JAPONSKA IN TAJVAN - prestavljeno v leto 2022

13 dni
AZIJA
od

4190 €

JESENSKE BARVE NA OTOKIH KJUŠU, HONŠU, in FORMOZI

Japonska je prevzela že mnoge naše goste. Dobrih deset let vsako leto spomladi vodimo skupine na ogled pomladne Japonske v cvetju, na ogled cvetočih češenj in azalej, na klasično turo od Tokia do Osake, preko otoka Šikoku, na turo, ki je običajna za prvi obisk te čudežne dežele. In doslej je očarala prav vse, ki so jo z nami odkrivali. Tokrat vam, za ponovni, drugi obisk, deželo predstavljamo jeseni, ko se bo bohotila v prekrasnih jesenskih barvah. Predstavljamo vam najjužnejši od velikih štirih otokov: Kjušu, in severno obalo zahodnega dela otoka Honšu, ki ga prav tako še ne poznate. Otok Kjušu je dežela kontrastov, ki se nahaja na samem križišču Daljnega vzhoda, stisnjena med planine in morje, zibelka mitov in legend, ugodne klime in prijaznih domačinov z izjemno bogato kulturo in gastronomijo. Poleg velemest Fukuoke, Nagasakija in Osake vam bomo predstavili nekaj manjših, tipičnih japonskih mest, se popeljali po lepih panoramskih poteh, cestah in dolinah, kjer bomo lahko opazovali tako znane in opevane japonske jesenske barve. Obiskali bomo kar nekaj zgodovinskih krajev in veliko tradicionalnih japonskih gradov. Dvakrat bomo prespali v termalnih krajih, kjer boste lahko uživali v pravih japonskih onsenih. Skratka, na celotnem potovanju ne boste ponovili niti enega samega kraja, ki ste ga videli na prvem izletu po Japonski, razen mednarodnega letališča Kansai v Osaki. In za konec boste v dveh dneh odkrili še glavno mesto otoka bivše Formoze, Tajvana, in najlepše kotičke na severnem delu tega zanimivega otoka. Prepričani smo, da to ne bo vaš zadnji obisk dežele vzhajajočega sonca!

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najmanj tri mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

prevoz iz Ljubljane, Maribora do letališča na Dunaju in nazaj, povratno letalsko karto na relaciji Dunaj-Taipei-Fukuoka in Osaka-Taipei-Dunaj, letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2019 znašajo 445 EUR, 10 nočitev v dobrih turističnih hotelih*, obroki po programu (10 zajtrkov, 9 kosil in 7 večerij) v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 580 EUR), vse prevoze z avtobusi in vlaki, vse oglede in vstopnine po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca, napitnine za voznike na Japonskem, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje

napitnin za lokalnega vodnika na Japonskem in lokalnega vodnika in voznika na Tajvanu.

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 4.390 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 4.590 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 4.890 EUR.  *Hoteli na Japonskem in Tajvanu nimajo uradne kategorizacije vendar ustrezajo našim 4****.  

1. DAN: LJUBLJANA – MARIBOR – DUNAJ - TAIPEI

Prevoz potnikov iz Ljubljane in Maribora do letališča na Dunaju in polet proti mestu Taipei in takoj naprej proti Fukuoki, ki se nahaja na severnem delu najjužnejšega japonskega velikega otoka. 

2. DAN: TAIPEI - FUKUOKA 

Dopoldanski prihod v največje mesto na otoku Kjušu. Fukuoka se ima za svoj blesteč razvoj zahvaliti svoji geografski legi: gleda proti Južni Koreji in Kitajski. Prav zato je kmalu postala najpomembnejše pristanišče v deželi, podvrženo vplivom z zahoda. Kitajske pismenke in budizem sta v deželo prišla tukaj že 4. stoletju in tukaj je Kublaj kan leta 1274 poskušal zavzeti Japonsko. Nekoč je reka Naka mesto delila na dva dela: na severnem bregu se je nahajala ljudska in trgovska četrt imenovana Hakata, na južni strani pa prestižnejši del za elito, imenovan Fukuoka. Leta 1889 sta se obe mesti združili v eno in danes zaseda Fukuoka, s svojimi milijon in pol prebivalci, osmo mesto med japonskimi velemesti. Po opravljenih formalnostih se bomo podali na ogled mesta z avtobusom. Ustavili se bomo pri stolpu Fukuoka, si ogledali del mesta ob kanalu in tempelj Dazaifu Tenmangu, posvečen diviniziranemu vrhovnemu predstavniku literature in izpitov, poetu Tenjinu. Poleg templja je muzej v katerem hranijo številne dragocene predmete iz različnih zgodovinskih obdobij. Okrog templja je zasajenih 6000 dreves sliv; njihove cvetove so nekoč častili in občudovali tako kot danes češnjeve cvetove. Za konec si bomo ogledali še tempelj Komyoji, ki velja za enega lepših v mestu. Sledil bo prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev. (V)

3. DAN: FUKUOKA – KARATSU – IMARI – NAGASAKI

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do mesta Karatsu v prefekturi Saga. Ime mesta je sestavljeno iz dveh japonskih besed: kara, ki pomeni Kitajsko in tsu, ki pomeni pristanišče. Torej že samo ime poudarja pomen pristanišča kot povezave med Japonsko, Kitajsko in Južno Korejo. V mestu bomo obiskali znan japonski grad, zgrajen v tradicionalni japonski srednjeveški arhitekturi. Grad stoji, za razliko od mnogih drugih, na ravninskem delu, ob zalivu Karatsu, tik ob morju, ki zaliva njegove obrambne jarke. Zgrajen je bil ob koncu obdobja dinastije Edo in je pripadal plemiški družini Ogasawara. Mesto Karatsu je znano tudi po posebni keramiki, ki jo izdelujejo lokalni mojstri. Eno od najbolj znanih delavnic bomo tudi obiskali. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo odpeljali do mesteca Imari, ki je od nekdaj znano po izjemno lepem in dragocenem japonskem porcelanu. Ogledali si bomo delavnico Arita–yaki in izvedeli več o zgodovini izdelave porcelana, ki je stoletja navduševal evropske ljubitelje porcelana. Sledil bo ogled templja Tozan, ki je znan po tem, da so vhodna vrata in mnogi deli zgradbe narejeni iz doma izdelanega porcelana. Popoldne bomo vožnjo nadaljevali do mesta Nagasaki, nastanitev in nočitev. (Z,K)

4. DAN: NAGASAKI – SHIMABARA – KUMAMOTO

Mesto Nagasaki so v 15. stoletju ustanovili Portugalci in postalo je najpomembnejše pristanišče za trgovino med Japonsko in Evropo. S prvimi trgovci so v mesto kmalu prišli tudi prvi misijonarji, ki so pričeli pokristjanjevati domačine. V začetnem navdušenju so dali zgraditi kar nekaj katoliških cerkva in nekatere od prvih stojijo še danes. Dopoldne si bomo ogledali mesto, za katerega je slišal ves svet po tragičnem dogodku, ki se je tod zgodil 9. avgusta 1945 ob 11. uri in dve minuti. Obiskali bomo Muzej A bombe, ki govori o tem tragičnem dogodku in se sprehodili skozi park miru, ki ga obdaja. Ogledali si bomo tudi park Glover, ki se nahaja na vrhu griča Minamiyamate v četrti, ki je bila od nekdaj rezervirana za tujce. Občudovali bomo lepe, lesene kolonialne zgradbe, med katerimi je zagotovo najbolj znana hiša Glover, ki je dobila vzdevek bivališče Madame Butterfly. V eni od alej bomo tako naleteli na kip skladatelja Puccinija in pa kip glavne junakinje znane opere, Cio-Cio san. Ustavili se bomo še pri katoliški cerkvi Oura in si ogledali japonsko zgodovinsko atrakcijo, Dejimo. Nekoč je bila Dejima otoček v zalivu Nagasaki, na katerem so pričeli graditi svoja bivališča prvi portugalski trgovci. Kmalu zatem so se jim priključili še nizozemski in otok je postal središče trgovine med domačini in tujci. Po kosilu bomo pot nadaljevali do gradu Shimabara, zgrajenega v začetku 17. stoletja, ki velja za enega lepših japonskih gradov. Zahodno od gradu se nahaja nekdanja četrt samurajev. Nekoč je bilo v četrti 7 ulic in 690 hiš. Danes se je ohranila le ena ulica in tri stare, tradicionalne samurajske hiše. Po ogledih se bomo s trajektom prepeljali čez zaliv do mesta Misumi in od tam do našega hotela. Nastanitev in nočitev. (Z,K)

5. DAN: KUMAMOTO – DOLINA YABAKEI – BEPPU

Po zajtrku v hotelu si bomo mesto tudi ogledali. Ustavili se bomo pri gradu Kumamoto, ki velja za enega lepših primerov japonske vojaške arhitekture iz obdobja Edo (1600-1868) in ki skriva v svoji arhitektonski podobi eleganco in čar velikih japonskih gradov, kot sta na primer Himeji in Matsumoto, hkrati pa vsebuje vse elemente vojaške, obrambne arhitekture. Grad so povsem upravičeno poimenovali »neosvojljiv«, saj ga nihče v njegovi več kot 400 letni zgodovini ni uspel osvojiti. Žal pa je bil grad močno poškodovan v potresu leta 2016 in bo v celoti obnovljen šele čez 20 let. Po kosilu bomo pot nadaljevali proti dolini Yabakei, ki je širom Japonske znana po prelepi naravi. Nahaja se v prefekturi Oita in izbrana je bila kot ena najlepših dolin na Japonskem. Od leta 1950 je pod zaščito države kot kraj izjemnega pomena in naravne lepote. Najlepša je prav jeseni, ko se blešči v paleti prekrasnih jesenskih barv. Popoldne prihod v mesto Beppu, ki je poznano po številnih termalnih vrelcih (približno 3000) in kopališčih imenovanih onsen. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,K,V)

6. DAN: BEPPU – USUKI – TSUNOSHIMA – HAGI

Dopoldne se bomo odpeljali do kraja Usuki, znanega po kamnitih kipih Bude , ki so bili razglašeni za narodni zaklad in datirajo v obdobje Kamakure (1185-1333). Zgodovinski sprehod bomo pričeli po tlakovani poti, ki se vije med templji in bivališči bojevnikov, zgrajenih v kasnejšem obdobju Edo (1603-1868). Malce naprej se nahaja 60 kamnitih kipov Bude, imenovanih sekibutsu, ki so mesto naredili poznano po celi Japonski in še dlje. Kipe so izklesali iz vulkanskih blokov, ki so jih sem prinesli iz kamnolomov ob vznožju vulkana Aso. Material je občutljiv na erozijo kateri so kipi izpostavljeni, pa jih je rahlo načel zob časa. Kraj je še posebej zanimiv v jesenskih barvah, saj ga obdaja gost bambusov gozd. Po kosilu bomo pot nadaljevali do otoka Tsunoshima, znanega po mostu, ki vodi preko Japonskega morja na otok Honšu in dalje do mesta Hagi, kjer bomo prenočili. (Z,V)

7. DAN: HAGI – KRAŠKA PLANOTA AKIYOSHIDAI – MATSUE

Po zajtrku si bomo ogledali to zanimivo zgodovinsko srednjeveško mesto, ki mu je od nekdaj vladala dinastija Yoshimi, ki je dala zgraditi stari grad Hagi, ki je danes žal v razvalinah. Ko je v obdobju Edo na oblast prišla dinastija Mori, so le ti postavili nov grad leta 1608 in to ob vznožju planine Shizuki. Tedaj so sedež svoje oblasti preselili iz Hirošime v Hagi in mesto se je razvilo v politično središče in to ostalo naslednjih 250 let. Nato se bomo odpeljali do naravnega parka Akiyoshidai, znanega po kraških pojavih. Na planoti je preko 400 podzemnih jam in površje planote krasijo zanimivi kraški osamelci. Po kosilu bomo pot nadaljevali ob severni obali zahodnega dela otoka Honšu do mesta Matsue, ki ga imenujejo tudi mesto vode. Mesto se nahaja na kraju, kjer se zlivajo vode iz lagune Nakaumi in jezera Shinji. Matsue je staro fevdalno mesto, danes glavno mesto province Izumo, prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Kraj je povezan s številnimi miti in legendami iz časov srednjeveške Japonske. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,K,V)

8. DAN: MATSUE – IZUMO - KINOSAKI ONSEN

Po zajtrku se bomo preko mostu popeljali čez otok Daikonjima in pot nadaljevali do mesta Izumo, ki se nahaja v prefekturi Shimane in je znano po nudlih soba in šintoističnem templju Izumo Taisha, ki ga bomo obiskali. Tempelj velja za najstarejši šintoistični tempelj v deželi. Pa tudi sicer je kraj pol grobišč in tumulusov iz različnih obdobij. Leta 2009 so arheologi tukaj odkrili najstarejše kamnito orodje na Japonskem, ki naj bi datiralo v obdobje pred 120.000 leti. Odkritje je povsem ovrglo teorijo o tem, da so bili japonski otoki naseljeni šele pred 80.000 leti. Po lekciji davne zgodovine si bomo ogledali muzej umetnosti Adachi in se sprehodili po lepem japonskem parku, ki ga obdaja. Popoldne bomo pot nadaljevali do mesta Kinosaki, ki se nahaja na obali Japonskega morja in je eno od priljubljenih počitniških destinacij za domačine, ki prihajajo sem na razvajanje v tradicionalnih japonskih hotelih, ryokanih, kopališčih onsenih in odlični kulinariki. Nastanitev v japonskem tradicionalnem hotelu ryokan, večerja in nočitev. (Z,K,V)

