Spoštovani in dragi gostje,

Radi bi se vam zahvalili za vse vaše vzpodbudne besede, ki ste nam jih izrekli po telefonu prejšnji teden ali poslali po elektronski pošti. Zelo smo veseli, da imamo tako dobre, razumevajoče in pozitivno razmišljajoče goste.

V 30 letih našega poslovanja je to druga velika kriza. Prva je bila leta 1991, malo zatem, ko smo pričeli s poslovanjem. Samo da je bila kriza tedaj le pri nas, medtem ko je svet okoli nas funkcioniral povsem normalno. Sedaj pa so se turistični in mnogi ostali gospodarski tokovi začasno ustavili povsod po svetu. In vsak dan bolj sem prepričan, da je edini način, da nam bo uspelo to pandemijo povsem zaustaviti le tako, da postopamo kot so na Kitajskem (od koder prihajajo vzpodbudne novice o koncu epidemije) in sedaj tudi pri naših sosedih v Italiji. Bolje da mesec dni ostanemo doma, kot pa da se krizna situacija razveče na pol leta. In tu druge rešitve preprosto ni. Če se v začetku nismo zavedali razsežnosti te nove in nepričakovane bolezni, nam je sedaj vse jasno. Vemo kako jo zajeziti in na nas je velika državljanska odgovornost da zavarujemo sebe in s tem tudi vse ostale okrog nas.
Vedno znova se spomnim pregovora, ki pravi, da je vsaka kriza hkrati tudi velika priložnost. Če bomo ta mesec znali pametno izkoristiti bomo iz krize izšli kot zmagovalci. In prepričan sem, da bo tako. Prepričan sem, da bo v vseh nas, po karanteni v kateri smo se znašli, naša želja po potovanjih še večja. Da pa se bomo lahko povsem varno in brez skrbi ponovno podali na pot, pa moramo sedaj biti malce strpni. Naenkrat se zdi, da imamo časa zase in za svoje najbližje na pretek, česar v minulih letih nismo imeli. Dajmo ga čim bolj kvalitetno in seveda varno izkoristit. Spominjam se, da nikoli nismo bili bolj enotni in ljudski kot leta 1991!

Z današnjim dnem zaposleni v Agenciji Van Gogh delamo od doma in smo dosegljivi po elektronski pošti in na dežurnih telefonih. Vse izlete in potovanja, ki smo jih planirali za mesec marec in april bomo prestavili in jih izvedli takoj, ko bo to možno in to v času, ki so za vsako destinacijo posebej najbolj primerni. Vsi zaposleni vsakodnevno spremljamo navodila naših odgovornih institucij, smo v kontaktu z našimi poslovnimi partnerji po svetu in letalskimi družbami ter se dogovarjamo o našem nadaljnjem delu. Glede predvidenih odhodov, ki bodo marca in aprila odpadli vas bodo moje kolegice sproti in pravočasno obveščale, tako da vam o tem ni potrebno skrbeti. Hotel sem dodati morda le še to, da je Agencija Van Gogh finančno stabilno podjetje z najvišjo finančno boniteto in da smo se v minulih tridesetih letih že velikokrat dokazali in bomo tudi tokrat, da so naš največji cilj naši zadovoljni gosti.

Tudi tokrat si upam trditi, da je VSE NAJLEPŠE ŠE PRED NAMI. Poskrbite za svoje zdravje in svojo varnost in ostanite še naprej takšni, kot ste bili doslej: naši najboljši gostje!

 

V imenu Agencije Van Gogh d.o.o.
Dr. Ivo Mulec
Direktor