MADEIRA IN PORTO SANTO


MADEIRA - Biser Atlantika in oddih na otoku PORTO SANTO - novi turistični destinaciji

Otok MADEIRA se imenuje tudi otok večne pomladi, zaradi izjemno mile, subtropske, oceanske klime. Je portugalska avtonomna pokrajina, od katere je oddaljena približno 1000 km. Otočje je vulkanski arhipelag, ki ima 741 km² površine in kjer živi približno 245.000 prebivalcev (edina naseljena otoka v arhipelagu sta Madeira in Porto Santo). Madeiro so poznali že stari Rimljani in jo imenovali Škrlatni otok. Ponovno so jo »odkrili« Portugalci nekje med leti 1418 in 1420. Danes je Madeira priljubljena otoška destinacija, kjer turistična sezona traja celo leto. Moto otoka je: »Med vsemi otoki najlepša in svobodna«. Odkrijmo jo! Tudi letos smo dodali dva dni užitkov na sosednjem otoku PORTO SANTO, ki se edini v arhipelagu lahko pohvali s prekrasno dolgo, peščeno plažo in je zaradi nje zelo priljubljen med samimi domačini in vse bolj tudi med tujimi obiskovalci. To bo pravi oddih za kopanje ali sprehode po eni najlepših peščenih plaž na zahodnem Atlantiku.

1. DAN: MARIBOR/LJUBLJANA – BENETKE – LIZBONA – FUNCHAL
Transfer do beneškega letališča in polet letala letalske družbe TAP Portugal proti Lizboni in dalje proti Funchalu na Madeiri. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN: FUNCHAL
Dopoldan se bomo odpravili na poldnevni izlet in si ogledali Funchal, glavno in največje mesto na Madeiri, kjer živi skoraj polovica prebivalstva. Mesto ima ugodno subtropsko klimo. Ogled bomo pričeli na zanimivi lokalni tržnici Mercado dos Lavradores, kjer ženske v tradicionalnih oblačilih prodajajo eksotično cvetje, ki raste na otoku. Še posebej zanimiv je del, kjer lokalni ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Sledil bo ogled tovarnice vezenin, znanih po vsem svetu, in katedrale v Funchalu. Naslednji postanek bo v eni od znanih vinskih kleti, kjer bomo imeli degustacijo vin, ki jih pridelujejo na Madeiri. Naš naslednji postanek bo v botaničnem vrtu, kjer gojijo tropske in subtropske rastline ter cvetje z vsega sveta. Preostanek dneva bo prost za sprehode, kopanje, nakupe ali počitek. Večerja v hotelu, nočitev. (Z,V)

3. DAN: FUNCHAL – CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – FUNCHAL
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po poti, imenovani »Estrada Monumental« in se na kratko ustavili v vasi Camara de Lobos, kjer je bival Sir Winston Churchill, ko je bil na Madeiri. Postanek bo tudi na rtu Cabo Girao, ki je eden najvišjih rtov na svetu in od koder je prekrasen razgled na prostrani Atlantik. V vasici Ribeira Brava bo prosto za prvi jutranji aperitiv ali kavo, preden se bomo podali preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. V kraju Porto Moniz si bomo ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Po kosilu bo postanek v vasi Sao Vicente, eni najstarejših vasi na otoku. Popoldan bomo pot nadaljevali do prelaza Chao dos Louros, ki ga obdaja nenavaden gozd Laurissilva, ki je bil leta 1999 razglašen za naravni rezervat. V kraju Encumeada bomo imeli pogled na obe strani otoka. Krajši postanek bo tudi v vasici Santana, znani po tradicionalnih hišah, kritih s slamnato streho. Vrnitev v Funchal. Nočitev. (Z,K)

4. DAN: FUNCHAL – TREKING LEVADA – RABACAL - FUNCHAL
Ta dan se bomo podali na treking, kjer bomo odkrivali naravne lepote v notranjosti otoka in ugotovili zakaj Madeira velja za »zeleno destinacijo«. Odpeljali se bomo do kraja Rabacal in se sprehodili do slapa Risco in se spustili po »levadi 25 fontan« do majhnega jezera. Na današnjem trekingu bomo naredili 11 km v približno 4 urah, stopnja sprehoda se vrednoti pod tretjo stopnjo. Popoldan vrnitev v Funchal in preostanek dneva prosto. (Z, piknik K)

5. DAN: FUNCHAL
Današnji dan bo prost za užitke v Funchalu, ki ima nedvomno veliko za pokazati in je tako lep, da se je v njem vredno izgubiti. V kolikor pa boste želeli dan zapolniti s kakšnim fakultativnim izletom (izlet z ladjo Santa Marijo ali pa opazovanje kitov in delfinov) pa bo časa dovolj. Večerja bo tokrat tradicionalna ob spremljavi lokalne glasbe in plesov (Z,V).

6. DAN: FUNCHAL – OTOK PORTO SANTO
Po zajtrku v hotelu prevoz do pristanišča v Funchalu, kjer se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo čez dve uri in pol pripeljala do sosednjega otoka Porto Santo. Majhno križarjenje in seveda perspektiva Madeire z morske strani je povsem drugačna. Otok Porto Santo je edini v arhipelagu, ki ima prekrasno nekaj kilometrov dolgo peščeno plažo in prav zaradi nje postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija med domačini in tujimi obiskovalci. Po prihodu na otok prevoz do hotela, nastanitev. Popoldne boste lahko obiskali hišo, v kateri je v 15. stoletju nekaj časa živel Krištof Kolumb ali pa imeli prosto popoldne, večerja ter nočitev. (Z,V)

7. DAN: OTOK PORTO SANTO
Dva dni boste lahko uživali v in ob hotelskem bazenu, se odločili za skok v Atlantik ali pa sprehode po dolgi, peščeni plaži. Morda se boste podali na pijačo v bližnje mesto Vila Baleiro ... Večerja v hotelu in nočitev. (Z,V)

8. DAN: OTOK PORTO SANTO - LIZBONA
Po zajtrku bo ves dan prosto za sončenje, kopanje ali sprehode po eni najlepših peščenih plaž na zahodnem Atlantiku. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Lizboni. Po pristanku na lizbonskem letališču prevoz do hotela v bližini letališča, nastanitev in nočitev (Z).

9. DAN: LIZBONA – BENETKE – LJUBLJANA/MARIBOR
Prosto do prevoza na letališče ter let do Benetk. Sledil bo transfer do Ljubljane in Maribora (Z).

ODHOD: 26.10.2019

ROK ZA PRIJAVO: najkasneje 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest!

CENA: 1.690 EUR

CENA VKLJUČUJE: transfer iz Maribora in Ljubljane do beneškega letališča in nazaj, letalsko karto na relaciji Benetke – Lizbona – Funchal, Porto Santo - Lizbona - Benetke, letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2018 znašajo 132 EUR, trajekt na relaciji Funchal-Porto Santo, 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 295 EUR) v hotelih 4**** v Funchalu in na Portu Santu, eno nočitev z zajtrkom v Lizboni v hotelu 3*** ali 4**** v bližini letališča, vse izlete po programu, vse prevoze, oglede, vstopnine in obroke po programu (2 kosila, 3 večerje in eno tradicionalno večerjo z glasbo in plesi na Madeiri), angleško govoreče lokalne vodnike in slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih napitnin za vodnike in voznike.          

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih je 1.790 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih 1.890 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 1.990 EUR.

Prijava na potovanje

Prijavite se tukaj in si zagotovite prosto mesto že zdaj!