SEVERNA KOREJA - prestavljeno v leto 2022

10 dni
AZIJA
od

2990 €

ZADNJA TRDNJAVA PRAVEGA KOMUNIZMA

Severna Koreja je še vedno najbolj hermetično zaprta, najbolj izolirana in najbolj skrivnostna dežela na svetu. Je nedojemljiva in edinstveno neponovljiva. Vsako leto jo lahko obišče zgolj nekaj tisoč srečnih izbrancev, ki želijo v živo videti to trdnjavo komunizma in imperij Kimove dinastije, ki ji je v 70-ih letih uspelo izgraditi največji kult osebnosti na našem planetu in ki skrbi za to, da so ljudi prepričali, da jim vlada voditelj božanskih razsežnosti. Pjongjang je futuristična prestolnica komunizma: široke in prazne avenije, velikanske palače in stolpnice, ogromni trgi ter spomeniki voditelju in očetu nacije: KIM IL SUNGU in seveda tudi njegovemu sinu. Zdi se, da se je čas v Severni Koreji ustavil na višku hladne vojne. Podali se bomo na jug do demilitarizirane črte, ki loči obe državi: Severno in Južno Korejo, spomenik ideologiji, ki je eno ljudstvo razdelila na dve nezdružljivi polovici. Za začetek in konec našega potovanja pa zgolj kratek postanek v kitajski prestolnici Pekingu. Potovanje v Severno Korejo so naši potniki označili kot življenjsko potovanje. Prepričajte se zakaj!

 

 

Podrobnosti
Itinerarij
Galerija
Datum odhoda
Rok za prijavo

najmanj tri mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

Najmanjše št. potnikov

25

Cena vključuje

letalsko karto na relaciji Ljubljana-Istanbul-Peking in Peking-    Istanbul-Gradec, prevoz z graškega letališča do Maribora in Ljubljane, vse letališke   ter varnostne in RSF takse (na dan 15.11.2019 znašajo 399 EUR), mednarodna leta na relaciji Peking-Pjongjang-Peking ter vse odgovarjajoče takse, nastanitev v hotelu s 4**** v Pekingu in v hotelih s 3***, 4**** in 5***** v Severni Koreji* v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 390 EUR), obroke po programu, vse oglede in prevoze po programu, angleško govoreče vodnike na poti in slovenskega spremljevalca, vse vstopnine in oglede po programu, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

Cena ne vključuje

viz za Severno Korejo in Kitajsko (približno 120 EUR).

Dodatne informacije

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 3.090 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 3.190 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 3.390 EUR. *Spanje v mestu Kaesong je v tradicionalnih korejskih hišah spremenjenih v hotelski kompleks.  

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL - PEKING

Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku uro in pol pred poletom letala proti Istanbulu in dalje proti Pekingu. Obroki na letalu in nočni let.

2. DAN: PEKING

Po popoldanskem prihodu v Peking in opravljenih obmejnih formalnostih se bomo odpeljali proti središču mesta. Nastanitev v hotelu. Sledila bo večerja v restavraciji in nočitev. (V)  

3. DAN: PEKING

Zjutraj si bomo ogledali kitajsko glavno mesto. Najprej se bomo podali do slovitega kitajskega zidu in sicer pri kraju imenovanem Mutianyu. Ta del zidu je bil zgrajen za časa dinastije Ming, nad ostanki starejšega zidu iz časa dinastije Qin. Z vzpenjačo se bomo popeli na sam vrh zidu, od koder je prelep razgled. Uživali bomo lahko v razsežnostih in dimenzijah tega svetovnega čuda. Po končanem ogledu se bomo vrnili z vzpenjačo do avtobusa in se nato vrnili v mesto. Sledil bo ogled Prepovedanega mesta, največje in najbolje ohranjene cesarske palače na Kitajskem. Zgraditi jo je dal leta 1406 cesar Yongle iz dinastije Ming in gradnja je trajala celih 14 let. Pet stoletij je bila palača rezidenca triindvajsetim cesarjem vse do leta 1911, ko je bil cesar Pu Ji prisiljen odstopiti. Od leta 1987 je celoten kompleks pod zaščito UNESCA kot del svetovne kulturne dediščine. Po večerji si bomo ogledali kitajski akrobatski spektakel, ki je kombinacija borilnih športov, plesov in opere. Nočitev v hotelu. (Z,V)

4. DAN: PEKING - PJONGJANG

Dopoldne prevoz na mednarodno letališče in let proti Pjongjangu. Po prihodu prevoz do središča severnokorejske prestolnice Pjongjang, ravnega mesta, kar pomeni beseda po korejsko. Nahaja se na zahodnem delu korejskega polotoka in ima danes skoraj tri milijone prebivalcev. Začetki mesta segajo v 5. stoletje, vendar je bilo mesto velikokrat porušeno, nazadnje so ga popolnoma uničili Američani v korejski vojni 1950-53. Toda Kim Il Sung in nova oblast sta zgradila novo, moderno mesto. Prvi postanek bo na griču Mansudae, kjer se nahajata ogromna kipa Kim Il Sunga in sina Kim Jong Ila. Naš naslednji postanek bo na Kim Il Sungovem trgu, ki se nahaja v srcu mesta. Tukaj so se in se še vedno odvijajo največje in najpomembnejše vojaške in civilne parade v mestu. Ustavili se bomo tudi pred 150 m visokim stolpom Juche in izvedeli več o doktrini imenovani juche. Sledil bo prevoz do hotela in nastanitev. Večerja bo v tradicionalni korejski restavraciji. Nočitev. (Z,V)

5. DAN: PJONGJANG – KAESONG

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom severnokorejskega glavnega mesta. Obiskali bomo nov vojaški muzej »Zmagoslavne osvoboditve domovine« in se dotaknili vojaške plati korejske zgodovine. Popeljali se bomo s podzemno železnico, ki je bila zgrajena leta 1973 in kjer se dolgi podzemni hodniki nahajajo globoko pod zemeljsko površino. Podzemna železnica v Pjongjangu je edinstvena in ena najbolj globokih na svetu. Tako bomo začutili utrip mesta in priložnost približati se njegovim prebivalcem. Izstopili bomo pri slavoloku zmage in si ga ogledali. Okrog slavoloka se nahaja nekaj redkih trgovin, kjer se bomo lahko prepričali o skopi ponudbi na policah državnih trgovin. Po kosilu bomo obiskali še veliko knjižnico, zgrajeno v tradicionalnem korejskem stilu in izvedeli več o njihovem šolskem sistemu. Krajši postanek bo še pri otroški palači Mangyondae. Nato se bomo odpeljali v Kaesong, mesto s 330.000 prebivalci, ki leži čisto blizu meje z Južno Korejo. Kaesong je bil nekoč glavno mesto dinastije Goryeo, danes pa je v mestu največja koncentracija vojaških objektov na svetu. Poleg tega ima mesto lepo ohranjen stari del, ki je pod zaščito UNESCA. Nastanitev v hotelu: tradicionalnih korejskih hiškah, spremenjenih v hotelski kompleks. Večerja in nočitev. (Z,K,V)

6. DAN: KAESONG - NAMPO

Po zajtrku se bomo ustavili v kraju Panmunjom, ki se nahaja na demilitariziranem območju (DMZ), zgolj 55 km severno od Seula in kjer so se pričeli pogovori o razorožitvi. DMZ je 4 km široko in 248 km dolgo območje, ki loči obe Koreji in je skrbno varovano. To je nedvomno najbolj varovana meja na svetu. Spustili se bomo čisto do črte, ki formalno loči obe Koreji. Vrnitev v Kaesong, kjer bomo obiskali muzej zgodovine, ki se nahaja  znotraj najstarejše univerze v Koreji. Po kosilu bomo popoldne pot nadaljevali proti pristaniškemu in industrijskemu mestu na zahodni obali korejskega polotoka, mestu Nampo. Na poti se bomo ustavili in si ogledali še grobnico korejskega kralja Kongmina in se dotaknili davne zgodovine Koreje iz obdobij slavnih in močnih dinastij. Po prihodu v mesto Nampo nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,K,V)

7. DAN: NAMPO – POGORJE MYOHYANG

Dopoldne si bomo ogledali moderno, industrijsko, pristaniško mesto Nampo, ki se nahaja 15 km vzhodno od ustja reke Taedong in približno 50 km JZ od glavnega mesta. Nekoč majhna ribiška vas se je koncem 19. stoletja prelevila v pomembno pristaniško mesto za trgovino s Kitajsko in preostalim svetom. Danes je mesto industrijsko središče, kjer se nahajajo največje ladjedelnice v deželi. Po ogledu mesta se bomo odpeljali do impresivnega jezu, zgrajenega na Rumenem morju. Na zahodno obalo Severne Koreje se izlivajo številne reke, ki v priobalnem pasu formirajo številne estuarije. Enega večjih so zajezili z 8 km dolgim jezom. Nato se bomo odpeljali proti gori Myohyang, kar bi v prevodu pomenilo »skrivnostna dišeča gora«, ki se nahaja na severnem korejskem podeželju. Po dolinah tečejo reke in potoki in s planin se spuščajo številni slapovi. Po kosilu se bomo podali na krajši treking po eni od dolin, ki se nahaja znotraj zaščitenega območja – naravnega rezervata. Ustavili se bomo na točki Sangwon, od koder je lep razgled na okoliške planine. Nastanitev v hotelu, večerja v lokalni restavraciji in nočitev. (Z,K,V)

8. DAN: GORA MYOHYANG - PJONGJANG

Po zajtrku bomo obiskali razstavo Mednarodnega prijateljstva, kjer so spravljena darila, ki sta jih Kim Il Sung in njegov sin Kim Jong Il dobila na številnih potovanjih in misijah po svetu. Sledil bo ogled budističnega templja Pohyon, ki velja za enega največjih v deželi. Po kosilu se bomo vrnili v glavno mesto in si ogledali Ulico bodočih znanstvenikov. To je novo naselje, mesto znanstvenikov, uradno odprto leta 2015, ki so ga postavili vsem znanstvenim institucijam in kjer ima sedež Tehnološka Univerza Kim Chaek. Popoldne si bomo ogledali še svetovno znan pjongjanški cirkus, kjer nam bodo med spektakularno predstavo približali korejske tradicije. Zadnja večerja v tradicionalni restavraciji in nočitev. (Z,K,V)

9. DAN: PJONGJANG - PEKING

Dopoldne prevoz na letališče in polet proti Pekingu. Po pristanku bo sledil celodnevni ogled Pekinga. Ta dan bosta na vrsti dve zanimivosti: cesarska poletna palača in ostanki starega Pekinga, znani pod imenom hutongi. Cesarska poletna palača, ki se je nekoč nahajala na obrobju mesta, se ponaša z izjemno velikim in prelepim parkom. Popoldne se bomo z rikšami popeljali po starem delu Pekinga, četrtih imenovanih hutongi, ki so danes zaščiteni in del cesarske preteklosti. Večerja bo tokrat na domu, pri gostoljubnih domačinih, ki bodo poleg gostoljubja dokazali, da znajo tudi dobro kuhati. Po večerji prevoz na mednarodno letališče.

10. DAN: PEKING – ISTANBUL – GRADEC – MARIBOR - LJUBLJANA

Nekaj čez polnoč bomo poleteli proti Istanbulu in dalje proti Gradcu, kjer bomo pristali ob 8. uri zjutraj. Sledil bo še prevoz do Maribora in Ljubljane. 

Prijava na E-novice

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o najnovejših ponudbah, aktualnih akcijah in mnogo več.

Prijava