dobro in pazite nase,

Ivo Mulec

 

78792310_1590121031138066_1540160300089606144_o