9. DAN: KINOSAKI – AMANOHASHIDATE – OSAKA

Dopoldne bomo nadaljevali našo pot po najlepših delih otoka Honšu in obiskali kraj Amanohashidate, ki velja za enega od treh najlepših naravnih pokrajin in je zaščiteno območje. Ozek, tri kilometre dolg peščeni pas, povezuje oba skrajna dela zaliva Miyazu in na njem raste 7000 borovcev. Razgled je najlepši s planin na obeh koncih. Z vzpenjačo se bomo povzpeli na planino Nariai-san, od koder bomo uživali v prelepem razgledu. Po kosilu bomo pot nadaljevali proti mestu Osaka, tretjem mestu po velikosti na Japonskem. V zgodovini je bilo mesto znano kot trgovsko središče, poleg tega pa tudi kot »kuhinja naroda«, kjer je bil v obdobju Edo center trgovanja z rižem. V mestu bomo obiskali grad Osaka in se sprehodili po četrti Dotombori, ki velja za najbolj priljubljeno turistično destinacijo v mestu. Nahaja se vzdolž istoimenskega kanala v četrti Namba. Nekoč je bila četrt znana po gledališčih, danes pa po živahnem nočnem življenju. Nastanitev v hotelu, nočitev. (Z,K)

10. DAN: OSAKA – KOYASAN – LETALIŠČE KANSAI – TAIPEI (TAIWAN)

Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Koyasan, gore Koya, ki velja za najbolj sveto goro v deželi. Kraj se nahaja približno 100 km južno od mesta Osake na nadmorski višini 1000 m in je pravo spiritualno zatočišče in eno od pomembnejših budističnih romarskih krajev na Japonskem. Znotraj ogromnega parka se nahaja 117 tempeljskih kompleksov. Obiskali bomo tempelj Kongobuji, ki je središče esoterične šole šingonskega budizma, ustanovljene v 9. stoletju. Nato se bomo sprehodili ob poti, ob kateri rastejo stoletne cedre in ki vodi proti veliki nekropoli Okuno-in, kjer se nahaja preko 200.000 grobnic in niš, v katerih počivajo mnoge znane osebnosti. Kosilo v restavraciji in popoldne prevoz na mednarodno letališče Kansai, od koder bomo ob 19. uri poleteli proti glavnemu mestu Tajvana, Taipeu. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev. (Z,K)

11. DAN: TAIPEI – YEHLIU – CHIUFEN – TAIPEI

Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet na sever Tajvana. Ustavili se bomo v kraju Yehliu, ki je znan po nenavadnih skalnatih formacijah, ki od daleč spominjajo na kraljičino glavo, čevelj in ljubimca. Sledil bo ogled vasi Chiufen, kjer je bil nekoč rudnik zlata. Zlata že dolgo ni več, toda vas je ostala; tradicionalne, majhne hiše zgrajene na strmih pobočjih so izjemno privlačne za fotografe, profesionalne in ljubiteljske. Izvedeli bomo kako so nekoč živeli v tem bivšem rudarskem mestecu. Ta hribovska vas danes slovi po številnih tradicionalnih čajnicah in v eni od teh bo nekaj prostega časa, preden bomo pot nadaljevali do naravnih termalnih bazenov, kjer bo prosto za sprostitev v naravnih bazenih. Popoldne vrnitev v glavno mesto, večerja in nočitev. (Z,K,V)

12. DAN: TAIPEI – DUNAJ

Po zajtrku bo sledil ogled glavnega mesta, ki ga bomo pričeli pri C.K.S. Memorial Hall, spomeniku, ki je postal primarna turistična atrakcija v mestu in je posvečena generalu Chiang Kai-sheku, bivšemu predsedniku Kitajske. Spomenik stoji sredi parka. Dvorana je bela, osmerokotna streha je prekrita z modrimi ploščicami. Sledil bo ogled nacionalnega muzeja, v katerem je predstavljena bogata 5000 let dolga kitajska zgodovina. Praktično se tukaj nahaja vse, kar je bilo predtem v prepovedanem mestu v Pekingu in je zato ta muzej eden najbogatejših na svetu. Nekaj prostega časa bo pri legendarnem Grand hotelu, nato se bomo ustavili še pri spomeniku nacionalnih herojev in mučenikov ter nato še v ogromnem nakupovalnem središču »Taipei 101«, nad katerim se dviga ena najvišjih in najbolj impresivnih zgradb v mestu. Po želji fakultativen vzpon na stolp, ki je bil s svojimi 509 m višine do leta 2010 najvišja zgradba na vsetu. Z vrha je prekrasen pogled na cel Taipei. Po večerji prevoz na letališče in nekaj pred polnočjo polet proti Dunaju. (Z,K,V)

13. DAN: DUNAJ – MARIBOR - LJUBLJANA

Jutranji prilet na Dunaj in samo še prevoz do Maribora in Ljubljane.

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava