TURISTIČNA DESTINACIJA JERUZALEM

1 dni
03.10.2020
SLOVENIJA
od

79 €

CELODNEVNI IZLET V SONČNO PRLEKIJO

Jeruzalem zveni vsem poznano. Seveda pri tem vsi najprej pomislijo na tisti drugi Jeruzalem, v sveti deželi. A naš je nekaj posebnega. Nahaja se v deželi sonca in taki so tudi njeni ljudje. Sončni, veseli, dobri in predvsem zelo zgovorni. Saj ste zagotovo že slišali kako zgovorni so Prleki? Tako radi govorijo da v kolikor nimajo sogovornika govorijo kar sami s seboj. Obiskovalci, zlasti tisti ki sem pridejo prvič, skoraj v en glas zatrjujejo da je to naša Toskana. Prekrasni pogledi s hriba na hrib, do koder seže pogled pa vinogradi in gozdovi. Povsod zelena barva, ki tako zelo pomirja. Da o posebnem zraku in energiji ne govorimo. Naravno zdravilišče in kraj, kjer si vsakdo odpočije dušo in srce. Veliko zgodb se je napletlo v zadnjih stoletjih, vse pa pripovedujejo o ljudeh, ki so si ta kraj izbrali za svoj kotiček pod soncem. En dan seveda ni dovolj, da bi vam odkrili vse zgodbe in pokazali vse najbolj zanimive kotičke tega sončnega, vzhodnega dela Slovenije.  In vendar, naj bo to uvod v Prlekijo, v katero se boste zagotovo še želeli vrniti.

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda

03.10.2020

Rok za prijavo

10 dni pred odhodom oziroma do zasedbe prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Ljubljane, Celja in Maribora ter nazaj, slovenskega spremljevalca ter lokalnega vodnika v prleškem dialektu, vstopnine v Košarkino hišo, v Oljarno in gasilski muzej, degustacije proizvodov oljarne in vin v vinski kleti in bogato prleško kosilo z aperitivom.

Cena ne vključuje

stroška prijavnine, ostalih morebitnih stroškov, ki niso v cena vključuje.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 potnikih znaša 85 EUR.   Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa COVID-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli navodila oziroma priporočila za zagotavljanje varnosti potovanja.

Odhod z dogovorjenega mesta v Ljubljani ob 6. uri zjutraj. Gostje se nam bodo priključili tudi v Celju in Mariboru, nakar bomo pot nadaljevali mimo najstarejšega slovenskega mesta Ptuj in skozi vasi po spodnji dravski ravnici do mesta Ormož. Postanek bo pri ormoškem gradu in tukaj se bo naš izlet zares pričel. Kraj je naseljen že nekaj tisoč let in na sprehodu skozi mesto boste izvedeli mnogo zanimivega o mestu, ki se je nekoč imenovalo Holermus. A ste vedeli da je bil Ormož med obema vojnama eden najbolj priljubljenih in obiskanih zdraviliških krajev v kraljevini Jugoslaviji? Od gradu iz 13. stoletja se bomo sprehodili preko Glavnega  trga do cerkve svetega Jakoba. Po končanem vodenem ogledu mesta bomo izlet nadaljevali do Središča ob Dravi in izvedeli kakšni so domačini Sredanci. V Oljarni se bomo ustavili in izvedeli vse o proizvodnji odličnega bučnega olja. Ogledali si bomo krajši predstavitveni film in imeli zanimivo degustacijo prleških dobrot. Na koncu degustacije bo možno zanimive domače proizvode tudi kupiti. Pot bomo nadaljevali do Miklavža, kjer si bomo ogledali zanimiv gasilski muzej in izvedeli veliko zanimivih gasilskih zgodb. Sledila bo panoramska vožnja med slikovitimi prleškimi griči do kraja KOG, kjer si bomo ogledali Košarkino hišo in slišali zanimivo zgodbo o njihovih lastnikih. Čas bo za dobro prleško kosilo in po kosilu še ogled ene od znanih vinskih kleti ter degustacijo odličnih prleških vin. Tudi tukaj boste imeli možnost da si kupite najboljšo buteljko. In konec in slovo od Prlekije pa bo postanek v legendarnem Jeruzalemu, kjer bomo obiskali cerkvico Žalostne Matere božje iz 17. stoletja. Morda še kak skupinski posnetek in potem vrnitev proti Mariboru, Celju in Ljubljani, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava