NOV ZAČETEK ZA VSE NAS

05.02.2021

Cenjeni gostje, dragi prijatelji Agencije Van Gogh,

 

Nismo se »slišali« od konca lanskega leta. To preprosto zato, ker ne bi hoteli biti preveč vsiljivi z našimi maili. In vendar, mislim da je čas, da vas spomnimo, da smo še vedno tukaj in da vsi, tako kot zagotovo tudi vi, komaj čakamo, da se ta agonija čim prej konča in da ponovno pričnemo normalno živeti, delati in seveda potovati.

 

Običajno januarja izide naš letni katalog. Letos, prvič po 20 letih, ga nismo izdali. Tudi predstavitev in srečanj z našimi gosti po Sloveniji ni bilo in moram priznati, da sem jih zelo pogrešal. Da ne omenim našega zimskega, zdaj že tradicionalnega »sindikalnega« potovanja. Danes ob 16.05 bo minilo natanko leto dni kar smo sedli v letalo v Zagrebu in poleteli proti Dohi in dalje proti Windhoeku v Namibiji. Z nekaterimi našimi gosti sem se pogovarjal in vsi pogrešajo ta naš zimski skok na toplo in se že zdaj veselijo severne MEHIKE v februarju 2022.

 

Kako zgleda po 30 letih delo v turistični agenciji v teh časih? Moja ekipa je trenutno na čakanju do konca aprila. Jaz delam 4 ure, največ od doma, dosegljiv na mail in gsm. Ta čas,  poln negotovosti, kjer je vsakršna napoved konca epidemije kot zadetek na loteriji, poskušam izkoristiti tako, da kreiram nove programe, ali spreminjam obstoječe z dodatki, ki jih bodo zagotovo obogatili. Verjamem, da je pri naših gostih želja po pobegu tokrat večja kot kdaj koli doslej. Samo da se vsi naši gostje čim prej cepite in potem se bo epidemija vsaj za vas končala. Pa tudi sicer sem prepričan, da bosta pomlad in narava naredila svoje in virus se bo moral posloviti. Ta osovraženi virus, ki je naša življenja in navade postavil na glavo. Ko bo le še bežen spomin, bomo morda ugotovili, da pa vse ni bilo tako strašno, kot se zdi sedaj.

 

Rad bi samo še dodal, da boste vsi, ki ste za vplačane zneske prejeli vrednotnice, le-te lahko izkoristili do konca maja 2022 za katerokoli naše potovanje. In teh ne bo manjkalo, tako da boste zagotovo našli nekaj, kar si od nekdaj želite obiskati. Novi programi so namreč nared, samo na objavo na naši spletni strani bodo morali še malo počakati. Vse je odvisno od nadaljnjega razvoja dogodkov in hitrosti cepljenja ter usklajevanj med državami glede potovanj. Za zdaj predvidevamo naslednji razpored odhodov tja do jeseni letos:

 

1.       22.5. – 29.5. 2021: Naš tradicionalni, spomladanski sindikalni izlet v LIBANON

2.       18.6. – 25.6. 2021: AZORSKI OTOKI: Terceira, Faial, Pico in Sao Miguel

3.       24.6. -4.7. 2021: Velika tura po UKRAJINI: od Kijeva in Črnobila preko srednjeveških mestec v zahodne delu do črnomorskega bisera ODESE.

4.       15.7. – 1.8. 2021: TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA od Vladivostoka (začetka) skozi Sibirijo do Moskve (konca) s postanki v osmih mestih na poti.

5.       3.9. – 18.9.2021: ZAKAVKAZJE: Azerbajdžan, Armenija in Gruzija. Žal smo morali letos Gorski Karabah izpustiti. So pa preostale tri dežele še vedno zelo lepe in več kot vredne ogleda.

6.       15.9. – 28.9.2021: KRIŽARJENJE PO JUŽNEM DELU VOLGE, od Moskve do Astrahana.

7.       22.10. – 31.10.2021: VZHODNA TURČIJA – MEZOPOTAMIJA, vse od obal Črnega morja do mesta Gaziantep na jugu Turčije.

 

Zaustavimo se pri pravljični številki sedem. Ti odhodi so za zdaj fiksni in upamo, da nam jih ne bo treba več prestavljati. Takoj ko se bo življenje vrnilo v normalo pa bomo dodajali še nove odhode v nove destinacije in vas seveda o tem sproti obveščali. Računamo na večje število odhodov jeseni in pozimi. Poskušali bomo izpeljati čem več programov iz kataloga 2020 in se z veseljem lotili pripravljati nov katalog 2022.

 

Verjeli ali ne, prve prijave za letošnja potovanja prihajajo, kar nas zelo veseli. Zato vas tudi danes povabim na virtualno potovanje, za katerega si želimo, da bo odprlo post Covid obdobje: v LIBANON. Danes si ga lahko ogledate tukaj:

 

https://youtu.be/o3D_UzIrcmQ   : LIBANON

 

In še ena pesem za spremljavo; ni sicer libanonska, prihaja pa iz sosednje dežele: Rita poje BO, »PRIDI«, v prevodu…

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kx7OGJesnRE

 

Pridi pomlad, svoboda gibanja in potovanj, karkoli, samo da bo spet vse tako kot je bilo prej! Ostanite zdravi in pozitivnih misli! Kmalu se vidimo!

 

V imenu celotne naše ekipe,

 

dr. Ivo Mulec

Direktor

 

 

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

05.02.2021

Rok za prijavo

Najmanjše št. potnikov

Cena vključuje

Cena ne vključuje

Dodatne informacije

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava